11 Aylık Otizm mi

130 görüntüleme
D

Damla Z.

9 Ağustos 2025 08:06
Merhaba bebeğim 11 aylık oldu aslında benim şüphelerim daha önceden vardı ama bir kaç gelişiminden sonra rahatlamıştımm. Kısaca anlatayım.
Yapabildikleri
Alkış,byby, gel gel , birbir gibi taklit var
İşaret parmağını kullanır
Halkarı üst üste geçirir
Anlamlı 1-2 kelimesi var
Anne baba nerde dediğimde gösterir.
Şüphelerim ise
Yabancılaması cok fazla yabancı ortamda benden başka kimseye kendini dokundurtmaz.
Konusurken gözlerime bakmaktansa dudagımı takip ediyor
İsmine bazen hemen döner çoğunluka 4-5 defa seslenirsem bakar. Normal mi bu dr götürmeli miyim. Yardımcı olursanız cok mutlu olurum.
D

Damla Z.

9 Ağustos 2025 08:23
Yardımcı olur musunuz 🙏
Cansu K. E.

Cansu K. E.

Emzirme Danışmanı

9 Ağustos 2025 09:07
Ben tarif ettiğiniz şekilde bir çocukla karşılaşsam hiç endişelenmezdim. Bence sizde şüphelenmeyi kenara bırakın, annelik zaten zor bir süreç birde bu otizim kaygısı yükleyen dehşet bir sosyal medya dalgası var. Eğer derseniz ki yok benim içim rahatlamıyor 12.ay rutin doktor kontrolünüzde doktorunuza bunları aktarın ve konuyu gerinizde bırakın.
S

Semra

9 Ağustos 2025 14:25
Bencede çok iyi, endişelenmeniz hiçbir şey yok
Fatma U.

Fatma U.

Uzman Psikolog

11 Ağustos 2025 12:16
Bebeğinizin alkışlama, taklit etme, işaret parmağını kullanma, halka dizme ve anlamlı kelimeler çıkarması gibi birçok gelişimsel beceriyi 11 aylıkken göstermesi oldukça olumludur. Bu beceriler, sosyal ve bilişsel gelişiminin sağlıklı ilerlediğini düşündürmektedir. Ancak yabancılama, göz teması ve isme tepki gibi konulardaki gözlemleriniz, değerli ve dikkate alınması gereken hususlardır.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir