11 Aylık Kızım Ek Gıda Zor Yiyor Heeelp:(
188 görüntüleme
G
Gamze A.
24 Mayıs 2026 16:16
Merhaba arkadaşlar, bu ay 11 aylık olcak kızım. Ek gıdada çok zorlanıyorum ya. Sabah zar zor bir dilim yumurtanın beyazını yiyor o da yarısını yere atarak öğlen bişey veriyorum yok, akşam canı isterse yiyor yoksa yine yok anne sütü alıyor baya baya da emiyor günde en az 5-6 kez gecede uyanırsa emiyor ama ek gıdada çok isteksiz blw deniyorum olmuyor atıyor yere ben yedireyim diyorum su veriyormuş gibi yapıp yedirebilirsem o da kandırma gibi oluyor biliyorum yanlış ama ay ben çok zorlanıyorum niye böyle küstürüyor muyum ek gıdaya karşı böyle yaparak :((
G
Gamze A.
24 Mayıs 2026 16:18
Gündüz iki üç saate bir emiyor sık mı ezmiyorum acıkmıyor mu acaba
E
Emine K.
24 Mayıs 2026 16:26
Benim bebeğim de dediğiniz gibi sadece meyve yiyor diyebilirim neler deniyorum ama birebir aynısını yaşıyoruz ama ben sizin kadar sık emziriyorum günde 3 keredir ancak hatta akşam yemeği öncesinde 4 saat emziriyorum acıksın diye acıkınca yiyor deneyin isterseniz ona göre şekil alırsınız
G
Gamze A.
24 Mayıs 2026 16:28
Haklısınız aç bırakmak lazım biraz ama o kadar belli ediyor ki emmek istediğini dayanamıyorum emziriyorum bu kez de doyuyor Vala psikolojim bozuldu 😀😀

Cansu G. D.
Premium Üye
24 Mayıs 2026 16:59
bebeğinizin zaten meme ile doyması gerekiyor şuan. Ek gıda keşif oyun deneyim süreci hala. Çok fazla Redd yaşıyorsanız belki kıvam, tarif, yemek ortamı sorunu olabilir. En yaygını yedirmeye çalışmanız olabilir, ye hadi namnam falan gibi şeyler yaptıkça iyice yemiyorlar. Konuyla ilgili instagram profilimde çokça paylaşım hazırlıyorum, oradaki videolarıma göz atıp bir şeyler sormak , konuşmak isterseniz bana mesaj atabilirsiniz. 🫶🏻 @cnsgltkn
G
Gamze A.
24 Mayıs 2026 17:00
İyi haber bu keşif oyun süreciyse okeyim Vala yoksa napcamı şaşırdım kaç aydan sonra tam yeme olayı başlıyor acaba 18 ay flan sanırım takip ediyorum sizi şimdi

Damla B.
24 Mayıs 2026 17:09
Anlattığınıza göre çok meme emiyor çocuğunuz. Bu kadar çok emmeye acıkmaz. 9. Ay itibari ile öncelik ek gıda oluyor. Eğer siz sürekli sık sık emzirirseniz bebeğiniz yeteri kadar acıkmaz acıkmadığı için de doğal olarak ek gıda yemez. 11 aylık bir bebek için anne sütü yemek sonrası tatlı gibi oluyor biraz ☺
Benim de kızım 12 aylık olacak birkaç güne. 3 ana öğün 1 ara öğün yapıyor. Gündüz uyku öncesi emziriyorum genelde ya da yemeğinin olmasına daha çok varsa emziriyorum. Gün içinde 2 uyku öncesi emiyor bir de gece uykusundan önce. Gece de emiyor tabi uyanırsa ama onları saymıyorum
Benim de kızım 12 aylık olacak birkaç güne. 3 ana öğün 1 ara öğün yapıyor. Gündüz uyku öncesi emziriyorum genelde ya da yemeğinin olmasına daha çok varsa emziriyorum. Gün içinde 2 uyku öncesi emiyor bir de gece uykusundan önce. Gece de emiyor tabi uyanırsa ama onları saymıyorum

Ebru K. ..
24 Mayıs 2026 17:48
By gün tam 11 aylık kızım benim kızım da öyle ama birşey farketim dün elimle yedirirsem az da olsa yiyor elim çatal kaşık oldu artık bide genelde benle değil babasıyla yediği zaman daha iyi istahlı yiyor baya eşim yediği şeylerden veriyor babasının elinden yiyior
A
Arzu.G
24 Mayıs 2026 17:49
[9.aydan](9.aydan) sonra ana besin ek gıda olmalı memede doymamali , gün boyu her istediğinde anne sütüyle doyabilecegini bildiği için ek gıda yemek istemiyordur bebeğiniz .öncelikle gündüz emzirmelerini azaltın ,mutlaka önce ek gıda teklif edin .Memeye güvenen bebekler maalesef böyle oluyor oğlum da öyleydi .gündüz emzirmelerini kısıtladığım zaman iştahı açıldı yemeye başladı . Blw konusunda endişe etmeyin bir süre yere atar sonra alışır önüne koyun siz. Besinleri farklı şekillerde sunmayı da deneyin
G
Gamze A.
24 Mayıs 2026 20:06
By gün tam 11 aylık kızım benim kızım da öyle ama birşey farketim dün elimle yedirirsem az da olsa yiyor elim çatal kaşık oldu artık bide genelde benle değil babasıyla yediği zaman daha iyi istahlı yiyor baya eşim yediği şeylerden veriyor babasının elinden yiyior
G
Gamze A.
24 Mayıs 2026 20:07
Anlattığınıza göre çok meme emiyor çocuğunuz. Bu kadar çok emmeye acıkmaz. 9. Ay itibari ile öncelik ek gıda oluyor. Eğer siz sürekli sık sık emzirirseniz bebeğiniz yeteri kadar acıkmaz acıkmadığı için de doğal olarak ek gıda yemez. 11 aylık bir bebek için anne sütü yemek sonrası tatlı gibi oluyor biraz ☺
G
Gamze A.
24 Mayıs 2026 20:07
[9.aydan](9.aydan) sonra ana besin ek gıda olmalı memede doymamali , gün boyu her istediğinde anne sütüyle doyabilecegini bildiği için ek gıda yemek istemiyordur bebeğiniz .öncelikle gündüz emzirmelerini azaltın ,mutlaka önce ek gıda teklif edin .Memeye güvenen bebekler maalesef böyle oluyor oğlum da öyleydi .gündüz emzirmelerini kısıtladığım zaman iştahı açıldı yemeye başladı . Blw konusunda endişe etmeyin bir süre yere atar sonra alışır önüne koyun siz. Besinleri farklı şekillerde sunmayı da deneyin

Ebru K. ..
24 Mayıs 2026 20:38
Aynısı benim kızım da 😀
G
Gamze A.
24 Mayıs 2026 20:41
Kaç aylık kilosu ne acaba

Ebru K. ..
24 Mayıs 2026 20:43
10 ay 25 günlük 11 aylık yani şuan, yaklaşık üç hafta oluyor en son tartılalı 8.300 dü kilosu
G
Gamze A.
24 Mayıs 2026 20:44
Maşşallah

Ebru K. ..
24 Mayıs 2026 20:45
İyi mi yani 😂
G
Gamze A.
24 Mayıs 2026 20:47
Yani iyi sağlıklı olsun yeter benim kızım da 9 kilo elbiseyle çok da değil yani boyu zt hiç yok

Ebru K. ..
24 Mayıs 2026 21:18
Maşallah ona da işte annelik böyle demekki dert etmeye gerek yok da yine de daha iyi olsun istiyor☺️
G
Gamze A.
24 Mayıs 2026 21:25
Boya bakılmadı bu ay kiloya baktık 3 martta 72ydi ama

Ebru K. ..
25 Mayıs 2026 00:08
Boya bakılmadı bu ay kiloya baktık 3 martta 72ydi ama
Yükleniyor...