11 Aylık Kilo
342 görüntüleme

Dilan Ç.
28 Temmuz 2026 09:25
Merhaba bebeğim 11 aylık kız. 3700 doğdu ama şuanda 7.900 kilo mama hiç vermedim ann sütü aldı ilk 6 ay. Sonra ek gıdaya geçtik. Kan tahlili falan yaptırdık gastroenteroloji,alerji, çocuk doktoru ne kadar tahlil varsa yaptırdık ama olumsuz bişey çıkmadı. Değerlerin çoğu normal kabul edildi. Bebeğimin kilo alması için önereceğiniz ne varsa yazar mısınız. Hareketli bir bebek bu arada.

Ebru G. ..
28 Temmuz 2026 10:18
Hoacm aramızda çok bir kilo problemi yok süt alerjimizde vardı, neredeyse hiçbir şey yemiyor artık dedem
E
E
28 Temmuz 2026 10:31
Yemek yemiyor mu yediği halde mi kilo almıyor acaba ?
G
Gülcan Ş.
28 Temmuz 2026 10:38
Benim kızım öyleydi 2400 dogdu 12 aylıkken 7 kiloydu sınırın da altındaydı günlük mama miktarı taş çatlasın 300 ml kadardı hastalandı gelişimi durdu ama kan değerleri iyidi 12. Ayın sonunda gastroenteroloji bölümü nutrıcanın kalorısı yüksek mamayı reçeteledi suan onu kullanıyoruz bir de ınternette bir çok anne hero baby sütlü tahıllı meyveli mamasını kullanıyor muzu blendırdan geçirip mamayla da geçirip biberonla içiriyorlar aile hekimim bana arı mamayı önermişti bizde pek fayda etmedı o isterseniz bi araştırın

Ebru G. ..
28 Temmuz 2026 10:41
Yemek yemiyor mu yediği halde mi kilo almıyor acaba ?

Ebru G. ..
28 Temmuz 2026 10:43
Benim kızım öyleydi 2400 dogdu 12 aylıkken 7 kiloydu sınırın da altındaydı günlük mama miktarı taş çatlasın 300 ml kadardı hastalandı gelişimi durdu ama kan değerleri iyidi 12. Ayın sonunda gastroenteroloji bölümü nutrıcanın kalorısı yüksek mamayı reçeteledi suan onu kullanıyoruz bir de ınternette bir çok anne hero baby sütlü tahıllı meyveli mamasını kullanıyor muzu blendırdan geçirip mamayla da geçirip biberonla içiriyorlar aile hekimim bana arı mamayı önermişti bizde pek fayda etmedı o isterseniz bi araştırın
G
Gülcan Ş.
28 Temmuz 2026 14:48
Yaşıtlarına göre degılde doğum kilosuna göre bakılıyor bizim en az 7 buçuk kilo 71 cm üzerinde olmamız gerekiyor ama tartıda hep 6900 boy da 69 cm çıkmıştı en son 3 hafta önce gittigimzde 71 cm gördük ama kilo 7 olmuştu
E
E
28 Temmuz 2026 14:50
Bir kaşık yedirene kadar iki gözüm çıkıyor
E
E
28 Temmuz 2026 14:51
Bir kaşık yedirene kadar iki gözüm çıkıyor
S
Sevil
29 Temmuz 2026 13:06
Merhaba aynı konudan bende yazacaktım ki size denk geldim tek tek okudum bizde yanı 2560 doğdu kız bebek şuan 9.5 aylık 7480 kilo mamayla besleniyor ek gıda o kadar değişken ki yiyor iyi gidiyor diyorjm Bianda çok kötü yemiyor
Bize doktorumuz kilo alması için kalori mamalar var ondan önermişti biz onunla kilo almak yerine verdik hep kustu çünkü kestik onu şimdi bende napıcam bilmiyorum bu süreçte hastalıkla uğraştı bide yavrum sizi çok iyi anlıyorum sağlıklı olsun kilo alınır verilir diyorjm ama istemeden malesef ki kıyas yapıyorum küçücük geliyor
Bize doktorumuz kilo alması için kalori mamalar var ondan önermişti biz onunla kilo almak yerine verdik hep kustu çünkü kestik onu şimdi bende napıcam bilmiyorum bu süreçte hastalıkla uğraştı bide yavrum sizi çok iyi anlıyorum sağlıklı olsun kilo alınır verilir diyorjm ama istemeden malesef ki kıyas yapıyorum küçücük geliyor
E
Elif ..
9 Ağustos 2026 09:38
bebeğinizin tahlillerinde olumsuz bir şey çıkmadıysa ve doktorunuz da ek bir şey önermediyse içinizi ferah tutmanızı öneririm diş dönemleri soğuk algınlığı grip gibi hastalık dönemleri yeni gelişimlerde kiloda duraklamaya gerilemeye sebep olabilir benim bebeğimde 12. Aya girmek üzere ama hala 9. Aydaki kilosunda doktorumuz boyunun ilerlediğini kilo alımınında zamanla toparlayacağını söyledi
S
Sevil
9 Ağustos 2026 09:41
bebeğinizin tahlillerinde olumsuz bir şey çıkmadıysa ve doktorunuz da ek bir şey önermediyse içinizi ferah tutmanızı öneririm diş dönemleri soğuk algınlığı grip gibi hastalık dönemleri yeni gelişimlerde kiloda duraklamaya gerilemeye sebep olabilir benim bebeğimde 12. Aya girmek üzere ama hala 9. Aydaki kilosunda doktorumuz boyunun ilerlediğini kilo alımınında zamanla toparlayacağını söyledi
H
H. N.
9 Ağustos 2026 10:47
Hastalanmayancocuk Instagram hesabında atom var onu deneyebilirsiniz bende kilo alıminda etkisi oldu. Ayrıca balık yağı vermeye başladım eskiye nazaran iştahı biraz daha açıldı. Piyasada yine Zühre ananın çocuk macunu var onunda iştah açtığı söyleniyor. Bir de besin mayasinin da iştah açtığı söyleniyor ben daha çok yumurtalarina katıyorum.
S
Sevil
9 Ağustos 2026 21:12
Hastalanmayancocuk Instagram hesabında atom var onu deneyebilirsiniz bende kilo alıminda etkisi oldu. Ayrıca balık yağı vermeye başladım eskiye nazaran iştahı biraz daha açıldı. Piyasada yine Zühre ananın çocuk macunu var onunda iştah açtığı söyleniyor. Bir de besin mayasinin da iştah açtığı söyleniyor ben daha çok yumurtalarina katıyorum.
Yükleniyor...