11 Aylık Gelişim Geriliği Motor Beceresi Eksikliği

379 görüntüleme
Melike R. H.

Melike R. H.

27 Temmuz 2026 14:19
11 aylık kız bebek emekleme tutunup ayağa kalkma yok ayaklarının üzerine kısa süre ağırlık verip tekrar karnına çekiyor ismi ile seslenndigimiz de çok geç dönüp bakıyor heyecanlandigindaa ellerini çok hızlı sallıyor ayaklarını kasıyor babildama az çok nadir anne baba doyor genel pediatri ve fizzik tedavi ve çocuk nörolojiye gidildi detaylı kan tahlili yapıldı kan değerlerinde hiç bir sıkıntı görülmedi fizik tedavi bir kaç egzersiz önerdi egzersizleri evde yapmamızı söyledi nöroloji ise şu anlık ciddi bir şey görmüyorum fakat her ay kontrole gelin takipte kalalım dedi sadece fiziki muayene ve kan tahlillerine bakıldı içim halaa rahat değil kilo alımı da çok zayıf doğum kilosu 3.100 gram şuan 11 aylık ve 7 kilo boy doğduğunda 50cm şimdi 72 cm ne yapmamm gerek yardımcı olur musunuz ?
M

Merve K.

27 Temmuz 2026 20:36
Bence boyu gayet iyi benim kızımda 3435 dogdu 1 yaşında 78 cm 8700 dü şuan 29 aylık 12 kilo 92 cm boy için mal fasulyesi kullanabilirsiniz
E

Ezgi ..

Premium Üye
31 Temmuz 2026 18:05
Sizi anliyor mu? Komut verseniz , topu al, buraya bak vs yapar mi? Goz temasi nasil? Parmagiyla isaret etme, alkis , bye bye var mi? Benim oglum da ozellikle kaba motorda geri, surunuyor ve popo ustu ilerliyor, henuz tutunup kalkmadi, 10.5 ayda babildamaya basladi, ama isaret, goz temasi, isme bakma, komut alma vb oldugu icin sorun gormuyorlar. 2 ayda bir norolojiye gidiyoruz biz de
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir