11 Aylık Gece Sürekli Uyanma Sorunu
75 görüntüleme
Y
Yağmur A.
17 Şubat 2026 13:54
Bebeğim 10 ay 22 günlük geceleri sürekli uyanıyor gündüz uykularına dikkat ediyorum güne başlama saati 7:30-7:40 arası değişiyor uyandıktan 3 saat sonra ilk uykusuna 1-1,5 saat yapıyor daha sonra 3,5 saat sonra 2. Uykusuna geçiyor onuda 1-1,5 saat kadar uyuyor ve gece uykuya geçişimiz 3,5 saat sonra belli bir rutinimiz var üst değiştirme burun temizleme altını temizleme sonra da camdan herkese iyi geceler deme gibi gece uykusuna hem çok zor dalıyor hemde gece 2-3 saatte bir mutlaka uyanıyor gece uyku aralığını 4 saate çekip denedim ondan da yine çok geç dalıyor ne yapacağım uykularımızı nasıl düzene sokacağız bilmiyorum birde gece beslenmesini kesemiyorum bu da etkiliyor muhakkak doktorumuz devam edin dedi ama 5-6 saate bir verin dedi ama bizimki alarm gibi 2 saate uyanıyor mamasını yiyip uykuya dalıyor. Konuyla ilgili tecrübelerinizi önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler

Selma B.
17 Şubat 2026 14:17
Bence açlıktan değilde biberonla dalabiliyor uykuya emzik deneyin benim 9.5 aylık oğlum diş sancısı oldumu sık uyanıyor emziğini ağzına alıp uyuyor sonra ben gece bir kere mama veriyorum uyanırsa oda uyanmazsa uyku beslemesi falan yapmıyorum 12. Ayda tamamen bırakıcam gece beslenmesini zaten sizinde az kalmış bence gece çok beslenirse gündüzki beslenmesinide etkiliyor benim oğlum gece 2 kere mama içince kahvaltı çok az yiyor bende bir kere veriyorum sadece
Y
Yağmur A.
17 Şubat 2026 14:25
Emzikle de denedim ama malesef uykuya mama yemeden dalmıyor mama=uyku ilişkisi kurmuş herhalde onu nasıl bıraktırabilirim bilmiyorum evet kesinlikle öyle iştahı da çok azaldı bu ara dişte çıkartıyor illaki etkisi vardır ama nasıl düzelir bilemiyorum. Yorumunuz için teşekkür ederim

Selma B.
17 Şubat 2026 14:38
Su verin her uyandığında saat tutup sonra mama vermeyi deneyin gece beslenmesini öyle kesmeyi düşünüyorum bende
Y
Yağmur A.
17 Şubat 2026 14:45
Su da denedim ama malesef tadından anlıyor bu sefer uyanıyor ve uyanınca 2-3 saat uyumuyor