11 Aylık Çiğneme Yutma Problemi

114 görüntüleme
N

Nurşen E.

16 Şubat 2026 00:25
11 aylık kız bebek ek gıdaya ilk başladığımızda pütürlü besleniyordu diş çıkarttı beslenmesi azaldı ve artık pütürlü dahi yemiyor ağzında tutuyor yada tükürüyor çiğneyip çıkarıyor yutmuyor sürekli blenderdan geçirip yediyorum iştahlı yemiyor geçici bir durum mu
E

Esra Ö.

16 Şubat 2026 00:28
Birebir aynı sorunu yaşıyoruz şuan 11 aylığız hiç bişey yemez oldu herşeyi çıkarıyor ağzından bnde çözüm arıyorum
N

Nurşen E.

16 Şubat 2026 00:32
Gerçekten çok zorlayıcı bır durum insan sağlığından endişe duyuyor normal bi süreçmi alışırmı ya da nasıl alıştırabiliriz denemediğim yöntem kalmadı gerçekten
Emel C.

Emel C.

16 Şubat 2026 00:38
Benim bebegimde pürüzsüz yemiyor herkesin derdi ayrı valla bebegim 10 aylık hastalık geçirdikten sonra çok iştahsızdı hiç birsey yemedi eline elma portakal falan dilimleyip verdim çok hoşuna gitti o şekilde dondu blw denediniz mi belki kendi başına yemek istiyordur
D

Dilek S.

16 Şubat 2026 01:01
Geçici bir dönem çok zorlamayın azda olsa pütürlü vermeye çalışın.Kitaba bakarak yada mama sandalyesini camın önüne koyarak dışardaki şeyleri anlatarak yedirebilirsiniz ben öyle aşmıştım ama hiç istemediğinde zorlamadım
N

Nurşen E.

16 Şubat 2026 23:12

Dilek S

Geçici bir dönem çok zorlamayın azda olsa pütürlü vermeye çalışın.Kitaba bakarak yada mama sandalyesini camın önüne koyarak dışardaki şeyleri anlatarak yedirebilirsiniz ben öyle aşmıştım ama hiç istemediğinde zorlamadım

Ne kadar sürdü alışması ve kaç aylıktı ağlama kafa çevirme varmıydı
D

Dilek S.

16 Şubat 2026 23:57
1 yaş civarı Evet hepsi vardı ağlama kafa çevirme kaşığı itme en uzun iki hafta sürdü sonra yavaş yavaş normale döndü şuan 18 aylık diş dönemlerinde iki üç gün yine yemediği oluyor.Bazen yemek istemediği içinde yemiyor.Sizin tutumunuzda önemli çok stresliyseniz gözlerinizde yiyecek mi yemiyecek mi korkusu varsa o zamanda yemiyorlar.Oyunlaştırın ekran kesinlikle vermeyin bu dönemde yoksa alışıp sürekli ekranla yemek istiyorlar.Geçici bir dönem verin tabağı önüne yemezse bile bırakın oynasın.Bir iki lokmada olsa yine ağzına götürür.Ama çok daha uzun sürerse demir eksikliğine baktırın demir eksikliğide iştahsızlık yapıyor.
N

Nurşen E.

17 Şubat 2026 23:11

Dilek S

1 yaş civarı Evet hepsi vardı ağlama kafa çevirme kaşığı itme en uzun iki hafta sürdü sonra yavaş yavaş normale döndü şuan 18 aylık diş dönemlerinde iki üç gün yine yemediği oluyor.Bazen yemek istemediği içinde yemiyor.Sizin tutumunuzda önemli çok stresliyseniz gözlerinizde yiyecek mi yemiyecek mi korkusu varsa o zamanda yemiyorlar.Oyunlaştırın ekran kesinlikle vermeyin bu dönemde yoksa alışıp sürekli ekranla yemek istiyorlar.Geçici bir dönem verin tabağı önüne yemezse bile bırakın oynasın.Bir iki lokmada olsa yine ağzına götürür.Ama çok daha uzun sürerse demir eksikliğine baktırın demir eksikliğide iştahsızlık yapıyor.

Anladım çok teşekkür ederim 😊

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir