11 Ay Bebek Gelişimi
258 görüntüleme
E
Ezgi ..
Premium Üye
3 Ağustos 2026 15:46
Lütfen bebeği benzer durumda olan ve tecrübeli anneler yorum yapsın. Benim bebeğim 5 buçuk ayda sırt üstünden karına döndü, 6 buçuk ayda desteksiz oturdu, fakat sonra bir duraklama dönemine girdi, 9 ayda sırttan karına dönmeyi öğrendi, 10. aya yakın sürünmeye başladı, karın üstünde durmayı sevmezdi, sürünmeyi de pek sevmedi, popo üstü gitmeyi öğrendi.
Dün tam 11 aylık oldu, henüz tutunup kalkmıyor, sürünmeden emeklemeye de geçmedi, bazen yanıma gelip ellerini uzatiyor kaldirmami istiyor, ellerinden tutup çekince kalkıyor, fazla çekmemeye çalışıyorum hem zarar veririm hem de alışmasın diye, işin çoğunu kendi yapıyor ama yine de illa ki benim yanıma geliyor , örneğin dizime ellerini koyup da kalkabilir ama elini uzatıyor.
Yürümesi de gecikecek diye korkuyorum zaten genel olarak biraz kaygılı bir anneyim, riskli gebelik geçirdim, böyle gecikmeler yaşayınca daha da panikliyorum. Özellikle bebeği popo üstü giden, 11 ayda henüz ayaklanmamış olan yani benim gibi tecrübelerden geçmiş anneler varsa deneyimlerinden faydalanmak isterim.
Dün tam 11 aylık oldu, henüz tutunup kalkmıyor, sürünmeden emeklemeye de geçmedi, bazen yanıma gelip ellerini uzatiyor kaldirmami istiyor, ellerinden tutup çekince kalkıyor, fazla çekmemeye çalışıyorum hem zarar veririm hem de alışmasın diye, işin çoğunu kendi yapıyor ama yine de illa ki benim yanıma geliyor , örneğin dizime ellerini koyup da kalkabilir ama elini uzatıyor.
Yürümesi de gecikecek diye korkuyorum zaten genel olarak biraz kaygılı bir anneyim, riskli gebelik geçirdim, böyle gecikmeler yaşayınca daha da panikliyorum. Özellikle bebeği popo üstü giden, 11 ayda henüz ayaklanmamış olan yani benim gibi tecrübelerden geçmiş anneler varsa deneyimlerinden faydalanmak isterim.
Z
Zeynep
3 Ağustos 2026 16:01
Biz de şuan 10 aylığız ama asla kalkma isteği yok benden tutunup bile kalkmıyor kollarını uzatıyor kaldırmam için demekki haalaa hazır değil diyorum
E
Esra A.
3 Ağustos 2026 16:21
Benim bebeğimde dün 11 aylık oldu emekleme tutunup ayağa kalkma var. İçinizi şu yönden rahatlatmak için yazıyorum. Benim bebeğim 8.5 aylıkken ilk defa döndü hatta 9. Ayına çok az bşr zaman kalmıştı ve artık beklemiyordum bile. İçten içe de düşünmeden edemedim aylarca kendimi yedim çünkü çevremde 3. Ayında dönen bebekler vardı. 8.5 ay baya geçti ama onun bir vakti varmış demek ki. Aylarca dönme egzersizleri yaptırdım dönmedi. Ayağa kalkmayla ya da emekleme ile ilgili hiç çabam olmadı döner dönmez onları yapmaya başladı. Gerçekten her çocuk özel hepsinin vakti zamanı var. Ben hiç emeklemeden ve doğru düzgün dönmeden ayaklanmışım. Gideceğim yere popo üstü gidermişim. Belkş sizin bebeğiniz de de öyle olur
E
Esra A.
3 Ağustos 2026 16:37
Benim tecrübem yok ancak görümcemin bebeği böyleydi. Poposunun üzerinde giderdi hep. Emeklemesini hiç görmedik. Hatta “çok tembel bizim kız” der gülerdi. Öyle ki bacaklarının üstüne hafif bastırmak istediğimde ağlardı yere bırakmam için. Yaşını karşılarken ayağa kalkma girişimleri oldu. Sonrasında da yürüdü zaten.
H
Hayat M. ..
3 Ağustos 2026 17:12
Selamın aleyküm, kaygılarınızı çok iyi anlıyorum ama unutmayın ki her bebek kendine özeldir hepsinin gelişim basamakları da farklı oluyor. Benimde 11 ay 21 günlük kızım bizde emeklemeyi 11. Ayında yaptık. Sürünerek ilerliyordu sonra bir anda emeklemeye başladı. Koltuklardan tutup kalkmaya başladı. Şimdi duvarlardan tutarak yürüyor. Dişini 11 aylıkken çıkardı iki dişi var . Oğlum 6 aylıkken çıkarmıştı daha erken emeklemişti herşeyi daha hızlıydı. Dediğim gibi her çocuk farklı o yüzden zamana bırakın herşey vakti gelince olacaktır.
K
Kübra N. A.
Premium Üye
3 Ağustos 2026 18:10
Benim bebeğim 1.5-2 aylık civarındayken ara ara karın üstünden sırt üstüne dönüyordu herhalde erken dönecek dedim ilk yana dönmesi 4 buçuk aylıkken oldu. Bu arada 2 ay civarında hiç karından sırta dönmedi. Şuan 5.5 aylık ve yine ara ara karından sırta dönmeye başladı yana da canı isteyince dönüyor. Sırttan karına zaten geçemiyor. Ben de şaşırmıştım bu duruma ama çok takmamaya karar verdim
H
Hülya A. ..
3 Ağustos 2026 19:27
Bebeğim 15 aylık ve daha 3 gün önce yürümeye başladı. Her şeyi çok erken yaptı 10 aylıkken tutunup sıralıyordu. Biz de erken yürüyecek sandık ama öyle olmadı. Çok endişelendim doktorumuzla görüştüm sorun olmadığı söylendi. Demem o ki kendileri ne zman isterse o zman yapıyorlar biseyleri. Hiç canınızı sıkmayın anlattıklarınız zaten gelişime uygun davranislar. Sağlıcakla büyüsün .
Yükleniyor...