11 Ay 23 Günlük Henüz Diş Yok

262 görüntüleme
Y

Yelda Ö. B.

Premium Üye
9 Haziran 2026 17:06
11 ay 23 günlük fakat henüz dişimiz çıkmadı. Yapılan kan tahlillerinde değerlerimiz iyiydi. Her gün d vitamini ve kalsiyum içeren şeyler yediriyorum. Damakları baya beyazladı. Ama çıkan bir dişimiz olmadı, normal mi?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
9 Haziran 2026 17:06
11 ay 23 günlük bir bebekte diş çıkmaması pek çok anne-baba için endişe verici olabilir. Ancak her bebek farklı bir hızda gelişir.

Diş çıkarma süreci her bebekte farklıdır. Genellikle 6. aydan itibaren başlayan diş çıkarma süreci 12. aya kadar devam edebilir. Eğer 12. aya kadar diş çıkmazsa, doktorlar genellikle tiroid ve D vitamini değerlerine bakmayı önerir.

Kan tahlillerinizin temiz olması ve her gün D vitamini ile kalsiyum içeren şeyler yediriyor olmanız olumlu bir durumdur.

Damaklarda beyazlama diş çıkarma sürecinin bir belirtisi olabilir.
12. aya kadar diş çıkmaması normal kabul edilebilir ancak 12. aydan sonra bir doktora danışmanız önerilebilir.

Endişe etmeyin, her bebek farklı bir hızda gelişir. Bir uzmandan danışmanlık almayı unutmayın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Diş
2. 11 Aylık Diş Yok
3. Diş Çıkmadı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

9 Haziran 2026 17:16
1 yaşa kadar normal
A

Aida V. ..

9 Haziran 2026 17:35
Benim oğlum şuan 18 aylık. 11 aylıkken diş çıkardı.

18 ay olmasına rağmen sadece 7 tane dişi vardır. Tahlilleri temiz. Endişelenmeyin çıkar yakında
E

Eliff

9 Haziran 2026 18:37
Benım bebeğimde 11 aylık halen diş yok bizde bekliyoruz. tahlil verdiyseniz ve hepsi normal çıktıysa endişelenmeyin. Genetik tamamen
G

Gökçin N.

9 Haziran 2026 20:50
11 ay 16 günlük bizim de yok. Kan sonuçlarimız normal. Doktorumuz kendi ritminde normal dedi. Zaten önemli olan tiroid ve d vitamininde sorun olmaması. Bekleyeceğiz.
M

MK ..

9 Haziran 2026 21:07
Bebeğim 13 aylık ilk dişi 13. Aya yakınken aniden arka arkaya çıktı endişe ediyordum bende doktorumuz genetik olabilir dedi benimde 13. Ayda çıkmış
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir