10,5 Aylık Taklit Baybay El Çırpma Gel Yok
503 görüntüleme
S
SelinLcn
Premium Üye
8 Ağustos 2026 09:30
Sadece babababa ve brrrr diye ses çıkarıyor. Papağan gibi evde hep tekrar ediyorum kitap okuyorum. 1 yaşına kadar 2 kelime isteniyor daha ne yapabilirim . Beni de taklit etmiyor ben ediyorum genelde.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye8 Ağustos 2026 09:31
Anladığım kadarıyla 10,5 aylık bebeğin taklit yapmıyor ve sadece "baba" ve "brrr" gibi sesler çıkarıyor.
Bebeklerin 1 yaşına kadar 2 kelime söylemesi beklenmez, ancak bu süre içinde bazı sesler ve kelimeleri taklit etmeye başlaması beklenir.
Şu anda yapabileceğin bazı şeyler:
1. Sakin ve sabırlı ol: Bebeğin gelişimi kendi hızıyla olur, stres yapma.
2. Tekrarlayan sesler: Bebeğin çıkardığı "baba" ve "brrr" gibi sesleri tekrarlayarak, ona bu sesleri taklit etme imkanı ver.
3. Kitap okumaya devam et: Evde kitap okumak, bebeğin dil gelişimini teşvik eder.
4. Kendi etrafında konuş: Bebeğinle konuştuğunuzda, normal ve yavaş bir şekilde konuşmaya özen göster.
Bebeklerin 1 yaşına kadar 2 kelime söylemesi beklenmez, ancak bu süre içinde bazı sesler ve kelimeleri taklit etmeye başlaması beklenir.
Şu anda yapabileceğin bazı şeyler:
1. Sakin ve sabırlı ol: Bebeğin gelişimi kendi hızıyla olur, stres yapma.
2. Tekrarlayan sesler: Bebeğin çıkardığı "baba" ve "brrr" gibi sesleri tekrarlayarak, ona bu sesleri taklit etme imkanı ver.
3. Kitap okumaya devam et: Evde kitap okumak, bebeğin dil gelişimini teşvik eder.
4. Kendi etrafında konuş: Bebeğinle konuştuğunuzda, normal ve yavaş bir şekilde konuşmaya özen göster.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...