10 Haftalık Yeşil Kaka ve Su Gibi Kusma
59 görüntüleme
A
Ahizer K. A.
10 Ağustos 2025 09:28
10 haftalık 5.5 kg doğum kilosu 3130du. Sormak istediğim kızım günde 2 kez kakasını yapar son 3 4 gündür sarıyla karışık yeşil kaka yapıyo. Hiç emmedi hipp marka mamayla besleniyo ve su gibi kusması başladı çok şiddetli değil dudağının kenarından su gibi akıyo ve hemen hemen 1 haftadır mama içmek istemiyor zor içiriyorum 2.5 3 saatte bi 90 bazen 100 cc veriyorum 50 cc den sonra istemiyo zorlayarak 60 cc içiriyorum mamasını mı değiştirmem lazım bi etkisi olur mu acaba bunları yaşayan var mı yorumlarınızı bekliyorum

Ayşenur E. ..
10 Ağustos 2025 09:54
Merhaba, bence 10 haftalık bebek için 5,5 kg fazla. Çünkü mideleri küçücük zaten ve mama fazla geliyor ki bebekte istemiyor kusuyor sindiremiyor. Beslenme şeklinizi yeniden planmak için lütfen dr ile görüşün bir an önce. Sonra her şey yoluna girecektir. iyi günler :)
C
Ceyda T.
10 Ağustos 2025 10:09
Hipp mama bizde de kusma yaptı. 10 haftalık ikiz. Genel olarak kusma yapan bir mama olduğunu söylemişti doktorumuz. Yeşil kaka bizde de var demir takviyesinden ve ya demir içerikli mamadan dolayı olabiliyormuş kilo alıyorsa normaldir dendi.
A
Ahizer K. A.
10 Ağustos 2025 10:14
60 günü doldurmuş bebekler gündüz 4 saat gece 6 saat aç kalabilir demişti bi doktor instagramdan video görmüştüm gündüz 3 saatte bir veriyorum daha fazla da aç bırakamam ki benim bile 3 saat sonra bi midem kazınıyor birşeyler atıştırmak istiyorum. Yinede doktora sorucam teşekkür ederim Ayşenur hanım iyi günler 🤗
A
Ahizer K. A.
10 Ağustos 2025 10:24
Gayet memnunum aslında hipp mamadan çok kusması yok kabızlığıda yok şükür ama sıkıldı heralde içmek istemiyor hastanede aptamil vermişlerdi o çok kusma yapmıştı siz şuan hangi mamaya geçtiniz Ceyda hanım

Senem A.
10 Ağustos 2025 10:27
Bebeğiniz hızlı kilo alıyor gibi görünüyor. Beslenme aralıkları 3 saat gibi olabilir ancak verdiğiniz cc belli ki fazla geliyor bebekler her öğün aynı miktarda beslenmezler lütfen zorlamayın
M
Melike G. ..
10 Ağustos 2025 10:42
Merhaba diğer yorumlarda bahsedildiği gibi fazla geliyor mama fazlasını kusuyor ya öğün aralarını uzatın ya da verdiğiniz miktarı azaltın yavaş yavaş çünkü mama kutularında belirtilen miktarlar bazen bebeklere fazla gelebiliyor her bebek farklıdır. Ben kendi bebeğimde 180 yerine 150 tercih ediyorum mesela diğer türlü hızlı kilo alımı ve sindirememe problemi oluyor
C
Ceyda T.
13 Ağustos 2025 14:44
Ahizer hanım biz doktorumuzla birlikte neredeyse bütün mamaları denedik bebelac, alerji maması evolvia, aptamil. Diğerleri gaz yaptı, hipp kusturdu. Şuan aptamil prosyneo kullanıyoruz. Yine kusuyorlar ama gazdan iyidir temizler geçeriz diyoruz en azından 🥲Ama benim kızlarım 34 haftalık doğdu 2 hafta kuvezde kaldılar o yüzden tam böyle diyemiyorum
A
Ahizer K. A.
13 Ağustos 2025 14:59
Dün doktora götürdüm doğuştan midesi büyükmüş bağırsağına baskı yapıyomuş böbreklerinde de büyüme varmış şuan için bi müdahale etmemize gerek yokmuş bulantı kusma için ilaç verdi birde bağırsaklarını rahatlatmak için probiyotik verdi takip etcez sürekli dedi mamasını da Evolvia alın dedi bugün başlıycam bakalım mamaya. Rabbim korusun evlatlarımızı 🙏🏻