10+ Gün Kaka Yapmıyor
135 görüntüleme
E
Evrim U.
15 Eylül 2025 18:04
merhaba kızım 92 günlük. 23 ağustostan 4 eylüle kadar ilk defa kaka yapmamıştı. 4-5 eylül kaka yaptı ve o günden bu güne kadar yine kaka yapmadı. çocuk doktoruna götürdüm gaz damlası kullanın ve ceviz avokado tüketin dedi ama bağırsaklarına bakılmadı. bugüne kadar hiç ağlamamıştı ama bu akşam çok karnı ağrıyordu ve çok ağladı. benim gibi bu durumu yaşayan/teşhis alan var mı? aşırı derecede endişeleniyorum :(
S
Sembo
15 Eylül 2025 18:15
Bu durum normal değil normalde anne sütünde 7-10 güne kadar normal deniyor ama sürekli olmadı anormal. Ya yediğiniz bir şey ona dokunuyor ya da bağırsak tembelliği var fitil önerir genelde doktorlar zeytinyağ denediniz mi oda yardımcı oluyor poposuna sürerseniz kaka yapmasını kolaylaştırır ağızdan da verebilirsiniz
T
Tuğba B. ..
15 Eylül 2025 18:24
Çay kaşığı ile zeytinyağ verin bizim dr önerdi
E
Evrim U.
15 Eylül 2025 18:26
yarın deneyeceğim zeytinyağı çok teşekkür ederim bu döngü hep böyle devam ederse sizce ne yapayım çok korkuyorum sağlık problemi olacak diye
N
Neslihan Ö.
15 Eylül 2025 18:32
10 güne kadar normal bir durum olarak kabul ediliyor, benim bebeğim de 3 4 gün yapamamıştı zeytinyağ veriyorum 2 günde 1, 1 çay kaşığı olmak üzere formül mama ile beslenen bebekler evet kabız olabiliyor, doktora götürdüğünüz de bağırsak hareketlerini dinlediler mi? Sizde 1 çay kaşığı içirin bir de öyle bekleyin karnına saat yönünde hafif masajlar yapın ve ılık havlu koyun popoya da uyarı verebilirsiniz.
E
Evrim U.
15 Eylül 2025 18:34
yalnızca anne sütü alıyor. sık sık emziriyorum kilo alımının da çok iyi olduğunu söylüyorlar. steteskop ile dinlendi bağırsağı. dediğiniz gibi yarın zeytinyağı deneyeceğim teşekkürler
T
Tuğba B. ..
15 Eylül 2025 18:36
Zeytinyağı içirin poposunuda zeytin yağı ile uyarın dedi doktorumuz.anne sütü ile besleniyor haftada 1 anca yapıyor
E
Evrim U.
15 Eylül 2025 18:37
poposunu uyarmıştım ama yapmadı, karnına masaj da yapıyorum. yalnızca gaz çıkarıyor
T
Tuğba B. ..
15 Eylül 2025 18:37
Ayrıca korkmayın Osman hoca 1aya yakın yapamayan bebekler var demişti
T
Tuğba B. ..
15 Eylül 2025 18:38
Hergün yağı içirin yapar annelerimiz küçükken içirirdi dr lar bile öneriyor yağı.hem sağlıklı hemde kilo aldırır bebeğinize hakiki yağ olsun ama
A
Aycan
15 Eylül 2025 18:54
Evrim hanım merhaba , bebeğim 50 günlik aynı sorun bizde de var ne yazıkki 10 gün bekledim kaka yapmadı ilk 30 gün gayet güzel yapıyordu oysa sonra çok sancılandı ıkındı zorlandı yapmadı mecbur fitil verdim beş dk sürmeden boşalttı içini rahatladı sonra 5 gün falan bekledik yine yapmadı yine fitil verdim Dr götürdüm durumu izah ettim hipotiroidi şüphesine karşın kanları alındı bakıldı sorun çıkmadı kalsiyum değeri buçuk değer yüksek çıktı 11 miş 11,5 çıktı bizim Dr d vit kullanmayı bırak dedi günlik 25/30 ml su vereceksin dedi bende kefir protibyotikli yoğurt vs tüketiyorum . Dr bu süreçte yine fitil kullan yapmadığı sürece yoksa kakası içerde iyice taşlaşır dedi yapması daha zor yaparken daha sancılı olur katı kaka diye bizim süreç böyle bu arada su verilmesini çocuk Endokrine danıştı o söyledi verilmesini inşallah sizinde tez zamanda geçer bu sorunu yaşayan hepimizin ki ile birlikte 🥹🙂↔️
E
Evrim U.
15 Eylül 2025 19:17
çok teşekkür ediyorum içimi rahatlattınız 🌸
E
Evrim U.
15 Eylül 2025 19:18
aycan hanım gerçekten kakalı bez beklemekten helak oldum ya… çok geçmiş olsun sanırım bize de tekrar doktor yolu görünecek… saydığınız besinleri de tüketeceğim
A
Aycan
15 Eylül 2025 19:34
Osman’n hocanın bi paylaşımında zeytinyağı n ağızdan verilmesinin kabızlık için etki etmeyeceğini söylemişti ince bağırsakta emiliyor dedi bizde verdik ağızdan ve popoya şırınfga ile hafif sıktık bana mısın demedi . İnşallah çözüm olur size
E
Evrim U.
16 Eylül 2025 15:58
malesef işe yaramadı ne zeytinyağı içirmek ne popodan uyarmak ne de masaj yapmak… ve artık bugün ıkınmaya başladı bebeğim kıyamam :( gideceğim artık hastaneye
A
Aysegul T.
16 Eylül 2025 16:48
Benim bebeklerim mamayla beslendiği icin sizin gibi 7 10 günde bir yapıyorlardı bu süreçte benim kullanmadığım ilaç fitil vesaire kalmadı büyüyünce geçiyor ama kendinizi cok yıpratmayin en cok zeytin yağı kullanın bir zararı yok öyle oluyordu ki 2 hafta da bir lavman vermek zorunda kalıyordum çoğu kez acillık oluyorduk orada da lavman veriyorlardı
E
Evrim U.
16 Eylül 2025 16:53
#15 cevabınız için teşekkür ederim 🙏🏼 sadece anne sütü alıyor bu yüzden çok korkuyorum