10 Aylık Uyku Sayısı

101 görüntüleme
E

Ezgi G.

12 Nisan 2026 22:39
4 gün sonra 10 aylık olacağız. İki uykuya hala düşemedik. Düşürmeyi denedim bu sefer gece uykuları bozuldu. İlla ki 2 uyku hatta yavaş yavaş tek uykuya geçiş olmalı mı? İsterse gündüz az uyusun, normal uyusun ya da akşam her zamankinden geç yatsın gece uykusu 9 saat. Nadiren 9.5 saat oluyor. Erken kalktığı için ilk uykusu erken oluyor, ikinci uyku da erkene geliyor. Uyutmasam 20.30a kadar mızır mızır oluyor. Mesela bu sabah 6.30da uyandı 8.30-9a doğru artık dayanamadı uyudu. Sonra 13.30 gibi uyudu 3te uyandı. Sizlerin nasıl, nasıl 2 uykuya düşürebilirim?
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

12 Nisan 2026 22:42
2 uyku oluyor yani bunu ben düşürmedim bebeğim kendi istemiyor 2 uyku yapıyor 7 de uyanıp 8 buçuk da hemen geri uyuyor 1 saat uyuyor ve ikinci uykusu 1 2 gibi öğleden sonra oluyordu ta ki 10 gün önce alt üst oldu herşey anlamsız bir şekilde ayın 24 de 10 aylık olaçak benim kızım da
E

Ezgi G.

12 Nisan 2026 22:44
Bizim de 9 ayla birlikte gece ağlamalar, sık uyanmalar oldu. Bir iki gündür nispeten daha iyi ama işte hala 2 uykuya düşemedik bile. Gündüz o 3 uykuda toplam 2.5-3 saat uyumuş oluyor.
Ümran A.

Ümran A.

12 Nisan 2026 23:22
Gece uykusunu erkene çekebilirsiniz belki . Mesela 3 de uyandıktam 4 saat sonra gece uykusuna geçebilirsiniz

Kendi kızımdan örnek verecek olursam kızım şuan 11 aylık biz 6,5 aylıkken 2 uykuya geçtik. Çok uyku seven bir bebek değildi çünkü. Uyandıktan 3 saat sonra ilk uykuyu yapıyoruz daha sonra uyuyup uyandıktan yine 3 saat sonra da 2. Uykuyu yapıyoruz. Gece uykusuna da uyandıktan 4 saat sonra geçiyoruz
A

Aslıhan G.

12 Nisan 2026 23:28
Bence bebeğin verdiği sinyalleri takip etmek daha doğru her bebek aynı zamanda hazır olmayabilir . Benim bebeğim 7 aylıkken kendi isteği ile 2 uykuya döndü . Eğer dönmeseydi de ekstra bir şey yapmazdım açıkçası çünkü vakti geldiğinde kendileri zaten bunun sinyallerini veriyor
E

Ezgi G.

13 Nisan 2026 04:17
Ümran Asil
Gece uykusunu erkene çekebilirsiniz belki . Mesela 3 de uyandıktam 4 saat sonra gece uykusuna geçebilirsiniz

Kendi kızımdan örnek verecek olursam kızım şuan 11 aylık biz 6,5 aylıkken 2 uykuya geçtik. Çok uyku seven bir bebek değildi çünkü. Uyandıktan 3 saat sonra ilk uykuyu yapıyoruz daha sonra uyuyup uyandıktan yine 3 saat sonra da 2. Uykuyu yapıyoruz. Gece uykusuna da uyandıktan 4 saat sonra geçiyoruz
Daha erken yattığında da 5te kalkıyor, kısır döngü gibi.
E

Ezgi G.

13 Nisan 2026 04:17
Aslıhan Giray
Bence bebeğin verdiği sinyalleri takip etmek daha doğru her bebek aynı zamanda hazır olmayabilir . Benim bebeğim 7 aylıkken kendi isteği ile 2 uykuya döndü . Eğer dönmeseydi de ekstra bir şey yapmazdım açıkçası çünkü vakti geldiğinde kendileri zaten bunun sinyallerini veriyor
evet bu da doğru, teşekkür ederim
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir