10 Aylık Uyku Sayısı
101 görüntüleme
E
Ezgi G.
12 Nisan 2026 22:39
4 gün sonra 10 aylık olacağız. İki uykuya hala düşemedik. Düşürmeyi denedim bu sefer gece uykuları bozuldu. İlla ki 2 uyku hatta yavaş yavaş tek uykuya geçiş olmalı mı? İsterse gündüz az uyusun, normal uyusun ya da akşam her zamankinden geç yatsın gece uykusu 9 saat. Nadiren 9.5 saat oluyor. Erken kalktığı için ilk uykusu erken oluyor, ikinci uyku da erkene geliyor. Uyutmasam 20.30a kadar mızır mızır oluyor. Mesela bu sabah 6.30da uyandı 8.30-9a doğru artık dayanamadı uyudu. Sonra 13.30 gibi uyudu 3te uyandı. Sizlerin nasıl, nasıl 2 uykuya düşürebilirim?

Ebru K. ..
12 Nisan 2026 22:42
2 uyku oluyor yani bunu ben düşürmedim bebeğim kendi istemiyor 2 uyku yapıyor 7 de uyanıp 8 buçuk da hemen geri uyuyor 1 saat uyuyor ve ikinci uykusu 1 2 gibi öğleden sonra oluyordu ta ki 10 gün önce alt üst oldu herşey anlamsız bir şekilde ayın 24 de 10 aylık olaçak benim kızım da
E
Ezgi G.
12 Nisan 2026 22:44
Bizim de 9 ayla birlikte gece ağlamalar, sık uyanmalar oldu. Bir iki gündür nispeten daha iyi ama işte hala 2 uykuya düşemedik bile. Gündüz o 3 uykuda toplam 2.5-3 saat uyumuş oluyor.

Ümran A.
12 Nisan 2026 23:22
Gece uykusunu erkene çekebilirsiniz belki . Mesela 3 de uyandıktam 4 saat sonra gece uykusuna geçebilirsiniz
Kendi kızımdan örnek verecek olursam kızım şuan 11 aylık biz 6,5 aylıkken 2 uykuya geçtik. Çok uyku seven bir bebek değildi çünkü. Uyandıktan 3 saat sonra ilk uykuyu yapıyoruz daha sonra uyuyup uyandıktan yine 3 saat sonra da 2. Uykuyu yapıyoruz. Gece uykusuna da uyandıktan 4 saat sonra geçiyoruz
Kendi kızımdan örnek verecek olursam kızım şuan 11 aylık biz 6,5 aylıkken 2 uykuya geçtik. Çok uyku seven bir bebek değildi çünkü. Uyandıktan 3 saat sonra ilk uykuyu yapıyoruz daha sonra uyuyup uyandıktan yine 3 saat sonra da 2. Uykuyu yapıyoruz. Gece uykusuna da uyandıktan 4 saat sonra geçiyoruz
A
Aslıhan G.
12 Nisan 2026 23:28
Bence bebeğin verdiği sinyalleri takip etmek daha doğru her bebek aynı zamanda hazır olmayabilir . Benim bebeğim 7 aylıkken kendi isteği ile 2 uykuya döndü . Eğer dönmeseydi de ekstra bir şey yapmazdım açıkçası çünkü vakti geldiğinde kendileri zaten bunun sinyallerini veriyor
E
Ezgi G.
13 Nisan 2026 04:17
Gece uykusunu erkene çekebilirsiniz belki . Mesela 3 de uyandıktam 4 saat sonra gece uykusuna geçebilirsiniz
E
Ezgi G.
13 Nisan 2026 04:17
Bence bebeğin verdiği sinyalleri takip etmek daha doğru her bebek aynı zamanda hazır olmayabilir . Benim bebeğim 7 aylıkken kendi isteği ile 2 uykuya döndü . Eğer dönmeseydi de ekstra bir şey yapmazdım açıkçası çünkü vakti geldiğinde kendileri zaten bunun sinyallerini veriyor
Yükleniyor...