10 Aylık Uyku Direnci

82 görüntüleme
Ö

Özge T.

18 Nisan 2026 10:50
Bebeğim 10 ay 10 günlük. Gündüz ve gece uykularında inanılmaz direnç gösteriyor. Aşırı derecede uykusu olmasına rağmen uyumamak için direniyor. Uyku tulumunu gördüğü ve yatak odasına girdiğimiz anda basıyor çığlığı. Doktora götürdüm kan ve idrar tahlili aldık karın ultrasonu yaptırdık şükür bir şey çıkmadı. Bebeğimin hiç dişi yok ama doktorumuz görünürde bir diş çıkmadığını söyledi. Günlerdir uykusuzuz. Gece 4 gibi uyanıp yarım saat 1 saat uyumuyor zaten çok sık uyanıyor. Gün içinde de huzursuz. Ne yapacağımızı şaşırdık.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
19 Nisan 2026 11:06
Bebeğinizin uyku direnci sorunu yaşıyor olması sizi endişelendirmiş olmalı. Öncelikle şunu bilmelisiniz ki 10 aylık bebeklerde uyku direnci yaygındır ve genellikle gelişim sürecinin bir parçasıdır.

Bebeğinizin doktoru tarafından yapılan kontrollerde herhangi bir sağlık sorununun olmadığı tespit edilmiş, bununla birlikte diş çıkarma sürecinin de henüz başlamadığı belirtilmiş. Bu durumda, uyku direncinin nedenleri konusunda birkaç olasılığı göz önünde bulundurabiliriz:

Gelişimsel Atak: Bebeğiniz 10 aylıkken, büyük olasılıkla bir gelişimsel atak dönemi içindedir. Bu dönemlerde bebekler çevrelerini keşfetmeye ve yeni beceriler öğrenmeye çalışırlar, bu da uyku düzenlerinde geçici olarak bozulmalara yol açabilir.

Uyku Ortamı ve Rutin: Bebeğinizin uyku ortamı ve rutinindeki küçük değişiklikler, uyku direncinin artmasına neden olabilir. Uyku tulumu ve yatak odası ortamı bazen bebekleri uyarabilir.

* Aşırı Uyarılma: Gün içinde fazla uyarılmış olma, bebeklerin uykuya dalmalarını zorlaştırabilir.

Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

1. Sakin ve Rahat Bir Uyku Ortamı Sağlayın: Bebeğinizin odasını loş tutun, uyku tulumunu kullanmayı geçici olarak bırakın ve beyaz gürültü makinesi gibi araçlar kullanın.

2. Rutin Oluşturun: Her gün aynı saatlerde uyumaya çalışın. Uyku öncesi rutinler (banyo, hikaye okuma, vb.) oluşturun.

3. Gün İçinde Uyarılmayı Azaltın: Bebeğinizin gün içinde fazla uyarılmaması için ekran süresi ve kalabalık ortamlarla temasını sınırlayın.

4. Yorgunluk Belirtilerine Dikkat Edin: Bebeğinizin yorgunluk belirtilerini (esneme, gözleri ovuşturma, vb.) farkettiğiniz anda uyutmaya çalışın.

5. Sabır ve Deneme: Her bebek farklıdır, bu nedenle farklı yöntemleri denemek ve sabırlı olmak önemlidir.

Gece uykusu ve gündüz uykusu sorunları yaşamaya devam ediyorsanız, doktorunuzla daha detaylı bir şekilde görüşmeyi unutmayın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku Gerilemesi
2. Uykuyaf ya Direnme
3. Uykuya Direnme
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
D

D ..

19 Nisan 2026 11:09
Benim bebeğim de aynı ayda aynı şeyleri yaşıyoruz az önce Calpol verdim duş aldırdım ve şuan uyudu çok şükür sizde deneyebilirsiniz belki

Bizimki diş gibi bide 2 gün önce kkk aşısı olduk inşallah geçer
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir