10 Aylık Uyku

82 görüntüleme
A

Asrın T. K.

29 Eylül 2025 08:20
Merhaba, kızım 10 aylık 7-7.buçuk gibi kalkıp ilk uykusunu yapıyor saat 10buçukta.12 gib de kalkıp 4-4.30 arası tekrar uyuyor 5buçuk 6 gibi uyanıyor akşam uykusuna da 8buçuk gibi geçiyordu normalde ama son zamanlarda gece uykularına hep krizle geçiyor. Saatlerde mi hata var nerde hata yapıyorum çözemedim fikriniz nedir?
F

Fatmanur N.

3 Ekim 2025 20:06
Merhaba, bizde öyleyiz gündüz uykularına hemen geçiyor ama gece uykusunda savaşıyoruz adeta, hemen hemen 1 1.5 -saat uğraşıyorum. Atak haftalarındalar ona yorumladım. Gündüz uykusunu ikindi vaktinde olanı öne çektim bi şey değişmedi, o yüzden başka bir neden aramadım çözüm bulamayınca 😅
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

4 Ekim 2025 06:36
Merhaba 🌼 gündüz uykusu döngüsünde istikrarsızlık yaşaması (10.30/12.00 ve 4.00-4.30 arası uyuması) ve akşam uykusuna krizle geçmesi, büyük ihtimalle yetersiz uyanıklık süresinden veya uyku birliklerinden kaynaklanmaktadır. Saat 4-4.30 arası yaptığı uyku (veya kısa şekerleme) akşam uykusuna (8.30) çok yakındır; bu, kızınızın tam olarak yorulmadan gece uykusuna dalmasına ve dolayısıyla direnç göstererek kriz çıkarmasına neden olur. Yetersiz uyanıklık süresi, uykuya geçiş krizlerini tetikler. gündüz son uykusunu kesinlikle saat 15.30'dan önce bitirmeyi hedefleyin. 10 aylık bir bebek, gece uykusuna geçmeden önce yaklaşık 3,5 ila 4 saat kesintisiz uyanık kalmaya ihtiyaç duyar. Gündüz uykusu saat 4'ü geçerse, akşam uykusunu mecburen 9.00-9.30'a erteleyin; aksi takdirde krizler devam eder. İkinci olarak, gece krizleri başladığında onu sakin ve loş bir ortamda tutarak, uyku birliği (sallama/meme) yerine sözlü güvence ile sakinleşmesini destekleyin. uyku saatlerindeki bu küçük ayarlamalar bile duygusal geçişi çok rahatlatacaktır.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir