10 Aylık Olacak Ama Diş Yok

311 görüntüleme
T

Tuğçe

5 Mayıs 2026 22:09
Bebeğim 10 aylık olmasına 10 gün var hala hiç dişi çıkmadı. Hep anne sütü aldı 5 ayda ek gıda denemelerle başlamıştık ama 7. Ayından beri ek gıdada yemiyor. haftada bazen birkaç gün muz vb meyve yerse yiyor. Gün içinde sadece emiyor. NeYapmalıyım?
M

Meliha T.

5 Mayıs 2026 22:15
Gündüz emmelerini azaltın ek gıdayı teklif etmeye devam edin zorlamadan diş ise 1 yaşına kadar diş olmaması normal merak etmeyin
E

Esra G.

5 Mayıs 2026 22:25
benim kızım 1 yaşına girecek birkaç güne henüz yeni çıktı, olabiliyor biraz da genetik demişti doktor
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

5 Mayıs 2026 22:29
Bırakın çıkmasın zor bir dönem ama 1 yaşa kadar normal ya 1 yaştan sonra değerlere bakılıyor diye biliyorum bu arada öcelik artık ek gıda olmalı 10 ay 11 günlük benim kızım da
T

Tuğçe

5 Mayıs 2026 22:39
Ek gıda teklif ederken bile meme diye ağlıyor nasıl sevdirebilirim?
Fatma A. U.

Fatma A. U.

5 Mayıs 2026 22:47
10 ay 14 günlük hala diş yok bizdede bütün değerlerimize bakıldı herşey normal çıkacak merak etmeyin dedi doktorumuz
G

Gamze ..

5 Mayıs 2026 23:03
Kızım 9 aylık tek bir dişi bile yoktu . Seyahate gittik iki gün içine alt iki dişi birden çıktı ve canımıza okudu. Hemen peşine de üst dişler geliyor şu an. Yani demem o ki merak etmeyin😊 bende korkuyordum çıkmadı diye ama bebekler her şeyin zamanını kendisi seçiyor.
T

Tuğçe

5 Mayıs 2026 23:10
Çok teşekkürler güzel anneler☺️
G

Gülsüm U.

27 Mayıs 2026 00:58
Fatma Albina U
10 ay 14 günlük hala diş yok bizdede bütün değerlerimize bakıldı herşey normal çıkacak merak etmeyin dedi doktorumuz
Merhaba çıktı mı dişi bebeğinizin
G

Gülsüm U.

27 Mayıs 2026 00:59
Gamze
Kızım 9 aylık tek bir dişi bile yoktu . Seyahate gittik iki gün içine alt iki dişi birden çıktı ve canımıza okudu. Hemen peşine de üst dişler geliyor şu an. Yani demem o ki merak etmeyin😊 bende korkuyordum çıkmadı diye ama bebekler her şeyin zamanını kendisi seçiyor.
Merhaba peki o dişler çıkana kadar huzursuzluk belirti var mıydı bi anda mı çıktı
G

Gamze ..

27 Mayıs 2026 01:05
4. Aydan beri sürekli dişi kaşındı. Ha çıktı ha çıkacak derken 9. Ayı bulduk. 6 aydan sonra ara sıra huzursuzluk yaşadı diş sebepli bizde sandık herhalde böyle ufak sancıyla çıkaracak. Ama dişinin patladığı gün tüm gece ve gündüz çocuğun etini kesiyorlarmışçasına ağladı. Bir yudum su bile içemedi yavrum o gün. Ağzına aldığı suyu bile yutamayıp geri döküyordu. Gece de sabahlara kadar ağladı ağrı kesici bile çok fayda etmedi. O günün sabahı baktık biri patlamış . Biraz rahatladı sonra yine aynı şeyi yaşadık 2 gün sonra diğer dişi patlattı.
G

Gamze ..

27 Mayıs 2026 01:12
Ama üst dişlerden biri çıktı bu yakın zaman da onda diğeri kadar ağrı yaşamadı daha kolay çıkı. Valla çok zor bebeklerde de yazık yavrular onca acı çekiyor kızımın ilk dişini çıkardığı gün o acısını görünce çok ağladım dayanamayıp. Şimdi daha sakin davranıp onu sakinleştirmeye çalışıyorum sarılıyorum öpüyorum yemeye zorlamıyorum. Bizimki açık havayı seviyor diye sancısı geldi mi ilaç verip gece bile olsa battaniye ye sarıp balkona çıkartıyorum . Sakinleyince odaya giriyorum. Allah yavrularımıza sağlık versin hemen peşine de anne babaya kolaylık ☺️
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir