10 Aylık Kelimesi Yok

140 görüntüleme
B

Beyza N. ..

8 Şubat 2026 15:05
Oğlum on aylık, henüz kelimesi yok. Sürekli ba-ba-ba , ma-ma-ma, me-me-me, nenn nen diyor. Diğer her şeyi normal ama kelime söylemediği için üzgünüm, gelişimi için neler yapabilirim
C

Cennet ..

8 Şubat 2026 15:17
Herşeyi normalse zamanla konuşur endişelenmeyin. Eğer ekran vermiyorsanız ve bebeğinizle gün içinde iletişim kuruyorsanız bence bir sorun olmaz. Ben kızıma kitap okuyordum iki yaşına geldiğinde okdukça aktif ve bütün kelimeleri anlaşılır şekilde konuşuyordu. Mesela sizden suyu göstererek su istiyorsa “su mu istiyorsun” diyerek pekiştirebilirsiniz.
B

Beyza N. ..

8 Şubat 2026 23:44
Ekran görmüyor, gün içinde de oyunlarla devamlı iletişim kuruyorum basit ifadeleri kelimeleri öğretmeye çalışıyorum ama öğrenemedi henüz inşallah sorun yoktur
C

Cennet ..

8 Şubat 2026 23:56

Beyza Nur

Ekran görmüyor, gün içinde de oyunlarla devamlı iletişim kuruyorum basit ifadeleri kelimeleri öğretmeye çalışıyorum ama öğrenemedi henüz inşallah sorun yoktur

Biz anneler herşeye endişeleniyoruz acaba normal mi diye. Sosyal medya anneleri de zaten bizlere yetersiz hissettiriyor. Sırf bu yüzden sosyal medya kullanmıyorum. Herkes herşeyiyle bir yarış içinde. Ve bizler durup dinlenemediğimiz gibi içinde olduğumuz zamanın tadını da çıkaramıyoruz.
B

Beyza N. ..

10 Şubat 2026 23:10
Çok haklısınız Cennet hanım, anın kıymetini bilmeyi öğrenmeliyiz belki de
E

Esma K.

10 Şubat 2026 23:25
Merhaba hem bir anne hem de bir psikolojik danışman olarak yazıyorum. Bebekler kendi gelişim hızlarında ilerlerler. Bu onları akranlarından eksik yada fazla yapmaz. Her şeyden önce bebeğin onunla sevgiyle ilgilenen bir ebeveyne ihtiyacı var, kaygılı bir öğretmene değil. Ebeveyn olarak bebeğinizin eşlikçisi olun, onunla beraber yol alın. Zaten bebekler dünyayı taklit ve gözlem yoluyla öğrenirler. Ama her öğrendiklerini hemen ortaya koymak istemeyebilir bunu tercih etmeyebilirler. Bebeklere her şeyi öğretebileceğimiz bir yanılgıdan ibaret. Unutmayın onunda kişiliği ve karakteri oluşuyor. Elbette bebeğinizin bazı özelliklerini geliştirmesini destekleyebilir belli bir miktarda hızlandırabilirsiniz. Siz ebeveyn olarak huzurlu ve mutlu olun ki bebeğinizde siz de bunu gözlemlesin, öğrensin. Siz de ilk defa ebeveyn oluyorsunuz kendinize bu kadar yüklenmeyin. Her şey akışında zamanında olacaktır. (Elbette bebekte ciddi bir gelişim geriliği görüyorsanız orada geç olmadan bir uzmana başvurmanız gerekir.) Ben de çok taze bir anneyim, umarım bebeklerimiz her şeyden önce sağlıklı ve mutlu olurlar.
H

Hatice Ç. ..

10 Şubat 2026 23:35
O kadar güzel yazmışsınız ki uyumadan içime su serpildi sürekli aynı ayda olan bebeklerde alkış bay bay yapan yada ilk kelimesini çıkaran bebekleri gördükçe strese giriyordum istemsiz kıyas yapıp bir sorun mu var acaba diye kendimi yiyordum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir