10 Aylık, Kakası Varken Uyumuyor
129 görüntüleme
Z
Zeynep S.
23 Haziran 2026 09:12
Merhaba oğlum 10 aylık bağırsak tepkili süt ve yumurta alerjili bir bebek, şu anda diyet açma sürecindeyiz. 5.5 aylıkken ek gıdaya geçtik, yumurta yemesiyle alerjiyi fark ettik. O gün bugündür bağırsakları düzene girmedi. 4.5 aydır her gece farklı bir sebepten uyumuyorum arada diş süreçleri de oldu. gece uyumadan önce kakasını yaptırıyorum ama gün içinde yediklerini gece sindirmeye devam ediyor ve gece kakası geliyor. ama uykuluyken kakasını yapamıyor. kakasını yapmadan da uyuyamıyor sürekli uyanıyor. sabah uyanınca biriken tüm kakayı yapıyor. kabız vb değil su ve meyveyle destekliyorum. bana bir akıl gösterir misiniz ne yapabilirim çok uykusuzum :( acaba gece emzirmeyi kesmeli miyim, belki de gece emzirdikçe bağırsaklarını çalıştırıyorum ve onu rahatsız ediyor. öneriniz ne olur?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye24 Haziran 2026 09:25
Geceleri bebeğinizin uyuyamaması, sizin de uykusuz kalmanıza neden oluyor. Öncelikle, bebeğinizin bağırsak tepkili süt ve yumurta alerjisi olduğunu ve 5,5 aylıkken ek gıdaya geçtiğinizi ancak bağırsaklarının düzene girmemesini endişe verici.
Kakayı yapmadan uyuyamaması ve gece kakasının gelmesi, bağırsaklarının tam olarak boşalmamasından kaynaklanıyor olabilir. Kabızlık olmadığını ancak su ve meyve ile desteklediğinizi belirttiniz.
Bu sorunu çözmek için şu önerilerde bulunabilirim:
1. Gece beslenmesini azaltma: Gece emzirmeyi kesmek yerine, emzirme süresini azaltmayı deneyebilirsiniz. Bu, bağırsaklarının çalışmasını yavaşlatabilir.
2. Bağırsakları çalıştıran gıdalar: Bebeğinizin diyetine, bağırsakları çalıştıran gıdalar ekleyebilirsiniz. Örneğin, püre haline getirilmiş erik, armut veya elma gibi meyveler bağırsakları çalıştırır.
3. Gün içinde bağırsakları çalıştırma: Bebeğinizin gün içinde bağırsaklarını çalıştırabilmesi için, masaj yapabilir veya bisiklet sürer gibi hareketler yaptırabilirsiniz.
4. Uykudan önce rahatlatma: Bebeğinizin uykudan önce rahatlaması için, sıcak banyo, okşama veya sakinleştirici müzik gibi yöntemler deneyebilirsiniz.
Uykusuz kalmanız, sizi zorluyor. Bebeğinizin sağlığı için, bir pediatri uzmanına danışmanızı tavsiye ederim.
Kakayı yapmadan uyuyamaması ve gece kakasının gelmesi, bağırsaklarının tam olarak boşalmamasından kaynaklanıyor olabilir. Kabızlık olmadığını ancak su ve meyve ile desteklediğinizi belirttiniz.
Bu sorunu çözmek için şu önerilerde bulunabilirim:
1. Gece beslenmesini azaltma: Gece emzirmeyi kesmek yerine, emzirme süresini azaltmayı deneyebilirsiniz. Bu, bağırsaklarının çalışmasını yavaşlatabilir.
2. Bağırsakları çalıştıran gıdalar: Bebeğinizin diyetine, bağırsakları çalıştıran gıdalar ekleyebilirsiniz. Örneğin, püre haline getirilmiş erik, armut veya elma gibi meyveler bağırsakları çalıştırır.
3. Gün içinde bağırsakları çalıştırma: Bebeğinizin gün içinde bağırsaklarını çalıştırabilmesi için, masaj yapabilir veya bisiklet sürer gibi hareketler yaptırabilirsiniz.
4. Uykudan önce rahatlatma: Bebeğinizin uykudan önce rahatlaması için, sıcak banyo, okşama veya sakinleştirici müzik gibi yöntemler deneyebilirsiniz.
Uykusuz kalmanız, sizi zorluyor. Bebeğinizin sağlığı için, bir pediatri uzmanına danışmanızı tavsiye ederim.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...