10 Aylık Bebekte Kansizlik
156 görüntüleme

Fatma A. ..
6 Temmuz 2026 21:55
Hanımlar bebeğim 10 aylık olmak üzere, 2 hafta önce kan tahlili yapıldı dün e nabizdan baktım. Kanı 12 alt sinirken 11.96. neut da coook düşük çıkmış ve endiselenip sağlık ocağı hemsiremize yazdım. Bir sorun yok sadece kansızlık var dedi. Bebeğim demir damlasini ek gıda ile alıyordu ancak 3 haftadır neredeyse hiç ek gıda yemiyor, damlayı tek başına verince ogurup tukuruyor. Ne yapmalıyım

Afranur K.
6 Temmuz 2026 22:06
Fatma hanım demir ilacı olarak ne kullanıyorsunuz? Normalde açlık halinde verilmesi gerekiyor çoğu demir ilacının?

Fatma A. ..
6 Temmuz 2026 22:20
Fatma hanım demir ilacı olarak ne kullanıyorsunuz? Normalde açlık halinde verilmesi gerekiyor çoğu demir ilacının?

Afranur K.
6 Temmuz 2026 22:54
Sağlık ocağının verdiği vegaferon u kullanmaya çalışıyorum
Bundan dolayı etkinliği düşük olmuştur büyük ihtimalle. Genellikle hemşireler uyarıyorlar ama açlık bilgisi size verilmedi sanırım.
Bestiron / sidefer gibi özel demir ilaçları ise besin emiliminden daha az etkilenmekle birlikte doktorlar bu ilaçları da en az 1 saat açlık sonrası verilmesini önerir.
bir de demir ilacı kullanımından sonra yoğurt , peynir gibi süt ürünlerinin de en az 3 saat tüketilmemesi gerekiyor ki demirin bağlanma kapasitesi azalmasın.
Yükleniyor...