10 Aylık Bebek Kilosu Geride ve Kilo Almıyor

116 görüntüleme
H

Hafize N. Y.

25 Haziran 2025 07:50
Hocam kızımın dk 3100 gram ilk 3 ay çok güzel kilo alıyordu aylık 1 kilo sonra Bianda kilo alımı çok azaldı sağlık odağında ki ebe başlarda doğum kilosuna göre iyi olduğu için normal dedi Bnde endişelenmedim azalmasına. Ama son zamanlarda neredeyse kilo alımı durdu. Ve persentilden geride olduğu söylendi. Gastroentolojiye takipli gidiyoruz değerleri güzel dedi doktor mama başlamaya gerek yok dedi diyet listesi verdi ama çok yoğun bi katı gıda listesi bebeğim asla o kadar beslenemiyor ve aşırı hareketli bi bebek her gören bu çocuk kilo almaz diyor zaten asla uyku düzenimiz yok ve alerjen bi bebeğiz yumurta alerjisi de var. Son 3 ayda toplam 400 gram gibi bi kilo alımı var. Ama bu süreçte enfeksiyonlu hastalım geçirdi çok sık hastanede kaldık vs. Güncel kilosu 7200 ve her gören çok zayıf olduğunu söylüyor. Ne yapmam gerekiyor nasıl bi yol izlemeliyim bilmiyorum. 10 ay 20 günlük 7200 kilo 70 cm boy sizce nasıl hocam ne kadar gerideyiz. Ben 1.60 boy 57 kilo eşim 174 boy 63 kilo ikimiz de zayıfız genetikten olsbilir mi farklı bölümlere gitmeli miyim
Ö

Özge A.

25 Haziran 2025 08:06
Çok geçmiş olsun Hafize hanım. Benim iki evladımda da besin alerjisi vardı. Yenidoğandan itibaren alerji maması kullandık şimdi oğlum bir yaşında ona da 4. Aydan sonra sürekli bronşolit oluyoruz diye hem alerji maması hem reflu şurubu hem de levmont saşe ayrıca alerji damlası ve burundamlası kullandık. Kızım 2 yaşında genizeti amelşyatı olmak zorunda kaldı gece uyurken nefesini tutuyordu ve hiç güzel ıykusu yoktu beşikte dolanmadığı yer kalmazdı geceleri.ben kızımda yogurdun pişik yaptığını sütün de gözaltı rengini değiştirdiğini farketmiştim yogurt vermekten vazgeçmedim pişik oldu kestim pişik geçti devam ettim . Sütü tamamen bıraktık.şimdi oğlumda eğer ki çok ileri boyutta değilse benim doktorum da söylediği yumurtayı yoğurdu bırakma demesi olmuştu kpntrollu gittik maleaef alerji bebekleri çocuklukları dahil çok daha özenli olmak zorunda olduğumuz bir hastalık türü. Ama çok şükür sma lı bebeklerimizin yanında hastalık demek bile istemiyorum . Mutlu günler dilerim Hafize hanım 🙏🙏
H

Hafize N. Y.

25 Haziran 2025 08:15
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bu süreç bebekle birlikte bizi de yıpratıyor. Bizde 4. Ayından itibaren sürekli hastalandık her ay en az iki defa ciğere indi diye sürekli antibiyotik verdiler bebeğime. Hastanede yattık çıktık bize de bronşiolit dediler. Asla antibiyotik vermem altarnatif tıpla büyütmek istiyorum bebeğimi derken son 5 ayda defalarca antibiyotik kullandık acillerde damardan da verdiler evde de yazdılar kullandık zorlu bi süreç şükür son zamanlarda en aza indi hastalanmaları. Özele gittiğim doktorum alerji damlası yazdı ve yaz boyu kullanmamı istedi iyileşse bile devlette takipli olduğum alerji doktoru kullanmayı bırkamamı söyledi. Her doktorun tavsiyesi de farklı bilemiyorum. Şuan hem alerjen bebek olması hem sık hastalanması hem gelişim geriliği bölümünde takipli olmamız ekstra yıprattı bizi. Artk nasıl bi süreç izleyeceğimi bilemiyorum her doktor da farklı söylüyor. Size de çok çok geçmiş olsun dediğiniz gibi büyük hastalıkların yanında bunlar hiç . Yine Rabbim bize de kolaylık versin evlatlarımızı sağlıcakla yetiştirelim💕

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir