10 Aylık Bebek İştahsızlık
118 görüntüleme
G
Gülşen A.
3 Şubat 2026 20:17
Herkese merhaba 🌸
Bebeğim birkaç gün sonra 10 aylık olacak. Ek gıdaya başladığımızdan beri biraz seçiciydi; az yiyordu ama iştahı yerindeydi ve kilo alımı da gayet iyiydi. Ancak yaklaşık 2 haftadır, daha önce bayıla bayıla ve her koşulda yediği şeyleri bile tadına bakmadan reddediyor. Kafasını sallayıp itiyor.
Şu an sadece Gerber markasının bir atıştırmalığını yiyor, bir de evde yaptığım kekten çok az. Kaşık görünce itiyor diye elle yedirmeyi denedim, o da olmadı. Önüne koyup kendi yemesini deniyorum; sadece mıncıklayıp yere atıyor.
Bu süreçte ısrarcı davranmıyorum, zorlamıyorum iyice soğumasını da istemiyorum. Sık aralıklarla teklif ediyorum, istemezse kaldırıyorum.
Gün boyu neredeyse sadece anne sütü emiyor.
Not: Henüz hiç dişi çıkmadı. Alt damakları yaklaşık 1 aydır epey şiş ama gelen giden yok.
Benzer bir süreçten geçen, sebebini anlayan ya da çözüm bulan oldu mu?
Gerçekten çok üzülüyorum ve endişeleniyorum.
Bebeğim birkaç gün sonra 10 aylık olacak. Ek gıdaya başladığımızdan beri biraz seçiciydi; az yiyordu ama iştahı yerindeydi ve kilo alımı da gayet iyiydi. Ancak yaklaşık 2 haftadır, daha önce bayıla bayıla ve her koşulda yediği şeyleri bile tadına bakmadan reddediyor. Kafasını sallayıp itiyor.
Şu an sadece Gerber markasının bir atıştırmalığını yiyor, bir de evde yaptığım kekten çok az. Kaşık görünce itiyor diye elle yedirmeyi denedim, o da olmadı. Önüne koyup kendi yemesini deniyorum; sadece mıncıklayıp yere atıyor.
Bu süreçte ısrarcı davranmıyorum, zorlamıyorum iyice soğumasını da istemiyorum. Sık aralıklarla teklif ediyorum, istemezse kaldırıyorum.
Gün boyu neredeyse sadece anne sütü emiyor.
Not: Henüz hiç dişi çıkmadı. Alt damakları yaklaşık 1 aydır epey şiş ama gelen giden yok.
Benzer bir süreçten geçen, sebebini anlayan ya da çözüm bulan oldu mu?
Gerçekten çok üzülüyorum ve endişeleniyorum.
G
Gülcan Ş.
3 Şubat 2026 20:58
Çok geçmıs olsun benım kızm 6 aylıkken böyle oldu ağzını kitleyip ek gıda almak istemiyordu mama günlük 400 ml valan içiyordu 6.ayın sonunda dişi çıktı bizim bütün istahsızlıgımız diştendi
G
Gülşen A.
3 Şubat 2026 21:00
Çok geçmıs olsun benım kızm 6 aylıkken böyle oldu ağzını kitleyip ek gıda almak istemiyordu mama günlük 400 ml valan içiyordu 6.ayın sonunda dişi çıktı bizim bütün istahsızlıgımız diştendi
G
Gülcan Ş.
3 Şubat 2026 21:03
Bir zor bir süreç havuçla salatalıkla rahatlatın
T
Tuğba B. ..
3 Şubat 2026 21:08
Bir kaç gün sonra bizde 10 aylık olacağız aynı şeyleri yaşıyoruz anne sütü yetmez diye mama aldım onu da istemiyor .Önüne koyuyorum az yiyor az döküyor kaşığı gördüğü an kitliyor ağzını . Sabahları pankek yapıyorum hem oynuyor hem yiyor az
G
Gülşen A.
3 Şubat 2026 21:10
Bir kaç gün sonra bizde 10 aylık olacağız aynı şeyleri yaşıyoruz anne sütü yetmez diye mama aldım onu da istemiyor .Önüne koyuyorum az yiyor az döküyor kaşığı gördüğü an kitliyor ağzını . Sabahları pankek yapıyorum hem oynuyor hem yiyor az
T
Tuğba B. ..
3 Şubat 2026 21:30
Ben de pankek yapıyorum bir tanesin yarısını anca yiyordur kalanını mıncıklıyo oynuyo yere atıyor. Ne yapacağımı şaşırdım vallahi yemeyince üzülüyorum
Y
Yasemin M.
3 Şubat 2026 21:46
Benim kızımda 9 aylık olucak oda aynı şekilde normalde yediği herşeyi şimdi hiç yemiyor ağzını bile açmıyor anne sütü alıyor onuda hiç emmek istemiyor yapıp yapıp döküyorum çok yoruldum artık ben de yapacağımı bilmiyorum 😔
C
Cennet A. T.
3 Şubat 2026 23:11
Geçici bence benim bebeğimde [10.ay](10.ay) sonunda aynı öyleydi kitliyordy kendi yemesine izin verdim biraz yedi attı öyle süreci atlattık dişimiz çıkınca iştahı geri geldi
Y
Yasemin M.
4 Şubat 2026 00:49
İnşaAllah cennet hanım