10 Aylık Bebeğinizi Nasıl Uyutuyorsunuz? Yada Uyutuyordunuz?

181 görüntüleme
M

Mehves

20 Nisan 2026 21:39
Kızım 10 aylık oldu ve uykuya geçişi çok zor resmen uyumuyor. Bugün resmen 1 saat 50 dakika sürdü. Gündüz uykusuda gece uylusuda eziyet oldu. Uyku eğitimi falan kalmadı. Ayakta sallıyorum kucakta sallıyorum. Nerde olursa olsun önce uyuyor 5 dk sonra beşikte uyanıyor. Geceleri uyanması zaten facia artım 3 4 kere uyanıyor. Keyfi yeterde uyumak isterse kucağımda uyuyor. Bende sakinlik falan kalmadı artık. Çok yoruldum. Neler önerirsiniz?
M

Mehves

20 Nisan 2026 21:41
Umarım sadece okuyup geçmezsiniz. Bu konu hakkında iletişim kurmaya o kadar ihtiyacım varki..
V

Vildan K.

20 Nisan 2026 21:46
Bu konudan bende muzdaribim bebeğim 7 buçuk aylık geceleri uyuturken belki bir buçuk saat boyunca uğraşıyorum memede uyumuyor sallayarak uyumuyor ayakta uyumuyor bir şekilde uyuduktan sonra yarım saat sonrasında geri uyanıyor
M

Mehves

20 Nisan 2026 21:49
Vildan Kara
Bu konudan bende muzdaribim bebeğim 7 buçuk aylık geceleri uyuturken belki bir buçuk saat boyunca uğraşıyorum memede uyumuyor sallayarak uyumuyor ayakta uyumuyor bir şekilde uyuduktan sonra yarım saat sonrasında geri uyanıyor
Neşem kalmadı artık inanır mısınız? Akşamları zor bela uyutuncada bi hüzün çöküyor artık bana.
Göktenur B.

Göktenur B.

20 Nisan 2026 21:53
Benim iki oğlumda ilk 4 ay uykuyu o kadar seven bebeklerdi ki 2 aylıkken geceleri 4 saat uyuduklarını bilirim ama büyüdükçe bu değişiyor şuan 8.5 aylık bebeğim gündüz uykumuz çok düzensiz diş evresi olduğu için bazen iki saat uyuyor bazen yarım saat gece uykusuda bozulmaya başladı bu ara sürekli gece uyanıp emmek istiyor bende bı yandan kendi yatağına alıştırmaya çalışıyorum ama şunu farkettim ne zaman banyo yaptırsam bu gece gündüz farketmez uykusu daha huzurlu oluyor belki banyo deneyebilirsiniz uyku öncesi gündüz beyaz gürültü açıyorum gece istemiyor o tarz bı ses deneyebilirsiniz bu ayda çocuklarda anneden ayrılma kaygısı oluyormus diye okumuştum
M

Mehves

20 Nisan 2026 21:55
Göktenur Bektaş
Benim iki oğlumda ilk 4 ay uykuyu o kadar seven bebeklerdi ki 2 aylıkken geceleri 4 saat uyuduklarını bilirim ama büyüdükçe bu değişiyor şuan 8.5 aylık bebeğim gündüz uykumuz çok düzensiz diş evresi olduğu için bazen iki saat uyuyor bazen yarım saat gece uykusuda bozulmaya başladı bu ara sürekli gece uyanıp emmek istiyor bende bı yandan kendi yatağına alıştırmaya çalışıyorum ama şunu farkettim ne zaman banyo yaptırsam bu gece gündüz farketmez uykusu daha huzurlu oluyor belki banyo deneyebilirsiniz uyku öncesi gündüz beyaz gürültü açıyorum gece istemiyor o tarz bı ses deneyebilirsiniz bu ayda çocuklarda anneden ayrılma kaygısı oluyormus diye okumuştum
Evet öyle bir kaygıymış ama kabus resmen. Yatağa bırakınca direk uyanıyo
G

Gülcan Ş.

Yaa atak dönemleri hastalık hepsi birleşiyor illaki geçecek bizim de öyle bir problemimiz var özellikle gece mecburi epilepsi hastası kızım ilaç kullanıyoruz düşünün o bile fayda edemıyor sabah a kadar saat başı yada yarım saate bir uyanıyor
M

Mehves

Gerçi zaten uykuyada geçmiyor ki
M

Meliha T.

20 Nisan 2026 21:56
Emerek uyuyor doğduğundan beri tabi atak diş döneminde uyusa da yarım saat sonra kalkıyor ve 11-12 ye kadar uyumuyor bende salıyorum açıkcası babasına veriyorum oyun oynasın diye artık uykusu gelince emiyor ve bayılıyor yani uyku saati eğitimi falan diye diretmiyorum bazen sadece uyumayan bebek uyumuyor çünkü
M

Mehves

Gülcan Şahan
Yaa atak dönemleri hastalık hepsi birleşiyor illaki geçecek bizim de öyle bir problemimiz var özellikle gece mecburi epilepsi hastası kızım ilaç kullanıyoruz düşünün o bile fayda edemıyor sabah a kadar saat başı yada yarım saate bir uyanıyor
Çok geçmiş olsun 💐
H

Hatice Ö.

Ben 6. Ayda uyku eğitimi verdim ikizlerime şu an 22 aylıklar ve çok şükür gayet iyiyiz, nasıl verdiğimi Uyku Eğitimi başlığında detaylı yazdım dilersen okuyabilirsin faydasını görürsün
G

Gülcan Ş.

20 Nisan 2026 21:57
Mehves
Çok geçmiş olsun 💐
Çok saolun
M

Mehves

20 Nisan 2026 21:57
Meliha Taşdemir
Emerek uyuyor doğduğundan beri tabi atak diş döneminde uyusa da yarım saat sonra kalkıyor ve 11-12 ye kadar uyumuyor bende salıyorum açıkcası babasına veriyorum oyun oynasın diye artık uykusu gelince emiyor ve bayılıyor yani uyku saati eğitimi falan diye diretmiyorum bazen sadece uyumayan bebek uyumuyor çünkü
Uyumayınca uyumuyor maalesef
M

Mehves

20 Nisan 2026 21:58
Hatice ÖNDER
Ben 6. Ayda uyku eğitimi verdim ikizlerime şu an 22 aylıklar ve çok şükür gayet iyiyiz, nasıl verdiğimi Uyku Eğitimi başlığında detaylı yazdım dilersen okuyabilirsin faydasını görürsün
Uyku eğitimi vardı zaten ama 6 7 ay civarı ek gıda diş hastalık derken bozuldu birdaha da biz denemedik zaten
V

Vildan K.

20 Nisan 2026 21:59
Göktenur Bektaş
Evet bunu bende okudum ayrılık kaygısını zaten uyurken hep elimi tutmaya çalışıyor çiziyor yüzümü sıkıyor saçımı çekiyor tam uyutuyorum diyorum çıkarken dirseklerini yatağa koyup kafasını kaldırıyor ağlıyor gece yarısıda bunu çok yapıyor sürekli kalkmaya çalışıyor alt değiştirirkenfe öyle sürekli kafa kaldırıyor çok yoruldum aşırı hareketli banyo konusunda banyo yaptıktan sonra hiç uyumuyor çoğu kez denedim. Son bir çözüm kaldı bir doktordan dinledim her gün hava nasıl olursa olsun sabah 9da o güneşi almalı bebekleriniz uyku konusundaki kilit nokta budur diyordu yarından sonra başlayacağım umarım işe yarar
M

Meliha T.

20 Nisan 2026 21:59
Mehves
Uyumayınca uyumuyor maalesef
Aynen öyle o yüzden akışına bırakın
M

Mehves

20 Nisan 2026 22:00
Vildan Kara
Evet bunu bende okudum ayrılık kaygısını zaten uyurken hep elimi tutmaya çalışıyor çiziyor yüzümü sıkıyor saçımı çekiyor tam uyutuyorum diyorum çıkarken dirseklerini yatağa koyup kafasını kaldırıyor ağlıyor gece yarısıda bunu çok yapıyor sürekli kalkmaya çalışıyor alt değiştirirkenfe öyle sürekli kafa kaldırıyor çok yoruldum aşırı hareketli banyo konusunda banyo yaptıktan sonra hiç uyumuyor çoğu kez denedim. Son bir çözüm kaldı bir doktordan dinledim her gün hava nasıl olursa olsun sabah 9da o güneşi almalı bebekleriniz uyku konusundaki kilit nokta budur diyordu yarından sonra başlayacağım umarım işe yarar
Aynı inanırmısınız parmaklarıyla tırnaklarıyla çimdiklemedik çizmedik yer bırakmadı uyusa onada kabul yok yine uyumuyor.
M

Mehves

20 Nisan 2026 22:00
Vildan Kara
Sabah 9 da güneşe çıkarayım deneyim bari
Göktenur B.

Göktenur B.

20 Nisan 2026 22:03
Eskiler ne Kadar çok yorulursa o kadar çok uyur dedi bence yanlış bebek o kadar huysuz oluyor herkesin rutini farklı tabiki bebekten bebeğe farkeder ama en çok kendi oğlumda farkettiğim her gün aynı saatlerde uyumasada aynı saate kalkıyor
R

Rümeysa K.

20 Nisan 2026 22:19
Uyku düzeni oluşturup da iyi ilerleyen var mı aranızda evde bi nebze iyi ama dışarı çıkınca hepsi alt üst oluyor
M

Mehves

20 Nisan 2026 22:21
Rümeysa Kas
Uyku düzeni oluşturup da iyi ilerleyen var mı aranızda evde bi nebze iyi ama dışarı çıkınca hepsi alt üst oluyor
Dışarda uylusu gelmişse bebek arabasında yada oto koltuğunda uyuyor. Hatta orada daha sakin sanki. Bazende ben kucağımda sallıyorum uyuyor. Açık hava etkisi sanırım.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir