10. Ay Kelime

71 görüntüleme
H

Hale Y. ..

25 Ocak 2026 00:56
Kızım 10 aylık dede baba anne gel gibi kelimeleri süreç içerisinde çıkarttı fakat bununla ilgili 2 şey sormak istiyorum 1. Si söylediği heceleri bir süre sonra söylememeye başlıyor mesela 8/9 aylık ge- ge veya de-de diyordu ama şimdi demiyor bu neden olur bir problem mi yaşayan oldu mu ?

2. Si de bunları bu dönemde anlamlı bir şekilde mi söylemesi gerekiyor mesela son bir haftadır anne diyor ama bana söylemiyor heceliyor sadece anlamlı söylemiyor olması problem mi ? Bu durumu yaşayan var mı ?
N

Neslihan U. ..

25 Ocak 2026 06:49
Doktorların 1 yaşından önce bir kelime beklentisi olmuyor biraz daha zamanı var gibi bebeğinizin kelimeleri anlamlı ifade etmesi önemli evet ama zamanla oturtuyorlar onu da merak etmeyin bazı kelimeleri çıkartıp sonra unutup farklı kelimeler çıkartması bizde de olmuştu normal diye biliyorum bu durumu da

Bence bir yaş civarı 3 anlamlı kelimesi varsa sıkıntı etmeyin doktorların beklentisi de bu yönde

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir