10 Ay 17 Günlük Sütte Azalma
105 görüntüleme
D
Duygu O. ..
1 Aralık 2025 12:21
Şuan sütüm 4 5 saatte 30 cc falan geliyor ek gıdayla arası iyi kilo alımı güzel ama acaba alması gereken vitamin kalsiyumu alamıyor olabilir mi mama takviyesi yapmalı mıyım günde 120 cc anne sütü içiyordur sadece

İlsu O. K.
1 Aralık 2025 12:28
Duygu Hanım; formül mamalar anne sütü yokluğunda ya da yeterli olmadığında bir uzman tarafından ( Çocuk Doktorunuz tarafından ) gerekli görülürse verilen besleyici fakat tıbbi ürünlerdir. Yani siz bebeğim doymuyor galiba diye düşünüp kafanıza göre formül mama veremezsiniz daha doğrusu vermemelisiniz. Zaten ek gıda bu yüzden var 1 yaş itibariyle anne sütü ya da formülden azalıp katı gıda desteğine dönüyor bebekler elbette her bebeğin gelişimi farklı 2 yaşa kadar anne sütüyle besleyen annelerde var. Ben 6 ay kadar emzirdim fakat benim doğumdan beri süt sorunum vardı ve bebeğim prematüre bu yüzden anne sütüne ek formül aldı. 6.ayında anne sütünü bıraktı formül ve ek gıda desteği ile gidiyor. 1 yaşta anne sütüde olmadığın formülü azaltıp katıya yoğunlaşacak doktorumuz. Bunu özellikle belirtiyorum çünkü her bebeğin gelişimi beslenme şekli kendine özel. Lütfen mama-vitamin-takvite edici gıdalar konusunda çocuk doktorunuza danışmadan ya da bir uzmana bebeğine kullandırtmayın 🙏🏻 kilo alımı kötü olsa zaten doktorunuz size söylerdi ki 9 ayda tahlil olduysanız kalsiyum ve çeşitli vitamin değerlerinede bakılıyor sorun olsa bilirsiniz 9 da olmadıysanız 12.ayda zaten olursunuz 🙏🏻 sağlıkla büyütün
D
Duygu O. ..
1 Aralık 2025 12:33
Zaten doktora danışmadan vermeyi düşünmüyorum ama 11 ay kontrolümüze daha zaman olduğu için kafama takıldı napsam diye
Ç
Çağla E.
2 Aralık 2025 19:37
Aynı durum bendede var ve doktorumuz cevap vermiyor lütfen sonucu yazar mısınız