1 Yaşında Dişi Lekenlendi

116 görüntüleme

N.

27 Mart 2026 21:45
Kızım 1 yaşına yeni girdi ama iki dişinde de kahverengi lekeler oluştu çok güvenilir bilgiler edinmedim ama diş kaybına yol açacağını vs okudum. Bu beni çok endişelendiriyor parmak diş fırçası ve bebek macunuyla dişlerini fırçalıyoruz ama geçmiyor sanki daha çok ilerliyor. D vitamini lekesi diye düşündüm üç tane marka değiştirdim yine aynı. Gece beslenmesiyle bağlantılı olabilir mi? Yaşayan var mı?
Y

Yasemin

27 Mart 2026 23:39
Benim oğlumda 20 aylık tam bu konu için neler yazılmış diye bakıyordum maalesef onunda ön iki dişi kahverengileşti doktora gittik

Ben emziriyorum ve gece emmesi çok etkilermiş sabah akşam fırçalayın ve ara öğünlerden sonra GC tooth mousse jel önerdi onu kullanın dedi emzirdikten sonrada jeli sürün dedi tekrar kontrole gidicez

Durdurmaya çalışcaz ve çürüme devam ederse neler yapılabilir bunları konuşucaz

Önden verdiği bilgilere göre erken müdahale ile kanal tedavi dolgu vs geç kalınırsa maalesef diş çekimine kadar gidiyor süreç

Dikkatli olmalısınız ve biran önce bi diş doktoruna görünmenizi tavsiye ederim
S

Seçil .. K.

28 Mart 2026 00:47
Oğlum 15 aylıkken alt ön iki dişinde lekeler oldu ki diş temizliğine ek gıdayla başlamıştık ve biz hiç d vitamini kullanmadık sadece lekelenmenin oldugu dönem gece 2 3 saatte bir beslenmek istiyodu büyük ihtimallede sebebi o başka dişlerde oluşmadı fırçalamaylada geçmiyor 2 yaşında şuan çok sorun yapmayın ana dişler gelince geçecek

N.

28 Mart 2026 07:38
Seçil K
Oğlum 15 aylıkken alt ön iki dişinde lekeler oldu ki diş temizliğine ek gıdayla başlamıştık ve biz hiç d vitamini kullanmadık sadece lekelenmenin oldugu dönem gece 2 3 saatte bir beslenmek istiyodu büyük ihtimallede sebebi o başka dişlerde oluşmadı fırçalamaylada geçmiyor 2 yaşında şuan çok sorun yapmayın ana dişler gelince geçecek
Dişi erken kaybederse yani hızlı çürüme olursa diye endişelendim
Afranur K.

Afranur K.

28 Mart 2026 07:49
Nur
parmak fırça yerine bebekler için tasarlanmış kıl fırçalar kullanın.

Gc nin tooth mouse u denenebilir.

D vit genellikle sebep olmaz bunun için o efsane bi bilgi bundan dolayı d vit i sakın bırakmayın.

Demir ilacı lekelenmesinden bahsediyor olabilirsiniz o da çürük değil lekelenmedir. Sıklıkla diş üzerinde siyah şekilde lekelenmeler yapar. Bebeğiniz 3-4 yaşından sonra estetik olarak mutsuz olursa diş hekimi tarafından temizlenebilir.

sizin bahsettiğiniz kahverengi lekelenmeler biberon çürüğü de olabilir, bunun doğru teşhisini en iyi diş hekimi yapar ama sıklıkla sebebi gece beslenmesidir. Genellikle geceleri beslenmeden sonra fırçalama zaten yapılması bebek açısndan zor olduğu için nemli bir tülbentle dişleri silmenizi öneriyoruz çünkü ağız içi çürük aktivasyonu en yoğun gece meydana gelir, temiz ağız en çok geceleri önemlidir diyebilirimx

N.

28 Mart 2026 09:54
Afranur Keskin
parmak fırça yerine bebekler için tasarlanmış kıl fırçalar kullanın.

Gc nin tooth mouse u denenebilir.

D vit genellikle sebep olmaz bunun için o efsane bi bilgi bundan dolayı d vit i sakın bırakmayın.

Demir ilacı lekelenmesinden bahsediyor olabilirsiniz o da çürük değil lekelenmedir. Sıklıkla diş üzerinde siyah şekilde lekelenmeler yapar. Bebeğiniz 3-4 yaşından sonra estetik olarak mutsuz olursa diş hekimi tarafından temizlenebilir.

sizin bahsettiğiniz kahverengi lekelenmeler biberon çürüğü de olabilir, bunun doğru teşhisini en iyi diş hekimi yapar ama sıklıkla sebebi gece beslenmesidir. Genellikle geceleri beslenmeden sonra fırçalama zaten yapılması bebek açısndan zor olduğu için nemli bir tülbentle dişleri silmenizi öneriyoruz çünkü ağız içi çürük aktivasyonu en yoğun gece meydana gelir, temiz ağız en çok geceleri önemlidir diyebilirimx
Biberon kullanmıyor ama gece beslenmesi oldukça fazla bende buna bağlıyorum
Afranur K.

Afranur K.

28 Mart 2026 11:38
Nur
Biberon kullanmıyor ama gece beslenmesi oldukça fazla bende buna bağlıyorum
Yok açıklamamışım pardon, genellikle burada annelere terimsel olarak yazıyorum ki internette görseller oluyor, o terim üzerinden aratırsanız demir lekelenmesi mi biberon çürüğü başlangıcı mı anlayabilir belki doktora hızlı götürürsünüz duruma göre diye öyle yazdım.

Gece meme emmek de biberon emmek de aynı durum, her ikisinde de beslenme söz konusu. 1 yaşına kadar anne sütünün koruyuculığı dişe karşı var araştırmalara göre ama bu dişin temizlenmemesi durumunda terse dönüyor maalesef ve çürükler meydana geliyor.
A

Arzu.G

Premium Üye
28 Mart 2026 11:43
Afranur Keskin
Yok açıklamamışım pardon, genellikle burada annelere terimsel olarak yazıyorum ki internette görseller oluyor, o terim üzerinden aratırsanız demir lekelenmesi mi biberon çürüğü başlangıcı mı anlayabilir belki doktora hızlı götürürsünüz duruma göre diye öyle yazdım.

Gece meme emmek de biberon emmek de aynı durum, her ikisinde de beslenme söz konusu. 1 yaşına kadar anne sütünün koruyuculığı dişe karşı var araştırmalara göre ama bu dişin temizlenmemesi durumunda terse dönüyor maalesef ve çürükler meydana geliyor.
Afranur hanım 19 aylık alt iki dişi yeni çıkti üstler şişti , günde iki fırçalama yeterli mi ve macun kullanmalı miyiz florurlu mu olmali? Gece beslenmesi de devam ediyor

N.

28 Mart 2026 11:44
Afranur Keskin

Florsüz macun kullanıyoruz roc markalı bunu da değiştirmeli miyiz o halde
Afranur K.

Afranur K.

28 Mart 2026 12:45
Florürlü kullanmalısınız hem arzu hanım siz hem de nur hanım siz, şu an 2-3 yaşına kadar olam dönemde 1000 ppm florür içeren macunlar tercih edilmeli, 2-3 yaşından sonra da 2.500 ppm içerenlere yükseltilmeli. Rocs güzel bir marka kullanmaya devam edebilirsiniz ama onun 1000 ppm içerenleri var onu kullanın mutlaka.

Günde 1 ya da 2 fırçalama başlangıç için yeterli, ilk akşam diş fırçalamayı öğretin mutlaka zorlanıyorsa bebeğiniz, daha sonra da sabah fırçalamayı öğretin.

Kreş dönemi bebeği olduğunda da 3 fırçalamaya çıkartın, öğlen de yemek yedikten yarım saat 40 dk sonra bir fırçalama yapsın. Aynı zamanda eğitim döneminde olduğunuz için söylüyorum diş ipi kullanımını öğretin bu dönemde. Diş ipi için buraya bir link ekleyeyim o tipte olanlardan alın hem öğrensin hem de alışsın.

Jack N' Jill Tamamen Doğal Çocuk Diş İpi Çilek Aromalı 30 Adet Bambu Saplı

https://app.hb.biz/fIjZMm0PNSa7
A

Arzu.G

Premium Üye
28 Mart 2026 13:23
Afranur Keskin
Florürlü kullanmalısınız hem arzu hanım siz hem de nur hanım siz, şu an 2-3 yaşına kadar olam dönemde 1000 ppm florür içeren macunlar tercih edilmeli, 2-3 yaşından sonra da 2.500 ppm içerenlere yükseltilmeli. Rocs güzel bir marka kullanmaya devam edebilirsiniz ama onun 1000 ppm içerenleri var onu kullanın mutlaka.

Günde 1 ya da 2 fırçalama başlangıç için yeterli, ilk akşam diş fırçalamayı öğretin mutlaka zorlanıyorsa bebeğiniz, daha sonra da sabah fırçalamayı öğretin.

Kreş dönemi bebeği olduğunda da 3 fırçalamaya çıkartın, öğlen de yemek yedikten yarım saat 40 dk sonra bir fırçalama yapsın. Aynı zamanda eğitim döneminde olduğunuz için söylüyorum diş ipi kullanımını öğretin bu dönemde. Diş ipi için buraya bir link ekleyeyim o tipte olanlardan alın hem öğrensin hem de alışsın.

Jack N' Jill Tamamen Doğal Çocuk Diş İpi Çilek Aromalı 30 Adet Bambu Saplı

https://app.hb.biz/fIjZMm0PNSa7
Çok teşekkürler 
S

Seçil .. K.

28 Mart 2026 19:40
Nur
Çürüme değil bizdeki siyah leke 2 yaşında oldu ilerlemedi aynı şekilde duruyor geçmiyor ilerlemiyorda
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir