1 Yaşında 7 Kilo Ek Gıda Almıyor Ne Yapıcağımı Şaşırdım

135 görüntüleme
T

Tuğba K.

22 Haziran 2025 07:08
1 yaşında bebeğim ek gıdayı red ediyor ne denediysem olmadı her yolu deniyorum. Kilo almıyor. 2645 gr doğdu sarılıktan dolayı 2300 e düştü reflü tanısı aldık. Adenodan dolayı 1 ay önce 10 gün hastanede yattık ek gıdayı kesinlikle red ediyor dilinde yara çıktı yeni düzeldi nasıl bir yol izlemeliyim blw deniyorum bazen ağzına götürüyor ama tükürüyor kaşığı kesinlikle ağzına almıyor yürümüyor emeklemiyor çok çabalıyorum ama nerde hata yapıyorum bilmiyorum sadece mama içmek istiyor aç da kalsa ek gıdaya yönelmiyor su bile içiremiyorum nolur yardım edin çok zordayım
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

22 Haziran 2025 08:06
Bebeğinizin düşük doğum ağırlığı ile dolmasının sebebi üzerinden gitmeniz gerekiyor. Yani çocuğunuz iri doğup sonradan küçük kalmamış. Bebeğiniz doğduğunda da SGA olarak doğmuş. Bunu takip eden kadın doğumcuunuz bilir ve süreç içerisinde sizinle ilgilenen çocuk doktorunun da haberi vardır.
T

Tuğba K.

22 Haziran 2025 08:16
Evet hocam sağ uterin arterde yetersizliğim vardı coraspirini kesince kilo alımımız durdu ve suni sancı ile doğum yapmak zorunda kaldım ama tam sga diyemeyiz dediler hocam ben de hemşireyim eşimde hemşire aslında sürekli görüşüyoruz ve sürekli hastanedeyiz persentıl olarak -3 den kiloyu takip ediyoruz 4. Ayda infantrini mama başlamıştık 9. Ayda kestik (kilo alımı normal mama ile aynıydı )osmatik ishal yaptığı için onu da bıraktık şu an sadece hipp mama ile ilerliyoruz hastalık sürecinde sürekli ateş düşürücü ve antibiyotik verdiğimiz için 2 ay boyunca devam etti neredeyse kaşıktan korkuyor gastro takipliyiz ama gastro da takibe devam ediyor ekstra öneride bulunmadı sizin bir öneriniz var mıdır hocam bana

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir