1 Yaş Yemek Yememe
255 görüntüleme
…
.
19 Temmuz 2026 15:43
Merhabalar oğlum 13 aylık 1 yaşına girdiğinde doktor kontrolünde mamayı kesebileceğimiz söylendi ama oğlum şu son 1 haftadır sanırım diş çıkarmadan dolayı hiç bişey yemiyor mama dışında önceden yine 2-3 kaşık dahi olsa sabah öğlen akşam yiyordu 1 haftadır asla yediremiyorum ne yapmam gerek çok üzülüyorum yemediği zaman
İ
İrem
19 Temmuz 2026 20:39
Merhabalar 11 Haziran doğumlu oğlum var. Aynısını yaşıyoruz. Benim oğlum da emiyor ve o kadar memeye düştü ki, gıda asla yemiyor. Üç gün boyunca yemedi çok üzüldük. Bugün çorba falan içti rahatladık biraz 😞. Diş kaynaklı diye düşünüyorum ben de eli sürekli ağzında çünkü ara ara ağlıyor da. Umarım çıkar dişler diye bekliyoruz çok takmamaya çalışıyoruz
…
.
20 Temmuz 2026 08:18
Cevabınız için teşekkür ederim umarım geçici bir süreçtir evet sürekli eli dişinde benim oğlumun da dişleri çok kaşınıyor bu süreç biraz hafiflediğinde tekrar bişeyler yiyeceğini ümit ediyorum oğlunuzun kelimesi var mı acaba anne baba gibi

Damla B.
20 Temmuz 2026 08:40
Benim kızım da neredeyae 14 aylık olacak. 5 gündür diş ağrısı çekiyor ateşi çıkıyordu. Dün ateşi geçti ama dişleri hala ağrıyo. Günlerdir bir şey yemiyor. Memeye düşkün değildi sadece gece uyku öncesi ve gece emiyordu. Şimdi ağrıları yüzünden emmeyi de kesti. Zar zor hiç hoşuma gitmese de kendi videolarını açıp bir iki kaşık bir şey yedirmeye çalışıyorum. Mama aldım onu da kavga kıyamet 50-100ml arası içiriyorum.
Mahvoldum günlerdir. O ağladıkça ben de ağlıyorum. Ağrısı var biliyorum ama yemedikçe aç kaldıkça ne yapacağımı şaşırdım. Dün gece açlıktan ve ağrıdan uyumadı hiç saat başı kalktı ağladı ne yapsam da çare olmadı. İnşallah en kısa zamanda yemeye geri dönerler. Anne olmak çok zor.
Mahvoldum günlerdir. O ağladıkça ben de ağlıyorum. Ağrısı var biliyorum ama yemedikçe aç kaldıkça ne yapacağımı şaşırdım. Dün gece açlıktan ve ağrıdan uyumadı hiç saat başı kalktı ağladı ne yapsam da çare olmadı. İnşallah en kısa zamanda yemeye geri dönerler. Anne olmak çok zor.
…
.
20 Temmuz 2026 08:45
Benim kızım da neredeyae 14 aylık olacak. 5 gündür diş ağrısı çekiyor ateşi çıkıyordu. Dün ateşi geçti ama dişleri hala ağrıyo. Günlerdir bir şey yemiyor. Memeye düşkün değildi sadece gece uyku öncesi ve gece emiyordu. Şimdi ağrıları yüzünden emmeyi de kesti. Zar zor hiç hoşuma gitmese de kendi videolarını açıp bir iki kaşık bir şey yedirmeye çalışıyorum. Mama aldım onu da kavga kıyamet 50-100ml arası içiriyorum.

Damla B.
20 Temmuz 2026 08:48
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki bizde de sadece mama içme var onun dışında hiç bişey ağzına sürmüyor sadece mama içmek istiyor bende aç kalmaması adına veriyorum mama aslında azaltmaya çalışıyorduk doktorumuzun mamayı kesebilirsiniz söylemi üzerine ama diş ağrıları başladığı için şu an mümkün gözükmüyor hem yemek yiyememesi hem ağrı çekmesi bizleri çok üzüyor inşallah hemen geçer bu süreç 🥹
…
.
20 Temmuz 2026 08:55
Mamayı kaç saat arayla kaç cc veriyorsunuz acaba? Aldım mama yapıyorum ama o kadar az içiyor ki günde kaç kere sunmalıyım bilmiyorum. Normalde öğünleri nasıl yapıyordunuz onu da sorabilir miyim? Mesela kahvaltı yaptı mama veriyor musunuz veya öğle akşam yemeğini normal yiyor ara öğün olarak mı mama veriyordunuz?

Damla B.
20 Temmuz 2026 08:57
Şöyle geceleri 1 ya da en fazla 2 defa mama veriyorduk sabahları 7.30 gibi uyanıyor uyandıktan yarım saat sonra kahvaltı yapıyordu 10 gibi uykusu geliyordu uykuya geçerken 120 cc mama içip öyle uyuyordu 1.5-2 saat uyuduktan sonra öğlen çorba mücver gibi öğünler hazırlıyordum daha sonra 4 gibi ikinci uykusunu yapıyor yine 120cc mama içip biraz kestirip uyanıyordu akşam da en geç 8-9 arası gece uykusuna geçiriyoruz yine uykudan önce 150 cc mama içip yatıyordu biz uyku zamanları mamayı vermeye başlamıştık artık doktorumuz kesin dedikten sonra ama şu an hiç bişey yemediği için 2 en fazla 3 saatte bir 150 cc mama içiyor
…
.
20 Temmuz 2026 08:58
Maşallah inşallah en kısa zamanda keyfi yerine gelir bebeğinizin. Teşekkür ederim cevaplarınız için
İ
İrem
20 Temmuz 2026 22:18
Cevabınız için teşekkür ederim umarım geçici bir süreçtir evet sürekli eli dişinde benim oğlumun da dişleri çok kaşınıyor bu süreç biraz hafiflediğinde tekrar bişeyler yiyeceğini ümit ediyorum oğlunuzun kelimesi var mı acaba anne baba gibi
…
.
20 Temmuz 2026 22:22
Anne baba dede mama gibi kelimeleri var evet 🙏🏻
İ
İrem
20 Temmuz 2026 22:39
Maşallah maşallah ne kadar güzel benim bebeğimin çok anlaşılır bir kelimesi yok sanki anne diyor sürekli bişeyler söylemeye çalışıp konuşuyor ama anlaşılır şekilde çok bir kelimesi yok doktor 1.5 yaşına kadar normal olduğunu söyledi
…
.
20 Temmuz 2026 22:40
Tabii ki çok normal şu an bol bol taklit ederek öğreniyorlar siz de bol bol konuşun annesi :) tabii ki öyle olmaz da benim eşim dört yaşında konuşmuş hiçbir sıkıntısı da yok hiç dert etmeyin 😌🙏🏻🌸
İ
İrem
20 Temmuz 2026 22:40
Teşekkür ediyorum çok sağolun sağlıkla büyütelim inşallah hepimiz 🌸🌼
Yükleniyor...