1 Yaş Sonrası Kabızlık (sert Kaka)

71 görüntüleme
Muhammed Ç.

Muhammed Ç.

18 Aralık 2025 12:18
Herkese merhabalar 14 aylık bir kızım var 12 -13 aya kadar normal olduğunu düşündüğümüz 2-3 günde bir kaka yapıyordu. Yaklaşık 1.5 aydır kaka yaparken yüzünde zorlanma ifadesi kızarma ve bazen ağlama oluyordu e haliyle kaka da topak şeklinde sert kaka veya çok az keçi pisliği gibi kaka olduğu için bundan dolayı doktora götürdük bazı kan tahlilleri yaptı röntgen ve lavman işlemi yaptırdı ve tedavi olarak her gün 1 şase enterogermina mamasına katabileceğimizi ve her gün 8 ml dulcosoft verebileceğimizi söyledi bunu 3 ay boyunca devam ettireceğimizi söyledi yaklaşık 1 aydır bu tedaviye devam ediyoruz bunun neticesi olarak 2 günde bir kaka yapıyor bir gün sert kaka bir gün yumuşak kaka oluyor bu şuan elimizde dulcosoft bitmek üzere ve şuan piyasada dulcosoft bulamıyoruz yerine ne kullanacağımızı da bilmiyoruz. Şimdi çok değerli anne babalar ya da konu ile alakalı bilgisi olan arkadaşlara sorum şu bu dulcosoft veya bunun gibi ilaçların bağırsak hareketlerini tembelleştirmesi gibi bir durum oluyor mu uzun süreli kullanımda?
Dulcosoft bulamazsak yerine kullanabileceğimiz başka bir ilaç var mı aynı görevi gören?
Ya da sizce bu süreci sizce doğru mu ilerletiyoruz bir fikri olan tavsiyesi olan varsa yardımcı olmasını çok isterim
S

Sümeyye K. ..

18 Aralık 2025 12:51
12 aylikken beri kabızlık problemimiz doktora gitmedik bunun için ama demir ilacindan olduğunu farkettim şuan 17 aylik 4 gündür vermiyorum kakasi düzeli
E

Emine G.

19 Aralık 2025 08:19
Bizde de 2 aydır aynı sorun var doktor bi surup verdi 5 gun kullan faydası olmazsa gel tahlil fln yapalım dedi ama biz asla ilaci iciremyrz ki çıldırıyor neyin içine karıştır sak anlıyor ne yapcam şaşırdım artk
T

Tuğçe Ç. ..

19 Aralık 2025 20:39
2,5 yaşında kızıma da Enteregermina ve Dulcosoft kullanıyoruz. Şurup a biz de ulaşamıyoruz malesef. Duphalac var ama o bizde yan etki yaptı malesef. Bol lifli beslenmeye dikkat ediyoruz ve Hindistan cevizi yağı ve kuru etikli karışımlar vermeye çalışıyoruz biraz olsun rahatlatıyor. Dulcosoft doğal içerikli bi zararı olmaz diye düşünüyorum. Ocak gibi eczanelerde satılır diye temenni ediyorum.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir