1 Yaş Mıncıklama ve Sıkma Huyu

81 görüntüleme
Y

Yağmur K. ..

29 Haziran 2025 13:45
Bebeğim her şeyi mıncıklıyor yemekleri avucuna alıp sıkıyor parçalanınca da yemek istemiyor bu yüzden bir çok meyveyi yemiyor mesela karpuzu falan sıkıp bırakıyor yani kısacası parmak uçları çok aktif her şeyi fazlasıyla hissetmeye mi çalışıyor anlamadım duyu eksikliği falan mı oluyor bu acaba? Kucağımızdayken de bizi mıncıklıyo sürekli boynumun etrafı mosmor oldu
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

29 Haziran 2025 14:08
Yakın zamanda vuran bebekler hakkında hazırladığım bir video vardı. Orada da aynı konuyu ele almıştık. O videoyu izlerseniz sanırım sorunun ne olduğunu daha net anlayacaksınız. Bazen mıncıklamaya ya da vurma çocukların bir şeyi anlatma yöntemleri oluyor.
Y

Yağmur K. ..

29 Haziran 2025 15:49
Teşekkürler hocam 🙏
İ

İrem Ç.

29 Haziran 2025 17:29
Merhaba, benim bebeğimin 10.ayına girmesine 12 gün var
Oğlumun sosyal gülümsemesi, göz teması var
Hayır kelimesinden anlıyor ve duruyor bakıyor bazen ağlıyor :)hayır dedigim icin
İşaret ettiğim yere dönüp bakıyor
İsmine dönüp bakıyor
Arada bazen babba dedde gibi babildamalar söz konusu (bu ara azaldı geçen haftalarda daha sık söylüyordu)
Emekleme,tutunup kalkma,kendi kendine oturması tam dönmesi vs. Çok şükür yapıyor yani yukarıda saydıklarimda maşallah bir problem yok

Ama alkış, byby, gel gel yapması veya işaret ederek bir şeyi gösterme, öpücük atma vs. Yok bu bir problem teşkil eder mi hocam
Çok teşekkür ederim şimdiden 🙏
Y

Yağmur K. ..

30 Haziran 2025 19:47
İsterseniz ayrı bir konu açın belki hocanın görmesi daha rahat olur İrem hanım. Kendi naçizane görüşümü de belirteyim iki çocuğum var ve ilk çocuğumda uzun süre sizin gibi bi sıkıntı var mı diye çok şey araştırdım. Her iki çocuğumu gözlemlediğim kadarıyla her çocuk farklı ilerliyor ilk çocuğum işaret etme hariç saydıklarınızın hepsini yaparken ikinci çocuğum sadece alkış ve bay bay öğrendi diğerlerini ısrarla yapmıyor. Ama bence algılama ve sosyallik açısından ilk çocuğumdan daha iyi. Yani sizin çocuğunuzun yapabildiği şeyler daha önemli şeyler bana kalırsa, onun dışındaki şeyler için çok acele etmeyin zamanla yapacak bazen inadına da yapmayabiliyorlar. Benim ikinci bence ondan yapmıyor. İlki de boş boş suratıma bakardı bişey öğretmeye çalışınca, çok üzülürdüm niye yapmıyo diye, meğer o sırada kaydediyormuş büyüdükçe her şeyi o şekilde öğrendiğini fark ettim. Öğretmeye çalıştığım bir cümleyi suratıma boş boş bakarak dinlerdi, bi iki ay sonra hiç tekrar etmediğim halde bi bakardım o cümleyi söylüyor falan. Diyorum ya her çocuk farklı :)

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir