1 Yaş Konuşma

66 görüntüleme
A

Aleyna K.

9 Mart 2026 00:50
Kızım 1 yaşında baba - mam - mama - meme - dede -anee falan diyor ama arada sırada gün için sürekli demez gün içinde nadiren söylüyor 2-3 defa belki normal mi gelişim mi çünkü çevrem konuşmuyomu hala sesini duyalım gibi laflar duyduğum için endişelendim sormak istedim
D

Dilek S.

9 Mart 2026 01:09
Gayet normal. [16.aydan](16.aydan) sonra daha çok konuşmaya başlıyorlar.Ama her bebeğin gelişimi farklı önemli olan sizi anlaması göz teması kurması.
A

Aleyna K.

9 Mart 2026 01:10
Göz teması var beni anlıyor hatta çok oyuncu
D

Dilek S.

9 Mart 2026 01:16
Hiç bir sorun yok ayına göre kelime sayısı gayet yeterli.Kelime sayısı çoğalsın istiyorsanız etrafındaki herşeyi anlatın örneğin merdivenden çıkarken bak bu merdiven merdivenin basamakları var korkuluklardan tutup basamaklardan çıkıyoruz gibi tane tane konuşursanız içinden bir kaç kelimeyi söylemeye başladığını duyarsınız ne kadar çok konuşursanız o kadar çok kelimeleri oluyor.Ben kızıma sürekli adıyla hitap ettim hep adıyla konuştum adın ne diye sorduğumda direk söylemişti çok çabuk öğreniyorlar.
A

Aleyna K.

9 Mart 2026 01:32
Tamamdır çok teşekkür ederim ☺️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir