1 Yaş Kızımın Bacağındaki Şişlik Nedir

163 görüntüleme
B

Birgül A.

24 Temmuz 2026 18:39
Dün akşam dizinde şişlik fark etim ve oranin çok sıcak olduğunu gördüm hemen acile gitik ve böcek isirigi denildi fakat bu sabah ateside vardı şişlik daha çok büyüdü sağlık ocağına giyim oda
image
alerjik reaksiyon gösterdiği söyledi eve geldim yıkadım baktım diğer bacağına da aynı yerde şişlik olmaya başlamış sizce neden olmuş
image
olabilir sadece çok kötüyüm
Ö

Öykü K.

24 Temmuz 2026 19:00
Bazı bebekleri sivrisineklere alerjisi olabiliyo bi chatgbt sorun isterseniz soguk kompres yapın dindirebilir
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
24 Temmuz 2026 20:10
Merhaba,

1 yaş kızınızın bacağında şişlik ve ateş olması endişe verici bir durum. Öncelikle, böcek ısırığı veya alerjik reaksiyon gibi başlangıç teşhisleri konmuş ama durumun detayları tam olarak net değil.

Bu durumda dikkate almanız gereken birkaç olasılık var:
1. Böcek ısırığı: Isırılan bölgede şişlik, kızarıklık ve bazen ateş görülebilir. Tedavi genellikle lokal uygulamalar ve takip içerir.
2. Alerjik reaksiyon: Bazı çocuklar böcek ısırıklarına veya diğer uyaranlara karşı alerjik reaksiyon gösterebilir. Bu durum bazen birden fazla bölgede şişlik olarak kendini gösterebilir.
3. Enfeksiyon: Isırık veya küçük bir yara enfekte olabilir, bu da şişlik, kızarıklık ve ateşle kendini gösterebilir.

Siz neler yapabilirsiniz:
- Şişliğin ve ateşin durumunu yakından takip edin.
- Çocuğunuzun konforunu sağlayın.
- Sağlık ocağına veya pediatri uzmanına başvurun.

Doktor muayenesi ve değerlendirmesi kesin bir teşhis ve tedavi planı için önemlidir.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
C

Cennet ..

24 Temmuz 2026 20:51
Böcek ısırığı gibi görünüyor ancak sizin doktora gösterdiğiniz halinden daha artmış görünüyor. Eğer bunun için bir ilaç kullanmıyorsanız bir kan verilmesi ve ilaç başlanması gerekebilir. Başvurma imkanınız varsa size en yakın acile başvurmanızı öneririm. Doktora gittiğinizi fakat gittiğinizde bu kadar çok olmadığını daha sonra arttığını özellikle belirtirseniz yardımcı olacaklarını düşünüyorum
Ç

Çağla y.

24 Temmuz 2026 21:31
Aynı durumla doktora gittik böcek ısırığı dedi ve alerji şurubu ve stilex verdiler eve gelince de kızımın diğer gözü şişti
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir