1 Yaş Kelime Yok

195 görüntüleme
A

Ayşe C.

30 Haziran 2025 10:19
Oğlum 1 yaşına yeni girdi. “Ba ba ba ba…” diyor bazen “ba ba” diyor. Abbaa diyor.. çok nadir 2-3 kez anca duyduğum “anne” dedi. Bazen de “de de” diyor.. Normal değil sanırım. En az 3 kelime söylemesi gerek deniyor. Bu saydıklarım kelime olarak sayılıyor mu bilmiyorum. Ne yapmam lazım? Teşekkür ederim..
M

Müjgan ..

30 Haziran 2025 10:37
Benim de kızım 13 aylık düzeltilmiş 1 yaş aynı durumdayız bence normal
B

Buket K.

30 Haziran 2025 10:43
Başka bir doktor ba ba vs bunlara babıldama tabirini kullandı direkt anlamlı olarak kelime çıkmasına işaret etti . Bol bol konuşma fayda sağlayacaktır
D

Dilek D.

7 Temmuz 2025 01:29
Bol bol tekrar edin kelımeleri oyunla öğretmeye çalışın bilinçli kelimeler söylemeye başlayacaktır
G

Gükten K.

10 Temmuz 2025 11:01
Benim bebeğimde öyle, konuşmama rağmen bu şekilde. Zorlamaya gerek yok, çocuk ileride illa ki yapacaktır
Yasemin İ. K.

Yasemin İ. K.

10 Temmuz 2025 11:06
Alıcı dilde sorun yoksa zamanla konuşuyorlar. Oğlum 19aylık ve 12aylıkken sizin dediğiniz gibi pek kelimesi yoktu. Hala babıldama vardı. 16.aydan sonra başladı. Bebeğiniz sizinle iletişim halindeyse, al getir at gibi basit emirleri yerine getiriyorsa korkmayın. Kitap okumayı öneriyor doktorlar. Oyun oynarken vs nesnelere isimlerini tane tane söyleyin. Bu mama, bu su, bu araba vınn vınnn gibi… ben bunları denedim işe yaradı
Yasemin İ. K.

Yasemin İ. K.

10 Temmuz 2025 11:08
Bir de konuşturan kartlar vardı ondan almıştım internetten. Resimler ve çıkardıkları sesler vs var. Her gün birkaç kez onlara bakıp kartlardaki nesneleri durumları anlattım. Zaman içinde kartları gösterince kendi kendine söylemeye başladı. Mesela kedi resmi var ve pisi pisi gibi söylemeye başladı

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir