1 Yaş Gündüz Uykusu
101 görüntüleme
E
Ebrar A.
12 Nisan 2026 17:39
Merhabalar bebeğim haftaya 1 yaşına giricek. Hala uyku düzenini oturtamadık. Sabah genelde 9 buçuk gibi uyanıyor 2 saatt kadar ayakta kahvaltı oyun vs sonra uyuyor 2 saat kadar 1 buçuk gibi uyanıyor genelde bu seferde yine 3 saat kadar ayakta 4den sonra uyutmak istiyorum bu seferde 45 dk kadar uyuyor bu düzende yaptığım zaman akşam uykuları çok geçe kalıypr bazen 10 11 12 bile oluyor nerde hata yapıyorum lütfen bilgi sahibi olan varsa yardımcı olabilirmi. Bilaç kere fazla uyuttuğumu düşünerek tek uyku yapmayı denedim 3 ten sonra uyutmadım bu seferde 7 gibi uykusu gelmeye başlıyor huysuz oluyor. Vakit ayırıp okursanız teşekkür ederim derim🥲🥰💖
E
Ebrar A.
12 Nisan 2026 17:45
Bu arada sabah geç kalkıyor diye düzensiz oluyor diye düşünüp sabah erken kalkmayıda denedim ama bu sefer huysuz oluyor uyandırınca ve uyumak istiyor. Akşam 9da da yatırsam yinede 9da kalkıyor bu arqda

Mihriban Y. ..
12 Nisan 2026 17:56
Bebeğim 20 gün sonra yaşına girecek bizim sabahlar erken başlıyor genel olarak 6 da uyanıyor bazen 7 olabiliyor sabah 3 saat uyanıklıktan sonra 1 saat uyku sonrasında 3.5 saat uyanıklık ve tekrar 1 saat uyku olmak üzere iki gündüz uykusu uyuyor gece uylusundan önce de 5 saat uyanıklık ile 19:30 gibi gece uykusuna geçiyor.
E
Ebrar A.
12 Nisan 2026 18:07
19:30 uyuduktan sonra tekrar uyanmıyormu ben 8 buçuk gibi uyutmayı denedim 1 saat uyuyup tekrar uyandı

Mihriban Y. ..
12 Nisan 2026 18:10
@Ebrar Albayrak genelde destekle uyuyorsa eğer 1 saat sonra uyanıyorlar bebeğim emzikle uyuyor genelde 23:00 -12:00 arası beslenmeye uyanıyor sonrasında eğer bir rahatsızlığı yoksa sabah 6 ya kadar uyanmıyor
E
Ebrar A.
12 Nisan 2026 18:11
@Ebrar Albayrak genelde destekle uyuyorsa eğer 1 saat sonra uyanıyorlar bebeğim emzikle uyuyor genelde 23:00 -12:00 arası beslenmeye uyanıyor sonrasında eğer bir rahatsızlığı yoksa sabah 6 ya kadar uyanmıyor
M
Merve
13 Nisan 2026 05:07
Merhaba bir yaşında bebeğim var benim de 4 ten sonra uyutmayın çok geç bir saat. Bir yaş civarı bir bebeğin uyanıklık süresi ortalama 4,5 5 saati bulabiliyor gündüz maksimum iki uyku yaptırın tek uyku yapacak olan bir bebek için mesela 3 saat uyanıktık çok kısa. Eğer iki uyku yapıyorsanız da Saatlerde çok tutarlı olun sabah 7:30 maksimum kalkma saatiniz olsun bırakın huysız huzursuz olsun bir süre bu şekilde tutarlı giderseniz eğer gece yatma süreniz de ona göre tutarlı olacaktır. En son öğle kalkışınızı 15:30 yapın mesela ki bu şekilde olursa gece 20:00 20:30 a kadar uyanık kalıp gece uykusuna dalsın. Umarım anlatabilmişimdir ama sistemi buna benzer kendinize göre uyarlarsanız rahat edersiniz gündüz maksimum 2 2 buçuk saat uykus süresi olması lazım
E
Ebrar A.
13 Nisan 2026 10:54
Merhaba bir yaşında bebeğim var benim de 4 ten sonra uyutmayın çok geç bir saat. Bir yaş civarı bir bebeğin uyanıklık süresi ortalama 4,5 5 saati bulabiliyor gündüz maksimum iki uyku yaptırın tek uyku yapacak olan bir bebek için mesela 3 saat uyanıktık çok kısa. Eğer iki uyku yapıyorsanız da Saatlerde çok tutarlı olun sabah 7:30 maksimum kalkma saatiniz olsun bırakın huysız huzursuz olsun bir süre bu şekilde tutarlı giderseniz eğer gece yatma süreniz de ona göre tutarlı olacaktır. En son öğle kalkışınızı 15:30 yapın mesela ki bu şekilde olursa gece 20:00 20:30 a kadar uyanık kalıp gece uykusuna dalsın. Umarım anlatabilmişimdir ama sistemi buna benzer kendinize göre uyarlarsanız rahat edersiniz gündüz maksimum 2 2 buçuk saat uykus süresi olması lazım
N
Nagihan A. ..
13 Nisan 2026 21:54
N
Nagihan A. ..
13 Nisan 2026 21:56
Çok teşekkür ederim ne güzel anlatmışsınız evett. Dediğiniz gibi deneyeceğim bugün inşallah başarabilirim artık çok yorucu olmaya başladı her yolu deniyorum bakalım🥹🙏🏻💖
H
Havva C. U.
13 Nisan 2026 23:02
1 yaşında şuan ve yaklaşık 3 aydır gündüzleri tek uyku yapıyor. Sabah 7 8 arası uyanıyor. Öğlen 12 gibi uyuyor ve genelde bu uykusu 3 saat civarı sürüyor. 3 gibi uyanıyor ve akşam 8 8bucuk civarı uyuyor. Hastalık diş çıkarma vs dönemlerinde tabi değişiyor aksayabiliyor bu döngü.

Mihriban Y. ..
14 Nisan 2026 13:42
Nasıl uyutuyorsunuz peki? Uyku periyotlarimiz aynı ama benim bebeğim de gece çok uyanıyor yenidoğan gibi iki saatte bir uyanıyor emiyor uyuyor
E
Ebrar A.
14 Nisan 2026 13:44
İyi günler bebeğim emzikle uyuyor. Uyanıklık süreri dolduktan sonra yatağına bırakıyorum emziğini veriyorum uykuya birkaç dakika içerisinde geçiyor.

Mihriban Y. ..
14 Nisan 2026 13:53
Biz henüz iki günlükken sadece uyurken emzik verdik öyle alıştı şimdi da emziği yatağında durur sadece uyku zamanı veririz.