1 Yaş Geceleri Uyumama
49 görüntüleme
C
Cansu D. ..
10 Kasım 2025 22:17
1 yaşında kızım var bebeklik dönemindenberi geceleri uyumuyor sürekli uyanıyor geri uyumuyo uyku düzenini nasil sağlayabilirim
B
Beyza ..
10 Kasım 2025 22:31
Ayni benim bebeğim herkes uyku eğitimi diyor ama bence geç kaldık ve zaten ben veremiyorum suanda çok ağlıyor. Uyku eğitimi olmadan olmuyormu

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
11 Kasım 2025 06:07
@Cansu Demirkaya Merhabalar 🌼 kızınızın bebeklik döneminden beri geceleri sürekli uyanması ve geri uyumakta zorlanması, büyük olasılıkla uyku ilişkilendirmesi (sleep association) sorununa işaret eder. Bebek, uykuya daldığı ortamın aynısını (örneğin kucak, emzirme, sallanma) her uyku döngüsü arasında (yaklaşık 1-2 saatte bir) tekrar talep eder. Bu durum, bir alışkanlık döngüsü oluşturmuştur ve bebek kendi kendine uyku döngüleri arasında geçiş yapma becerisini öğrenememiştir Bu kronik uyku döngüsünü kırmak için, öncelikle aktif uyku desteklerini (emzirme/sallama) yatağa koymadan önce ayırmanız gerekmektedir. Bebeğinizi yatağa uykulu ama hafif uyanıkken koyarak, kendi kendine uykuya dalmayı öğrenmesine fırsat veriniz. Gece uyandığında ise, hemen müdahale etmek yerine (özellikle ağlama yoksa) 1-2 dakika bekleyerek ona geri uyuma şansı tanıyınız. Eğer ağlıyorsa, onu yatağından çıkarmadan sakinleştirici dokunuşlarla ve kısık sesle müdahale ederek güven veriniz. Unutmayınız, tutarlı bir gece rutini (banyo, masaj, kitap okuma) oluşturmak, bebeğinizin beynine "uyku zamanı" sinyalini daha güçlü verecektir.
B
Beyza ..
11 Kasım 2025 07:39
Kendiliginden ne zaman düzelir peki