1 Yaş Erkek Bebek

182 görüntüleme
S

Sibel A.

Premium Üye
13 Temmuz 2026 23:40
Oğlum 40+1 de doğdu 2820 48 cm

11 buçuk aylıkken boy 71 kilo 8800 çıktı normal mi ya dr normal dedi

Anne boy:1.58

Baba boy:1.73

Gelişim geriliği olabilir mi korkuyorum

Kilosu da düşük gibi geliyor bana
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
13 Temmuz 2026 23:41
Bebek Gelişim Değerlendirmesi

Bebeklerin büyüme ve gelişimi, anne ve baba boyu, kilosu ve genetik faktörler gibi birçok etkene bağlıdır. 1 yaş erkek bebeğinizin boyu 71 cm, kilosu 8800 gr ve yaşı 11 buçuk ay olarak verilmiştir.

Boy Değerlendirmesi: 40+1 haftalık olarak doğan bebeğinizin boyu doğumda 48 cm بوده است. 11 ayda ise 71 cm'ye ulaşmıştır. Bu değerler normal sınırlarda kabul edilir.
Kilo Değerlendirmesi: Bebeğinizin kilosu 8800 gr'dir. Doğum kilosunun düşük olması ve 11 ayda 8800 gr olması normal kabul edilebilir. Dünya Sağlık Örgütü'nün büyüme çizelgelerine göre, 1 yaşındaki erkek bebeklerin ortalama kilosu 9-10 kg arasında değişmektedir.
Anne ve Baba Boyu: Anne boyunuz 1.58 m, baba boyunuz 1.73 m'dir. Bebeğinizin boyunun yetişkinlikte bu değerler arasında bir yerlerde olması beklenebilir.
Gelişim Geriliği: Gelişim geriliği, bebeğin büyüme hızının yavaşlaması veya durmasıdır. Ancak doktorunuzun normal dediği gibi 11 buçuk aylıkken boyu 71 cm, kilosu 8800 gr olması 1 yaşında olması beklenen değerlerdedir.

Bebeğinizin gelişimi hakkında daha net bilgi sahibi olmak için düzenli olarak doktor kontrollerini takip etmeniz önemlidir.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
M

Melahat G. S.

14 Temmuz 2026 00:10
Benim kızım da 38 haftalık 2775 doğdu 45 cm 10 ay 4 günlük suan 7 kilo diye biliyorum ek gıda alıyor ama minyon tipli dedi doktorumuz anne 1.57 baba 1.70 ama hareketi ve modu yerinde diye bir sorunYok demişti doktorumuz yalnız değilsiniz 🫂
S

Sibel A.

Premium Üye
14 Temmuz 2026 00:14
Benimki de çok şükür hareketli ve keyfi yerinde ama malesef annelik hep soru işareti acaba gözümden birşey kaçar mı geri mi vs diye düşünmeden edemiyorum 🥹
M

Melahat G. S.

14 Temmuz 2026 00:51
Sibel Aslan
Benimki de çok şükür hareketli ve keyfi yerinde ama malesef annelik hep soru işareti acaba gözümden birşey kaçar mı geri mi vs diye düşünmeden edemiyorum 🥹
Aynı durumdayız bide çevre baskısı da cabası
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir