1 Yaş Ek Gıda

163 görüntüleme
B

Burçak A. K.

5 Ağustos 2026 14:32
Bebeğim 12 aylık ve ciddi bir ek gıda reddi yaşıyoruz yani eskisi kadar güzel yemiyor ve çoğu zaman zorla yediyorum(eskiden böyle değildi örneğin sadece 2-3 kaşık yiyor) bazen öğün atlamalar oluyor. Bazı doktorlardan 1 yaşta ek gıda reddi olabileceğini ve durum geçici olacağını duymuştum (sosyal medya üzerinden) acaba geçici bir durum mu bu durumda ne yapmalıyım, süreci nası yönetmeliyim?

Bebeğim ek gıdaya ilk başladığında adapte olamamıştık ve persentil eğrisinde düşük vardı ama zamanla ek gıda sürecinde toparladık ve yaşında girmek üzereyken doğum kilosun 3 katına çıkmıştı (Dr kontrolünde söylenen) su an yaşadığımız ek gıda reddinde tekrar kilo kaybı olacak düşük kalacak diye korkuyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
6 Ağustos 2026 14:53
Ek Gıda Reddi ve Yönetimi

Ek gıda reddi, bebeklerin belirli bir dönemde ek gıdaya karşı ilgilerini kaybetmeleri ve yemeyi reddetmeleri durumudur. Bu durum, özellikle 1 yaş civarında sık görülür ve genellikle geçici bir süreçtir.

Ek Gıda Reddinin Nedenleri:

Bebeğin doyma hissi
Diş çıkarma veya diğer sağlık sorunları
Ek gıdaya karşı ilginin azalması
Anne-baba tutumundaki değişiklikler

Süreç Nasıl Yönetilir?

1. Sakin Kalın: Ek gıda reddi yaşayan bir bebeğe sahip olmak stresli olabilir, ancak önemli olan sakin kalmaktır.
2. Bebeğinizi Zorlamayın: Zorla yedirme, bebeğinizin ek gıdaya karşı olumsuz bir ilişki kurmasına neden olabilir.
3. Tekrar Deneyin: Bebeğinizin iştahı açıldığında, aynı ek gıdayı tekrar sunabilirsiniz.
4. Ek Gıdayı Değiştirin: Bebeğinizin sevdiği bir ek gıdayı sunmayı deneyebilirsiniz.
5. Doktorunuzla Konuşun: Bebeğinizin kilosunu ve gelişimini doktorunuzla birlikte takip edin.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir