1 Yaş Çiş Miktarı
211 görüntüleme
G
Gülşen A.
29 Haziran 2026 20:44
Merhaba, 15 aylık çocuğumun son 1-2 haftadır çiş miktarında azalma var. Sabahları normalde dolu ağır bezi olurken şimdi ya hiç çiş olmuyor ya da çok çok az oluyor. Gün içinde de 1-2 bez anca değişiyor. 5-6 saat hiç yapmadığı oluyor. Doktora yazdım sıcaktan olabilir koku ve renkte değişiklik olursa tahlil yapılır dedi. Benzer durum yaşayan var mı acaba?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye29 Haziran 2026 21:38
Merhaba! 15 aylık çocuğunun çiş miktarındaki azalma konusunda endişe duyduğunu anlıyorum. Normal çiş miktarı çocukların yaşına ve kilosuna göre değişebilir, ancak genel olarak 1-2 yaş grubundaki çocuklar günde yaklaşık 4-6 kez bez değiştirme ihtiyacı duyarlar.
Çocuğunun durumunu değerlendirirken dikkate alman gereken bazı noktalar var:
1. Sıcaklık: Sıcak havalarda terleme nedeniyle idrar miktarında azalma olabilir.
2. Sıvı alımı: Çocuğun yeterli miktarda sıvı alıp almadığı önemlidir.
3. İdrar sıklığı: Normalde 1-2 yaş grubundaki çocuklar günde en az 4-6 kez çiş yaparlar.
4. Bez değiştirme sıklığı: Gün içinde 1-2 bez anca değişmesi ve 5-6 saat hiç çiş yapmaması dikkat edilmesi gereken bir durum.
Doktorun dediği gibi, koku ve renkte değişiklik olması durumunda tahlil yapılabilir. Bu süreçte çocuğunu daha fazla sıvı içmeye teşvik edebilirsin. Bebekler genellikle anne sütü, formül veya katı gıdalar yer.
Endişelerin devam ediyorsa doktorla bir kez daha görüşmeyi unutma.
Çocuğunun durumunu değerlendirirken dikkate alman gereken bazı noktalar var:
1. Sıcaklık: Sıcak havalarda terleme nedeniyle idrar miktarında azalma olabilir.
2. Sıvı alımı: Çocuğun yeterli miktarda sıvı alıp almadığı önemlidir.
3. İdrar sıklığı: Normalde 1-2 yaş grubundaki çocuklar günde en az 4-6 kez çiş yaparlar.
4. Bez değiştirme sıklığı: Gün içinde 1-2 bez anca değişmesi ve 5-6 saat hiç çiş yapmaması dikkat edilmesi gereken bir durum.
Doktorun dediği gibi, koku ve renkte değişiklik olması durumunda tahlil yapılabilir. Bu süreçte çocuğunu daha fazla sıvı içmeye teşvik edebilirsin. Bebekler genellikle anne sütü, formül veya katı gıdalar yer.
Endişelerin devam ediyorsa doktorla bir kez daha görüşmeyi unutma.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
H
Habibe A. Ö.
29 Haziran 2026 21:57
İyi akşamlar,
Benim bebeğim de 11 aylık olmak üzere gündüz çişinde çok değişiklik olmadı ancak dediğiniz gibi gece bezinde bazen hiç yapmamış şekilde uyanıyor sabah normalde çok ağır bir bez karşılardı bizi
Geceleri emen bir bebek en az 2 defa olmak üzere ki genelde bu sayı daha fazla oluyor ama gece çiş yapmıyor son bir kaç haftadır ve birden böyle olmaya başladı bende anlam veremiyorum sütüm mü azaldı diye bile düşündüm 🥲
Benim bebeğim de 11 aylık olmak üzere gündüz çişinde çok değişiklik olmadı ancak dediğiniz gibi gece bezinde bazen hiç yapmamış şekilde uyanıyor sabah normalde çok ağır bir bez karşılardı bizi
Geceleri emen bir bebek en az 2 defa olmak üzere ki genelde bu sayı daha fazla oluyor ama gece çiş yapmıyor son bir kaç haftadır ve birden böyle olmaya başladı bende anlam veremiyorum sütüm mü azaldı diye bile düşündüm 🥲
G
Gülşen A.
29 Haziran 2026 22:00
İyi akşamlar,
Bizde de durum o şekilde geceleri çok sık emmesine rağmen bu şekilde olması beni hem üzüyor hem endişelendiyor. Üstelik bizim gündüz bez sayısında da bariz azalma var.

Çağla
29 Haziran 2026 22:04
İdrar tahlili yaptırın en basiti
G
Gülşen A.
29 Haziran 2026 22:08
İdrar tahlili yaptırın en basiti
H
Habibe A. Ö.
30 Haziran 2026 00:08
İyi akşamlar Habibe hanım,
Bizde de durum o şekilde geceleri çok sık emmesine rağmen bu şekilde olması beni hem üzüyor hem endişelendiyor. Üstelik bizim gündüz bez sayısında da bariz azalma var.
Yükleniyor...