1 Yaş Beslenme Düzeni Hakkında

111 görüntüleme
A

Asena

24 Mart 2026 17:37
Kızım 1 yaşına yeni girdi. Sabah uyanınca 150-180 ml mama içiyor. 2 saat kadar sonra kahvaltı öğle uykusundan sonra yemek 4-5 gibi uyuyor ondan önce de ara öğün yapıyor . Akşamda bizimle birlikte yemek yiyor. Eğer yemeğini güzel yediyse gece 12:30-01:00 gibi 210 ml mama içiyor. Yemediyse uykuya dalarken mama ve yine 01:00 gibi mama veriyorum. Gece beslenmesi için uyanmıyor zaten. Böyle iyi mi ilerliyorum bilmiyorum. Günlük belli bir miktarda inek sütü de içmesi gerekiyor mu? Sizlerin beslenme düzeni nasıl?
Emel C.

Emel C.

24 Mart 2026 17:56
Bebeğim 11 aylık sabah mama içmiyor 9 gibi kahvaltı yaptırıyorum mama veriyorum yatirmadan önce mama veriyorum kalkınca meyve sonra yemek ve ikinci uyku öncesi mama veriyorum uyanınca yoğurt yada meyve bazen cicibebe yiyor uykuya kadar mama içmiyor akşam yemeğini yediriyorum uykudan önce mama içip uyuyor 8 9 gibi uykuya geçmiş oluyor inek sütü vermek zorunda değilsiniz ama günde 1 kere verebileceğimi söylemişti doktorumuz yada sütle muhallebi sutlac tarzı birseyler yapıp verebilirsiniz
Emel C.

Emel C.

24 Mart 2026 17:57
Bu arada 12.30 da mı gece uykusuna geçiyor
A

Asena

24 Mart 2026 18:52
Emel Coşar
Bu arada 12.30 da mı gece uykusuna geçiyor
Ay hayır tabiki de akşam 9-10 gibi uyumuş oluyor sabah 8:30-9 gibi de uyanıyor ☺️
A

Asena

24 Mart 2026 18:55
Emel Coşar
Bebeğim 11 aylık sabah mama içmiyor 9 gibi kahvaltı yaptırıyorum mama veriyorum yatirmadan önce mama veriyorum kalkınca meyve sonra yemek ve ikinci uyku öncesi mama veriyorum uyanınca yoğurt yada meyve bazen cicibebe yiyor uykuya kadar mama içmiyor akşam yemeğini yediriyorum uykudan önce mama içip uyuyor 8 9 gibi uykuya geçmiş oluyor inek sütü vermek zorunda değilsiniz ama günde 1 kere verebileceğimi söylemişti doktorumuz yada sütle muhallebi sutlac tarzı birseyler yapıp verebilirsiniz
Bende dün ilk defa verdim süt cicibebe koydum 3-4 adet biberonla içirdim. Kabızlık vs yaşar mıyız acaba . Ben gün içerisinde mama vermemeye çalışıyorum bakalım ek gıdaya daha çok uyum sağlasın karnının doyacağına emin olsun diye bilmiyorum yanlış mı yapıyorum doğru mu. Doktorumuzda günde 2-3 defa içebilir destek amaçlı demişti mamayı
Emel C.

Emel C.

24 Mart 2026 19:42
Asena
Ay hayır tabiki de akşam 9-10 gibi uyumuş oluyor sabah 8:30-9 gibi de uyanıyor ☺️
Bir an 12.30 da uyuyor sandım şok oldum 😂😂 bide gece uyanmıyor demişsin nasıl başardın bende istiyorummm
Emel C.

Emel C.

24 Mart 2026 19:44
Asena
Bende dün ilk defa verdim süt cicibebe koydum 3-4 adet biberonla içirdim. Kabızlık vs yaşar mıyız acaba . Ben gün içerisinde mama vermemeye çalışıyorum bakalım ek gıdaya daha çok uyum sağlasın karnının doyacağına emin olsun diye bilmiyorum yanlış mı yapıyorum doğru mu. Doktorumuzda günde 2-3 defa içebilir destek amaçlı demişti mamayı
Ben tam olarak bunu yapıyorum mama sadece destek için var sadece uyku önceleri o kadar ve doyuyor bence 3 ana 3 ara öğün doyuruyor çok iyi yapıyorsun bence doktorumda aynı şeyi söylemişti süt bende birkaç defa verdim kabizlik olmadı ama biraz gaz yaptı banada yapıyor laksozsuz kullanıyorum kendime süte geçersem onada sanırım laktozsuz vericem
A

Asena

24 Mart 2026 20:11
Emel Coşar
Bir an 12.30 da uyuyor sandım şok oldum 😂😂 bide gece uyanmıyor demişsin nasıl başardın bende istiyorummm
Hahah yok yok 😂😂 öyle uyusa bende şok olurdum büyük ihtimalle 😂😂 kızım emmiyordu zaten 3 ay falan olmuştur gece beslenmesini azaltmıştım gece o uyanmadan ben uyanıyordum mama yediriyordum sonra uyanmamaya başladım acıkınca uyanıyordu sonrasında da zaten 2 ay kadar olmuştur en son mamasını 01:00 civarı veriyorum sabaha kadar uyuyor. Arada uyanıyor mızırdanıyor emziğini verince direkt geri dalıyor uykuya yani acıktığı için uyanmıyor böyle böyle alıştık
A

Asena

24 Mart 2026 20:12
Emel Coşar
Ben tam olarak bunu yapıyorum mama sadece destek için var sadece uyku önceleri o kadar ve doyuyor bence 3 ana 3 ara öğün doyuruyor çok iyi yapıyorsun bence doktorumda aynı şeyi söylemişti süt bende birkaç defa verdim kabizlik olmadı ama biraz gaz yaptı banada yapıyor laksozsuz kullanıyorum kendime süte geçersem onada sanırım laktozsuz vericem
Evet bencede doyuyordur güzelde yiyorsa maşallah 🧿 bende günlük bir öğün vereceğim bi takip edeceğim bakalım
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir