1 Yaş Bebekte Ek Gıda/süt Dengesi Nasıl Olmalı

107 görüntüleme
A

Ayten G.

26 Mayıs 2026 22:31
Kızım neredeyse 1 yaşında. Kilo alımı normal ama katı gıdaya başladığımızdan beri iştahla yediği çok nadirdir. Kan tahlilinde demir değerleri düşük çıktığı için demir şurubu verdi doktor. Ama onu da içirmeye çalışırken tükürüyor sürekli. Demir ilacından sonra da biraz iştahında azalma oldu. Süt ve katı gıda dengesini nasıl kurmam gerekiyor? Demir değerini yükseltmek için neler yapabilirim?
G

Gizem D.

26 Mayıs 2026 22:51
Oğlum 1 yaşında. 1 yaş kontrolünde doktorumuz gece beslenmesini kesmemizi ve bir günde iki sefer mamadan fazla vermememizi söyledi. Ben sadece gece yatarken ve öğle yemeğinden biraz zaman geçtikten sonra mama veriyorum, mamadan 3 saat geçtikten sonra akşam yemeğini güzel yiyor. Gece beslenmesini henüz tamamen kesemedim. Demir oğlumda da düşüktü fakat her gün köfte ya da tavuk verdikçe kendiliğinden yükseldi.
Çağla

Çağla

26 Mayıs 2026 23:29
Benimde bebegım bir yasında sadece gece mama verıyorum bazen uykuya gecerken ve gece uyandığında,gunduz [vermıyorum.benım](vermıyorum.benım) sorununda ek gıdayla bebegıniz ınstagramdakı bebekler gıbı gerçekten butun yiyecekleri parcalamadan butun halınde veya butun halinde verdıgınızde kendısı yıyormu. Benım bebegım biraz buyuk parca yese öğürüyor veya dışarı atıyor ufak parcalı seylerı yıyor ama buyuk şeyleri kendi parçalayıp yıyemıyor buyuk koparıncada yutamayıp atıyor.o yuzden sürekli tanelı corbalar veya dolma şeklinde yemek [yıyor.tavuk](yıyor.tavuk) veya köfteleri ufak ufak bölüyorum öyle [yıyor.sizde](yıyor.sizde) durumlar nasıl bızdemi sıkıntı var acaba
A

Ayten G.

26 Mayıs 2026 23:40
Çağla
Benimde bebegım bir yasında sadece gece mama verıyorum bazen uykuya gecerken ve gece uyandığında,gunduz [vermıyorum.benım](vermıyorum.benım) sorununda ek gıdayla bebegıniz ınstagramdakı bebekler gıbı gerçekten butun yiyecekleri parcalamadan butun halınde veya butun halinde verdıgınızde kendısı yıyormu. Benım bebegım biraz buyuk parca yese öğürüyor veya dışarı atıyor ufak parcalı seylerı yıyor ama buyuk şeyleri kendi parçalayıp yıyemıyor buyuk koparıncada yutamayıp atıyor.o yuzden sürekli tanelı corbalar veya dolma şeklinde yemek [yıyor.tavuk](yıyor.tavuk) veya köfteleri ufak ufak bölüyorum öyle [yıyor.sizde](yıyor.sizde) durumlar nasıl bızdemi sıkıntı var acaba
Kızımda da yeme konusu sizdeki gibi. Henüz 3 dişi çıktı dolayısı ile tam anlamıyla çiğneme henüz yapamıyor. Taneli ya da ufak parçalı yiyebiliyor. Bu durum normal diye biliyorum.
A

Ayten G.

26 Mayıs 2026 23:43
Gizem Deren
Oğlum 1 yaşında. 1 yaş kontrolünde doktorumuz gece beslenmesini kesmemizi ve bir günde iki sefer mamadan fazla vermememizi söyledi. Ben sadece gece yatarken ve öğle yemeğinden biraz zaman geçtikten sonra mama veriyorum, mamadan 3 saat geçtikten sonra akşam yemeğini güzel yiyor. Gece beslenmesini henüz tamamen kesemedim. Demir oğlumda da düşüktü fakat her gün köfte ya da tavuk verdikçe kendiliğinden yükseldi.
Demir ilacını kaşıkla verdiğim için kaşık ile beslenmeyi reddediyor gibi şu sıralar. Ben de et ürünleri ile desteklemeyi deneyeyim. Demir ilacının büyük kısmını tükürüyor çünkü. Yanıtınız için teşekkür ederim
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir