1 Yaş Bebek İştahsızlık

86 görüntüleme
Ö

Özlem B.

26 Nisan 2026 23:24
Merhaba kızım 1 yaşında 3560 kg doğdu şuan 9 kilo alt iki dişi çıktı onun dışında bir rahatsızlığı yok grip vs. ama bir aydan uzun süredir hiç bişey yediremiyorum 6. Ayda anne sütü kesildi mama ile besleniyor bazen mamayı bile zor veriyorum asla açlık hissetmiyor herşeyi deniyorum farklı tarifler ama olmuyor kilosu da yaşına göre düşük gibi geliyor
Ceren Ç.

Ceren Ç.

26 Nisan 2026 23:32
yedirirken oyalamayı denediniz mi? sesli veya normal oyuncaklar eline vererek yada camın önünde perdeyi açarak yedirmek veya görüntüsüz müzik açmak gibi. benim bebeğimde 1 yasında bir iki kaşıktan sonra yemiyor mecburen bu şekilde şeylerde yedirmeyi deniyorum çok önermiyorlar ama mecbur kalıyorum
Ö

Özlem B.

26 Nisan 2026 23:34
Her şeyi denedim ama yemiyor zorla belki bir kaşık o da kaşığın ucu ile asla ağzını açmıyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
26 Nisan 2026 23:39
1 Yaş Bebek İştahsızlık Sorunu

Kızınızın 1 yaşında ve 9 kilo olduğunu belirtmişsiniz. Doğum kilosu 3560 gram olarak kaydedilmiş. Son bir aydır iştahsızlık sorunu yaşıyorsunuz ve kilo alımı yetersiz görünüyor.

Olası Nedenler:

Diş çıkarma süreci: İki dişinin çıktığını belirtmişsiniz. Diş çıkarma, bebeklerde iştahsızlık yapabilir.
Geçici iştah kaybı: Bebeğinizin iştahı normal dönemsel olarak değişebilir.
* Beslenme alışkanlıkları: 6. ayda anne sütünün kesilmesi ve mama ile beslenmeye başlanması, bazen uyum sorunları yaratabilir.

Öneriler:

1. Doktor Kontrolü: Bebeğinizin kilosunu ve genel sağlık durumunu değerlendirmek için bir pediatri uzmanına başvurmanız önemlidir.
2. Beslenme Çeşitliliği: Farklı tarifler denemeye devam edin. Bebeğinizin sevdiği yiyecekleri bulmak için çeşitli gıdalar sunun.
3. Hareket ve Aktivite: Bebeğinizin fiziksel aktivitesini artırın. Yürümek gibi aktiviteler, iştahı stimulate edebilir.
4. Stres Yönetimi: İştahsızlık, anne-baba için de stresli bir durumdur. Bu süreci yönetmek için kendinize vakit ayırın.

İştahsızlık sorunu, genellikle geçici bir durumdur. Bebeğinizin sağlığı ve gelişimi yakından takip edilmelidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 1 Yaş Bebek Kilo
2. 1 Yaş İştahsızlık
3. Bebek Kilosu ve İştahsızlık
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir