1 Yaş Bebeğiniz Ne Kadar Ek Gıda Yiyor ?

122 görüntüleme
H

Helin Ö. B.

29 Mayıs 2026 20:10
Kızlar bebeğim 2 gün sonra 1 yaşına girecek. Ek gıdaya geçtiğimizden beri çok soğuk . Normal miktarı nedir sizlerin bebekleri ne kadar yiyor acaba ? Mesela kaç öğün ve her öğünde ne kadar yiyor ? Kimse şeffaf bir şekilde bu durumu söylemediği için ben gerçekten sadece benim çoxuğum mu böyle yoksa emen her çocuk mu böyle anlayamıyorum artık.

Öğünlerde neler yiyor, ne kadar yiyor ?
E

Emine K.

29 Mayıs 2026 20:25
Benim bebeğimin de yaşına az bir zaman kaldı bu akşam eşime dedim ki bu aydaki çocuklar 3 ana öğün 2 ara öğün yapıyormuş biz kahvaltı akşam yemeği yese şükrediyoruz dedim aynı hisleri paylaşıyoruz
B

Best

29 Mayıs 2026 20:28
Emine Kb
Benim bebeğimin de yaşına az bir zaman kaldı bu akşam eşime dedim ki bu aydaki çocuklar 3 ana öğün 2 ara öğün yapıyormuş biz kahvaltı akşam yemeği yese şükrediyoruz dedim aynı hisleri paylaşıyoruz
Bende sizin gibi düşünüyorum. Bence o instagramda görünen ,koca insanmış gibi yemek hazırlayan anneler sadece show yapıyor. Yani bebeğin belli bir mide kapasitesi vardır bir cogu bence yalan.
O

Ozlem

29 Mayıs 2026 20:29
Ben 3 öğün yapıyorum genelde. İştahı yerindeyse muhallebi karışımından 7-8 tatlı kaşığı civarı yiyor. 2-3 tane zeytin. Uzun uzun kaşar kesiyorum ondan 1-1.5 tane yiyordur. Muhallebi yemediği zamanlar 1 haşlanmış yumurta beyazı yiyor yada 1 e yakın , sarısını yemiyor. Salatalık domatesi yediği kadar. Öğlen genelde 1 kepçe çorba içiyor. Ara öğün yapmak istediğimde yemiyor. Akşamda et tavuk balık köfte olarak yapıyorum. Tavuktan 1 but yanına 6-7 tatlı kaşığı civarı yoğurtlu makarna yiyor ya da pirzola veya köfteyi yarısını yiyor tavuk balık kadar sevmiyor. İştahlıyken bu şekilde bizim iştahı yokken Allaha emanetiz 😂
A

Ayşe Ş. ..

Premium Üye
29 Mayıs 2026 20:57
1 yaşında oğlum. 9-10 aylar civarı iştahsız ve tek tip beslenmek istiyordu. Ravla başladı doktor ve ben ara öğünleri kaldırdım. 3 ana öğün eğer acıkır ise öğlen ise akşam arası atıştırmalık. Sabah 3-4 yeşil siyah zeytin, bir tatlı kaşığı kadar peynir, 1 tatlı kaşığı domates, salatalık. Bir kaç lokma tam buğday ekmeği. Bir kaç lokma yumurta. Genel olarak kahvaltı böyle. Sabah 1 tatlı kaşığı kadar ravla yada karadut özütü çay yapıyorum ona ben içerken onada çay diye veriyorum. Öğlen 4-5 kaşık kadar pilav, et, kefir veya yoğurt hepsi toplam 4-5 kaşık kadar yiyor. Akşamda aynı şekil ve meyve isterse yemekten sonra veriyorum. Öğlenden sonra acıkır ise kuru meyve, taze meyve gibi şeyler verebiliyorum. Bazen daha az bazen daha fazla yiyor zorlamıyorum ne kadar yemek isterse. Ravladan sonra çeşitlilik ve miktar arttı. Yaklaşık 1.5 iki aydır kullanıyoruz.
Damla B.

Damla B.

29 Mayıs 2026 21:14
1 yaşında kızım 3 ana öğün yiyor sabahları az yiyor yumurta peynir alerjisi var yiyemiyoe mecbur meyveli muhallebi veya kavanoz mama yiyor. İçine badem ceviz tahin vs ekliyiyorum. Öğlen 10 15 tane makarna yanında haşlanmış brokoli vs yiyor yoğurtla. Ara öğün bazen yiyor bazen yemiyor yerse 1 kase çorba içiyor veya 1 muz. Akşam biz ne yersek ondan yiyor. Akşam güzel yiyor genelde ben verdikçe o yiyor bizimle. Bazen normal yiyor bazen bir kaşık yese şükür diyorum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir