1 Yaş Aşı Sonrası Ateş

233 görüntüleme
S

Selvi A.

28 Ağustos 2026 00:19
Pazartesi günü aşılarını oldu o gün akşamına ateşi çıkmaya başladı cuma gününe girdik hala çocuk ateşli sağlık ocağına bş daha götürdüm aşıdan ötürü normal denildi ishal gibi cıvık kaka yapıyor ama ishal kadar sık değil emziriyorum 15 dk sa bi uyku esnasında su veriyorum ateşi düşüremiyorum calpol kullandım sadece 5,5 saat arayla verdim ateşi çıkmadığında da 6 saat 7 saat bekledim sonra ateşlendiğinde verdim neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum yarın çocuk doktoruna götüreceğim ama bugün götürmediğime pişmanım bugün gün içerisinde ateşi yoktu 10 buçuktan sonra uyuduğu zaman yeniden çıkmaya başladı normal mi bunlar ben mi çok panik yapıyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
29 Ağustos 2026 00:22
Aşı sonrası ateş yükselmesi oldukça yaygındır. Ateş genellikle aşıdan sonraki 24-48 saat içinde ortaya çıkabilir ve birkaç gün sürebilir.

Ateşin yükselmesinin birkaç nedeni olabilir:
1. Aşı reaksiyonu: Aşı, vücudun bağışıklık sistemini harekete geçirerek ateşe neden olabilir.
2. İnfeksiyon: Aşı yapılan bölgeye veya başka bir bölgeye enfeksiyon bulaşmış olabilir.

Siz de şunları denemek isteyebilirsiniz:
1. Sıcaklık kontrolü: Çocuğunuzun ateşini düzenli olarak kontrol edin.
2. Sıvı takviyesi: Çocuğunuza sık sık su veya emzirerek sıvı takviyesi yapın.
3. Calpol kullanımı: Doktorunuzun önerdiği dozda ve sıklıkta Calpol kullanabilirsiniz.

Yarın çocuğunuzu doktora götürdüğünüzde, doktorunuzla şu konuları konuşmayı unutmayın:
Çocuğunuzun ateşinin ne kadar süredir devam ettiği
Çocuğunuzun genel durumu
* Ateşi düşürmek için kullandığınız yöntemler

Endişelerinizle doktora başvurmadan önce beklemeyin, doktorunuz size daha doğru ve kişiselleştirilmiş tavsiyelerde bulunabilecektir.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
S

Selvi A.

29 Ağustos 2026 00:24
Doktora gittim ve kan testinde enfeksiyon çıktı
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir