1 Yaş Anneleri Bakar Mısınız
265 görüntüleme
H
Hilal A.
29 Ağustos 2026 02:39
Merhaba arkadaşlar oğlum 13 aylık. Yaşını doldurduğundan beri istediği olmayınca kendini yere atıp ağlama, sebepsiz ağlama, sürekli mızlama ve kucakta durmak isteme iştahında azalma vs bir sürü yeni huy edindi. Gece kesintisiz uyuyan çocuk 3 gündür ağlayarak uyanıyor mama veriyorum içmiyor sallayarak uyutuyorum normalde sallıyorum uyuyor ayağımdan indiriyorum dönmeye başlıyor alttan 2 diş patladı uzadı bile dişten mi bilmiyorum. Bir de konuşma problemimiz var belirgin kelimesi yok dede diyor en belli ama oyun oynarken yada otururken konusuyor anlamlı olmasa da bildiğiniz biseyler anlatıyor gibi cevap veriyor bu ara her seyi işaret ediyor o parmak hep havada köpek ne der diyorum cevap vermiyor ama ben hav hav der diye devam edince o da demeye çalışıyor ama canı isterse anlamlı kelimesi olmamasına çok taktım. son olarak [8.aydan](8.aydan) beri sıralıyor tutunup kalkıyor koltuklara çıkıp iniyor ama desteksiz yürümüyor elinden tutarken çaktırmadan bırakıyorum tek elini iki adım sonra bacağıma yapışıyor ya da oturuveriyor yürüme arkadaşıyla falan hız yapmaya başladı ama kendi kendine bi adımı yok hala nasıl teşvik edebilirim. içimi döktüm ama başına gelen var mı yardımcı olabilecek sürekli bunları düşünüyorum yoruldum
F
Fatma A.
29 Ağustos 2026 03:09
Normal bi bebek Işte 😁hepimizinki aynı merak etme ,bende iki büyümüşünden birde tam 13 aylık var süreci gayet normal gibi geldi bana biz anneler olarak her şeyi evham yapmayı bırakırsak hayat daha güzel olabilir
H
Hilal A.
29 Ağustos 2026 03:12
Normal bi bebek Işte 😁hepimizinki aynı merak etme ,bende iki büyümüşünden birde tam 13 aylık var süreci gayet normal gibi geldi bana biz anneler olarak her şeyi evham yapmayı bırakırsak hayat daha güzel olabilir

Damla B.
29 Ağustos 2026 08:17
Yani bana da normal geldi. 1 yaşına girdikten sonra bambaşka bir bebek oluyolar sanki. Kızım 15 aylık o da istediği olmayınca ağlıyo oyuncak fırlatıyo kendini yere atıyor vuruyor. Geceleri sık uyanıp ağlamaya başlamıştı sonra geçti tabi ara ara yapıyor yine. Kalkıyor 2 saat uyanık kalıyor ağlıyo hep. Kelime olarak da sizi taklit ediyorsa veya sizin söylediklerinizi anlıyorsa biraz daha gözlemleyin. Bazen bebekler kendini işaretle daha çok ifade ettiği için konuşmaya gerek duymuyor. Olabildiğince konuşun onunla ve işaretlerini daha az anlıyor gibi yapın.
Mesela kızım acıktığında ağlıyordu. Her ağladığında anlamamazlığa geldim veya acıktın mı? Mama yiyelim mi? Diyorum. Şimdi acıktın mı diye sorunca eğer açsa mama diyor hemen. Bi ara sadece muğ(bu) diyordu her şeye ben de anlamamazlığa geliyordum. İlk başlarda sinirlenip ağlıyodu sonra yavaş yavaş kelime kullanmaya başladı. Bir de böyle deneyin isterseniz.
Kendimden örnek vermem gerekirse ben 4 yaşında konuşmuşum. Kelimem varmış ama sadece annem anlıyormuş ben de şimdi kızım ne derse anlamıyorum seni diyorum o da kendini ifade etmeye çalışıyor son çare kelimeleri kullanıyor
Mesela kızım acıktığında ağlıyordu. Her ağladığında anlamamazlığa geldim veya acıktın mı? Mama yiyelim mi? Diyorum. Şimdi acıktın mı diye sorunca eğer açsa mama diyor hemen. Bi ara sadece muğ(bu) diyordu her şeye ben de anlamamazlığa geliyordum. İlk başlarda sinirlenip ağlıyodu sonra yavaş yavaş kelime kullanmaya başladı. Bir de böyle deneyin isterseniz.
Kendimden örnek vermem gerekirse ben 4 yaşında konuşmuşum. Kelimem varmış ama sadece annem anlıyormuş ben de şimdi kızım ne derse anlamıyorum seni diyorum o da kendini ifade etmeye çalışıyor son çare kelimeleri kullanıyor
Yükleniyor...