1 Yaş Anlıyor Ama Kelime Az Nasıl Konuştururuz?

157 görüntüleme
Z

Zeynep E. B.

8 Haziran 2026 02:40
Merhaba 1 yaşında kızım eliyle işaret ediyor ne istersek getiriyor kumandası oyuncagı jülide nerde dedıgımızde o bebegı bulup getırıyor 10 aylıkkende yürüdü çok şükür kilosu boyu ayına göre tam ortalamada ama kelimesi çok yok ve unutuyor 11 aylıkken lambayı gösterip lamba diyordu yaşına girince onu unuttu şimdi sıkışınca anne diyor baba diyor köpeğe hav hav diyor böyle aşırı halde elle tutulur kelımelerı yok dede demıyor okadar cok söyledık ama demedı sadece süreklı bak diyor herşeyi gösterı bak bak diyor ben ona hep bak bu çiçek bak bu lamba demiştim oyuzden herşeye bak diyor süreklı hep bakıyorum 1 yasına gırerkn bir süeü kelımesi olan çocuklar var 1 yasında ıkılı kelıme söyleyen cocuklar var bu konuda napabılırım bılmıyorum ekran cok az verıyorum yemek yapacagım zaman oda cok az ve actıgım şeyde konuşan bir kadın konuşmayı ögretıyor yani malesef baska hiç bir desteğim yok çünkü onun dısında hep kıtap bakıyoruz orda ki herşeyi bak diyip soruyor hayvanları vs ama krlıme az 1 yas 19 günlüğüz tam
M

Merve A.

8 Haziran 2026 07:16
Merhaba öncelikle allah bağışlasın maşallah. Ama kendinize neden bu kadar yükleniyorsunuz çok normal yani bu şekilde de olabilir. Her çocuğun gelişim hızı farklı. Bunu unutmayın. İletişim varsa zaten gayet iyi. Bazen farkında olmadan bebeklerimizden çok fazla şey bekliyoruz sonra kendimizde suç buluyoruz. Biraz akışa bırakın çok da yüklenmeyin bence. Ekran konusunda da inşallah başka bir oyalayıcı bulabilirsiniz bu yaş çok erken ama desteksizlik de zor tabi. Allah yardımcınız olsun. Sağlıkla büyüsün inşallah
Kübra E. .

Kübra E. ..

8 Haziran 2026 08:15
Merhaba Zeynep hanım bence de kendinize fazla yükleniyorsunuz. 1 yaşında 2 kelimesi olan bebekleri yeterli buluyor doktorlar. Ayrıca şuan kelime biriktiriyor alıcı dili gelişiyor. Benim kızım da ilk önce hadi dedi şimdi söylemiyor 17 aylık :) ama başka bir sürü kelimesi var ona takılmayın. Bir bakmışsınız birden birkaç kelime çıkarmaya başlamış. Genelde öyle oluyor
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir