1 Yaş Ağlama Krizleri
49 görüntüleme
M
Müge S.
2 Nisan 2026 16:07
Bebeğim 1 yaşına girdiği günden beri her gün ağlama krizlerine giriyor. İstediği bir şey olmayınca sinirleniyor inatlaşıyor. Uykular da sorunlu olmaya başladı. Özellikle uyku saatlerinde ağlama krizleri başlıyor kesinlikle hiç bir şekilde sakinleşmiyor kendini ittirip atıyor ve o kriz anlarında meme diye tutturuyor. Yorulana kadar böyle devam ediyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Bu aralar kendi kendine ayakta durmaya başladı. Onunla mı ilgili anlamadım
S
Seher C. ..
2 Nisan 2026 16:43
Benim bebeğim de 1 yaşına girecek 11. Ayından sonra emeklemeye ve ayakta durmaya başladı 7. Ayından beri desteksiz düzenli uyuyan bir bebekti şimdi yatağa koyduğum da ağlıyor yatakta ayağa kalkıyor uykusu olduğu halde kucağa alınca uyuyor ama 1 saati geçerdi uykusu şimdi 30 dk uyuyor uykusunu almadığı için daha da huzursuz oluyor
S
Seher C. ..
2 Nisan 2026 16:43
Önerisi olan var mı diş mi atak mı
M
Müge S.
2 Nisan 2026 16:53
Doktorumuz şimdi şöyle bir yanıt vermiş bize:
Bu 1 yaş civarında çok sık gördüğümüz bir durum. Bu yaşta çocuklar anneden ayrılma korkusu yaşarlar ve kendilerini ifade edemedikleri için ağlama krizleri şeklinde tepki verebilirler. Sürekli meme istemesi de genelde açlıktan değil, sakinleşmek ve güvende hissetmek istemesinden olur. Bu bir hastalık değil, gelişimsel bir dönemdir. Kriz sırasında; Kucağa al ama memeyi hemen verme, sakin sesle konuş. Dikkatini başka yöne çekmeye çalışın (oyuncak, kitap, balkona çıkmak gibi). Kriz sırasında istediğini hemen yapmak krizi artırabilir. Çok yorulduysa veya uykusu geldiyse bu krizler artabilir. Bu dönem genelde birkaç hafta sürer, sonra genelde azalır. Özellikle uyku düzeni ve gündüz çok yorulmaması bu krizleri azaltır. Eğer krizler çok uzun sürerse, kendine zarar verecek gibi olursa veya gece uykuları çok bozulursa tekrar konuşalım.
Bu 1 yaş civarında çok sık gördüğümüz bir durum. Bu yaşta çocuklar anneden ayrılma korkusu yaşarlar ve kendilerini ifade edemedikleri için ağlama krizleri şeklinde tepki verebilirler. Sürekli meme istemesi de genelde açlıktan değil, sakinleşmek ve güvende hissetmek istemesinden olur. Bu bir hastalık değil, gelişimsel bir dönemdir. Kriz sırasında; Kucağa al ama memeyi hemen verme, sakin sesle konuş. Dikkatini başka yöne çekmeye çalışın (oyuncak, kitap, balkona çıkmak gibi). Kriz sırasında istediğini hemen yapmak krizi artırabilir. Çok yorulduysa veya uykusu geldiyse bu krizler artabilir. Bu dönem genelde birkaç hafta sürer, sonra genelde azalır. Özellikle uyku düzeni ve gündüz çok yorulmaması bu krizleri azaltır. Eğer krizler çok uzun sürerse, kendine zarar verecek gibi olursa veya gece uykuları çok bozulursa tekrar konuşalım.

Latife K.
2 Nisan 2026 17:34
Benimde böyleydi. Normalde yabancılık çekmeyen beni çok aramayan çocuk ayağa kalktığım an başlardı ağlamaya. Ama sonra geçiyor. Yani suan daha iyi durumdayız eskiye nazaran. Bir de yeni bir şey öğrenirken huysuzluk huzursuzluk çok fazla oluyor
M
Müge S.
2 Nisan 2026 18:14
Umarım en yakın zamanda azalır.