1 Yaş
109 görüntüleme

Simge P.
27 Mart 2026 20:20
Merhabalar, 1 yaşınına henüz girmiş olan oğlumu doğup büyüdüğüm şehirden uzakta, desteksiz bir şekilde büyütüyorum. Gelişimine uygun pek çok şeyi (alkış yapma, bye bye yapma, gel gel yapma, yaşını gösterme, nesneleri işaret etme ve birkaç kelime söyleme) yapabiliyor ama bunları genelde sadece benim yanımdayken gösteriyor. Yabancı birini görünce ya da arkadaşlarımızın yanındayken utanıp yapmıyor. Bu durum yaşına bağlı normal bir süreç mi, yoksa yeterince sosyalleşmemesi ve insan görmemesinden mi kaynaklanıyor ?
R
Rojda Ş.
27 Mart 2026 20:43
Benim kızım da 14 aylık çok nadir dışarı çıkar ya da bir yere gideriz. Genelde evdeyiz benim yanımda neler neler var ama başkasının yanında bırakın kelimeleri yüzlerine bile bakmıyor. Ama yaşına yakın bi çocuk gördüğünde heyecanlanıyor. Alışma sürecinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum bende ama sizinle iletişim halindeyse endişelenmeyin derim ben

Simge P.
27 Mart 2026 20:49
Benim kızım da 14 aylık çok nadir dışarı çıkar ya da bir yere gideriz. Genelde evdeyiz benim yanımda neler neler var ama başkasının yanında bırakın kelimeleri yüzlerine bile bakmıyor. Ama yaşına yakın bi çocuk gördüğünde heyecanlanıyor. Alışma sürecinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum bende ama sizinle iletişim halindeyse endişelenmeyin derim ben
R
Rojda Ş.
27 Mart 2026 20:54
Evet aynı şekilde hatta bu yüzden kızıma yabani dediler. Halbuki benimle aşırı eğlenceli ve konuşkan eminim gelişimi çok iyidir içiniz rahat olsun.
Ha bu arada dayımın eşi doğumdan sonra vefat etti onun kızını biz almıştık 6 yaşına girecek kalabalık bi ailede büyüdüğü için o kadar konuşkan ve aktif bir bebekti ki kızımla kıyasladığımda kızım gerçekten yabani kalıyor☺️
Ha bu arada dayımın eşi doğumdan sonra vefat etti onun kızını biz almıştık 6 yaşına girecek kalabalık bi ailede büyüdüğü için o kadar konuşkan ve aktif bir bebekti ki kızımla kıyasladığımda kızım gerçekten yabani kalıyor☺️