1 Yaş 2 Alt Diş
96 görüntüleme
H
Hatice K.
17 Mart 2026 16:57
Merhabalar 1 yaşında kızım sadece altta iki dişi var ve başka yok çevreme yaşıtlarına baktığımda 4 ile 6 adet arası diş değişiyor tabiiki bünye meselesi ama sizce bi doktor kontrolü gerekli mi ? Tecrübeleriniz nelerdir bu konu hakkında

Afranur K.
17 Mart 2026 17:17
Yok içiniz rahat olsun ilk 12 ay içinde 1-2 diş görmek yeterlidir. 18. Aya kadar bekleyebilirsiniz. Herhangi bir muayeneye vs. İhtiycaı yok.
H
Hatice K.
17 Mart 2026 21:10
Yok içiniz rahat olsun ilk 12 ay içinde 1-2 diş görmek yeterlidir. 18. Aya kadar bekleyebilirsiniz. Herhangi bir muayeneye vs. İhtiycaı yok.

Afranur K.
17 Mart 2026 22:05
Tamamdır öyle ise içini huzursuzluk kaplıyor bı konu ile alakalı bi tecrübeli annelere sormak isteniştimm teşekkür ederim yanıtınız için
H
Hatice K.
25 Mart 2026 08:17
Tecrübeli anne değilim de 😂 diş hekimiyim 🫶🏻 içiniz rahat olsun genelde anneler çok sık gelirdi ben de anlamlandırmazdım ama insan kendi evladı olınca anlıyor çok haklısınız tedirgin olmakta ama 12. Aya kadar 1 tane diş bile çıkartması yeterli, hiç çıkartmamış olsaydı pediatriye gidin ve d vit, tiroit, gibi kontrolleriniz yaptırın derdim ama sizde zaten beklenen olmuş, şimdi 18. Aya kadar bir kaç diş daha bekleyeceğiz, büyük ihtimalle de bir çoğu aynı anda çıkacak , 24-32 arasında da 20 tame süt dişi olmasını bekleyeceğiz.
Yükleniyor...