1 Gün Boyunca 3-4 Saatte Bir 38-38.5 Gören Ateş ve Sonrasında Döküntü.

242 görüntüleme
Ebru Y.

Ebru Y.

Premium Üye
9 Ağustos 2026 23:58
Merhabalar,

Geçen hafta 8.5 aylık oğlumla tatile gittik. İlk gün 10 dk kadar denize soktum. Hava çok rüzgarlıydı. Çıkarıp temiz su ile yıkadım ve giydirdim. Aynı gece 38.5 ateşle uyandık. Ateş düşürücü ve soğuk uygulama ile normale döndü ama 3-4 saat sonra tekrar yükseldi. 1 gün boyunca devam etti. Ateş düşürücü 3-4 ay önce açılmıştı etkisi azalmıştır diye gidip yenisini aldık. Yükselince tekrar verdik ardından ateş tekrar yükselmedi. Ama sonrasında görseldeki döküntüler çıktı. Bacaklarda, kollarında, ayak altı, eller ve yüzde. Gövdesinde 1-2 tane çıktı. Acile götürdük önemli bir şey olmadığını söyledi doktor. 6.hastalık olduğunu düşünmüştük ama doktor 6.hastalık değil dedi. Diş çıkarıyorsa ondan olabilir dedi
image
image
image
Ama hala geçmedi. Cevaplayabilirseniz çok sevinirim.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
10 Ağustos 2026 00:04
Merhaba,

Sorununuzla ilgili endişeleriniz olduğunu anlıyorum. Geçmiş olsun.

Ateş ve döküntü ciddi bir durum olabilir, bu nedenle doktorunuzun tavsiyelerine uymanız önemlidir.

Döküntü ve ateş birçok farklı nedenden kaynaklanabilir. Doktorunuz 6. hastalık değil dediği için, şu anda başka olasılıkları göz önünde tutuyoruz.

Şu anda yapabileceğiniz birkaç şey var:

1. Doktorunuzun tavsiyelerine uyun: Doktorunuzun verdiği ilaçları düzenli olarak verin ve önerdiği takipleri yaptırın.
2. Bebek gözlemi: Bebeğinizin ateşini ve döküntülerini yakından takip edin. Ateş tekrar yükselirse veya döküntüler artarsa hemen doktora başvurun.
3. Hidrasyon: Bebeğinizin yeterli miktarda sıvı almasını sağlayın.
4. Rahat giydirin: Bebeğinizin rahat etmesi için hafif ve rahat giysiler giydirin.

Endişeleriniz anlıyorum. Umarım bebeğiniz bir an önce iyi olur.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Duygu B. B.

Duygu B. B.

10 Ağustos 2026 00:44
Bence acil doktorundan ziyade bir çocuk hastalıkları uzmanı görmeli. Ateş sonrası döküntü genellikle viral enfeksiyonlarda görülür ama başkaca nedenleri de olabilir. Öncesinde bir deniz öyküsü de var. O yüzden ben sizin yerinizde olsaydım mutlaka bir çocuk doktoruna gösterirdim. Gidene kadar da ateşini takip etmeye devam edin. Ağız içinde, ellerin iç bölgesinde, ayak altlarında var mı bu kızarıklıklar onlara bakın. Varsa el ayak hastalığı olabilir. Yine de doktora gitmeniz gerekir.
Ebru Y.

Ebru Y.

Premium Üye
10 Ağustos 2026 00:47
Duygu Bayık Biçer
Bence acil doktorundan ziyade bir çocuk hastalıkları uzmanı görmeli. Ateş sonrası döküntü genellikle viral enfeksiyonlarda görülür ama başkaca nedenleri de olabilir. Öncesinde bir deniz öyküsü de var. O yüzden ben sizin yerinizde olsaydım mutlaka bir çocuk doktoruna gösterirdim. Gidene kadar da ateşini takip etmeye devam edin. Ağız içinde, ellerin iç bölgesinde, ayak altlarında var mı bu kızarıklıklar onlara bakın. Varsa el ayak hastalığı olabilir. Yine de doktora gitmeniz gerekir.
Maalesef Gökçeada’ya gitmiştik dün döndük. Randevuda yoktu, çocuk doktoruna yarın götüreceğiz
Duygu B. B.

Duygu B. B.

10 Ağustos 2026 00:52
Ebru Yavuz
Maalesef Gökçeada’ya gitmiştik dün döndük. Randevuda yoktu, çocuk doktoruna yarın götüreceğiz
Tamam aşkım sorun değil, siz ateşini takip etmeye devam edin, yükselirse yine acile gidin. Zaten haftasonu ya çoğu yerde nöbetçi çocuk dr olmuyor. Bir de el hijyenine dikkat edin ne olur ne olmaz. Çok çok geçmiş olsun
Ebru Y.

Ebru Y.

Premium Üye
10 Ağustos 2026 00:53
Duygu Bayık Biçer
Tamam aşkım sorun değil, siz ateşini takip etmeye devam edin, yükselirse yine acile gidin. Zaten haftasonu ya çoğu yerde nöbetçi çocuk dr olmuyor. Bir de el hijyenine dikkat edin ne olur ne olmaz. Çok çok geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim 🫶🏻🌸
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir