1 Aylık Uyku
150 görüntüleme
S
Sibel Y.
17 Aralık 2025 06:37
bebeğim sadece memede uyumak istiyor gündüz uykusu neredeyse hiç yok geceleri de toplasan 5 saat ancak uyuyordur mememden aldığım anda hem gece hem gündüz uyanıyor ve asla uykuya dalamıyor bu süreç geçici midir
S
Seher G.
17 Aralık 2025 07:03
Kesinlikle geçici bir süreç içerisindesiniz yeni doğan bir bebeğin uyku ihtiyacı anneyi emdiği sürede meme karşılanabilir günde ortalama 12 ya 14 kez emzirdiğinizi düşünürsek bu ona yeterli oluyordur zaten benim size tavsiyem bu dönemde olabildiğince bebeğinizden ten temaslı Kucakla uyutmanız bugünler asla geri gelmeyecek keyfini çıkarın
S
Sibel Y.
17 Aralık 2025 07:15
@Seher Gül ama bu şekilde çok yorucu sürekli memede emzik de kabul etmiyor tuvalete bile gidemiyorum evet evladımı emzirmek doyurmak çok güzel bir his ama tadı çıkarılacak bir şey değil bence
S
Seher G.
17 Aralık 2025 07:22
Kesinlikle haklısınız zor bir dönem ama inanın geçici sizinde kendinize vakit ayırmaya ihtiyacınız var bunu çok iyi anlıyorum fakat dünyaya daha yeni gelmiş ve güven duygusu anneyle denk bir bebek için bunun normal olduğunu unutmayın.benim de bebeğim sizinki gibiydi yarım kundak yapmayı deneyebilirsiniz.örnek yatağınızda yatarak emzirdiniz memeyi bıraktığında yatakta bırakabilirsiniz ama bu da 10-15 dk lık bir rahatlama sağlar bebek döngüsü gereği bu şekilde davranıyor bunun bir sorun olmadığını bilin bu bile sizi rahatlatacaktır.bu bahsettiklerimden hariç anormal bir durum olduğunu düşünüyorsanız hekiminize başvurabilirsiniz.
C
Canan A.
17 Aralık 2025 07:22
Sütünüzün yeterli olduğuna emin misiniz?İsterseniz sağıp miktarını bir kontrol edin. Birde tavsiyem sling kullanmanız. Belki kendini daha güvende hisseder sizde rahat rahat işinizi yaparsınız ☺️ Lütfen sakin olun o sizin stresinizi de hissediyordur.
S
Sibel Y.
17 Aralık 2025 07:24
@Seher Gül deniyorum söylediklerinizi ama ya gerçekten ben yapamıyorum psikolojikolarak çöktüğüm için ya da benim bebeğim fazla inat
S
Sibel Y.
17 Aralık 2025 07:26
@Canan A. bilmiyorum ki gündüzleri sağamıyorum sürekli mememde olduğu için gece birkaç saat uyuduysa o arada sağıyorum bi 5 10 dk falan sağdığımda 20 ml süt geliyor normalde bu ayda ne kadar gelmesi gerekir?
S
Sibel Y.
17 Aralık 2025 07:27
@Canan A. sling denedim onda aşırı huzursuzlanıyor bebeğim zaten kucakta değil sadece memede duruyor hani ben kucağıma aldım sakinleştirdim gibi bir şey de değil
S
Seher G.
17 Aralık 2025 08:12
@Sibel Yılmaztürk aslında şöyle muhtemelen ilk bebeğiniz. bebeğinizden önce çok rahat bir hayatınız vardı istediğiniz zaman yatıyordunuz istediğiniz zaman kalkıyordunuz özgürlüğünüzün kısıtlayan hiçbir şey yoktu ama son bir aydır sadece bir bebekle berabersiniz ve bebeğin yaptığı tek şey memede uyu uyan altını değiştir emzirmek çok yorucu bir şey ben yapamıyorum demenize çok üzüldüm ama böyle düşünmenize de yadırgamadım çünkü şu anda hâlâ lohusasınız bunu da asla unutmayın aslında ortada sizin yapamadığınız hiçbir şey yok sadece doğal bir sürecin içerisinde desiniz fakat çok yorgun olduğunuz için hayatınız birden değiştiği için kendinizi ayıracak bir beş dakikanız bile olmadığı için yeni hayatınıza adapte olmaya çalışıyorsunuz ama bu dönemde ne kadar moralinizi yüksek tutarsanız o kadar verimli geçirirsiniz aslında bunun en büyük sebebi bizim çevremizdekiler muhtemelen herkesten ben emziriyordum bırakıyordum saatlerce uyuyordu cümlesini duyuyorsunuz ve niye benim bebeğim böyle değil deyip ortada bir sorun olduğunu düşünüyorsunuz kesinlikle ortada bir sorun olduğunu düşünmeyin sütünüzü sağabilirsiniz süt miktarına bakmak için fakat hiçbir sağım makinası bebeğin çekiş gücüyle aynı çekiş gücüyle çekim yapmaz sağım makinalarının amaclarından biri sütün akış hızına göre ortalama bir süt miktarı belirlemektir ki bebeğiniz günde8-10 arası çişli bez çıkarıyorsa zaten bebeğiniz besleniyor demektir bu zamana kadar sarılık vesaire gibi bir sorun yaşamadıysanız da bebeğinizin beslenmesi yeterlidir diye düşünüyorum yine de görerek uzman görüşü almakta fayda var şöyle anne sütüyle beslenen bebekler mama ile beslenen bebeklere göre her zaman daha kısa uyur bu süreçte size on gün sonra geçecek 20 gün sonra geçecek iki ay sonra geçecek gibi bir zaman dilimi verip sizi rahatlatmayı çok isterdim fakat böyle bir zaman dilimi de yok bebeğiniz büyüdükçe kendini fark etmeye başladıkça siz ona alıştıkça size olan bağımlılığı(anne bebek bağından bahsetmiyorum) gün geçtikçe azaldıkça aslında yorgunluklarınızın hepsi tek tek kaybolacak ve emin olun yüzünüze gülmeye başladığında bu yaşadığınız her şeyi unutacaksınız o yüzden sadece sabır moral ve sizden ricam Instagram sosyal medyalardaki bilgi kirliliğinden uzak durmanız
S
Sibel Y.
17 Aralık 2025 08:28
@Seher Gül ne kadar güzel anladınız beni anlattınız…yazdığınız her şey o kadar doğru ki çok teşekkür ederim❤️ geçecek inşallah🙏🏻
Y
Yasemin A.
17 Aralık 2025 08:39
Benim bebeğim de 37 günlük aynı durum bende de var ne yapacağımı şaşırmış durumdayım..çok uykusu var esniyor ağzı ayrılıyor ama memeden çektiğim gibi maksimum 10 dk uyuyor
S
Seher G.
17 Aralık 2025 08:39
Emin olun geçecek ben sizi çok iyi anlıyorum ve yalnız değilsiniz ♥️siz çok güzel bir annesiniz ben teşekkür ederim ☺️
S
Sibel Y.
17 Aralık 2025 10:23
@Yasemin A. emzik alıyor mu?
Y
Yasemin A.
18 Aralık 2025 06:59
Merhaba maalesef hayır. Avent mamajo ve bibs denedim üçünü de öğürdü. Dün buradaki yorumlardan sonra yatarak emzirmeyi denedim. Tehlikeli bence ama işe yaradı. Bebeğim ve ben iki saat kadar dinlendik
S
Sibel Y.
18 Aralık 2025 07:17
@Yasemin A. kendi yatağınızda yatarak meme verdiniz sonra hareket ettirmediniz doğru mu ?
Y
Yasemin A.
18 Aralık 2025 07:20
Evet internetten yatarak emzirme görsellerine baktım. Bebeğimi kendi yatağımda kendime dönük şekilde yatırdım arkasını yastıkla destekledim ben de ona dönük olacak şekilde yattım. Burnunu açık tutmaya çalışırken biraz zorlandım. Bebeğim uyuyakalınca ben de yanında uyudum. Uyuduğunda kıpırdatmadığım için uyanmadı sanırım
Y
Yasemin A.
18 Aralık 2025 07:21
Dikkat edin siz uykulu halde olmayın veya yanınızda biri olsun denerken. Çünkü dediğim gibi bence Allah muhafaza tehlikeli olabilecek bir pozisyon
S
Sibel Y.
18 Aralık 2025 07:23
@Yasemin A. kesinlikle tehlikeli ya anlık göz dalması Allah korusun, eşim yanımdayken deneyeceğim, teşekkür ederim🌸
Y
Yasemin A.
18 Aralık 2025 07:24
Ben teşekkür ederim. Allahım kolaylıklar versin. Yalnız değilsiniz. Bunu bilmek beni rahatlatıyor belki size de iyi gelir