1 Aylık Bebek Reflü

134 görüntüleme
R

Reyhan

Premium Üye
22 Mart 2026 22:23
Yarın doktora gideceğiz ben reflü olduğuna eminim defalarca dolu dolu fışkırarak kusuyo. En az yarım saat dik tutuyorum, gaz çıkarmaya uzun uzun çalışıyorum, reflü yatağı kullanıyoruz. Başka öneriniz var mı nolur çok üzülüyorum çocuk yediğini de kusuyor
İ

İrem M.

22 Mart 2026 22:28
Merhaba, anti reflü maması kullanıyoruz bizde, oğlum 3 aylık. Ama daha yoğun kıvamlı bir mama olduğu için kabızlık yapabiliyor, bir öğünde anti reflü maması diğer öğününde anne sütü ya da normal mama veriyoruz. Eğer sadece emziriyorsanız anne sütünü midede koyulaştıran bebeklerin kullanabileceği bir ilaç var doktorunuza sorabilirsiniz. İlk aylar daha kötüydü bebek büyüdükçe yavaş yavaş azalıyor. Kilo alımı iyiyse kendinizi üzmeyin kussalar da alacakları vitamini alıyorlar. Benim bebeğim de aynıydı. Şifalar dilerim.
R

Reyhan

Premium Üye
22 Mart 2026 22:50
İrem Meriç
Merhaba, anti reflü maması kullanıyoruz bizde, oğlum 3 aylık. Ama daha yoğun kıvamlı bir mama olduğu için kabızlık yapabiliyor, bir öğünde anti reflü maması diğer öğününde anne sütü ya da normal mama veriyoruz. Eğer sadece emziriyorsanız anne sütünü midede koyulaştıran bebeklerin kullanabileceği bir ilaç var doktorunuza sorabilirsiniz. İlk aylar daha kötüydü bebek büyüdükçe yavaş yavaş azalıyor. Kilo alımı iyiyse kendinizi üzmeyin kussalar da alacakları vitamini alıyorlar. Benim bebeğim de aynıydı. Şifalar dilerim.
Sadece anne sütüyle besleniyor umarım mama vermez doktor meme reddi olursa diye korkuyorum. Kilo alımını yarın göreceğiz pek sanmıyorum aldığını nasıl alsın ki. Fazla beslenmekten diye düşünüp tek memeye düşürdüm bir de. Başta çözüm oldu sandım sonra bi işe yaramadığını gördüm ama tek meme veriyorum her beslenmede. Onu da kusuyor yavrum. Kaç kilo oğlunuz?
İ

İrem M.

22 Mart 2026 23:07
Sadece reflü sebebiyle meme reddi olacağını sanmıyorum, belki bahsettiğim ilaçtan verir onun da bebeğinizi rahatlatacağını düşünüyorum. Ama bizimkinin asıl sebebi fizyolojik demişti doktorumuz, vücudu yemek borusu büyüdükçe reflüsü de azalacak demişti, şuanda da kusuyor yediklerini bazen ama dediğim gibi kilosu önemli, bizde yarın gideceğiz doktora 3. Ay kilomuzu bilmiyorum ama kilo alımı normal, bende sizin gibi içinde bir şey kalmıyor diye üzülüyordum ama kilo alımı gayet iyi dedi doktorumuz kusmasına rağmen
R

Reyhan

Premium Üye
23 Mart 2026 15:32
İrem Meriç
Sadece reflü sebebiyle meme reddi olacağını sanmıyorum, belki bahsettiğim ilaçtan verir onun da bebeğinizi rahatlatacağını düşünüyorum. Ama bizimkinin asıl sebebi fizyolojik demişti doktorumuz, vücudu yemek borusu büyüdükçe reflüsü de azalacak demişti, şuanda da kusuyor yediklerini bazen ama dediğim gibi kilosu önemli, bizde yarın gideceğiz doktora 3. Ay kilomuzu bilmiyorum ama kilo alımı normal, bende sizin gibi içinde bir şey kalmıyor diye üzülüyordum ama kilo alımı gayet iyi dedi doktorumuz kusmasına rağmen
Benimki de kusmasına rağmen kilo almış çok şaşırdım. Şurup verdi reflü için umarım faydası olur. Siz de iyi haberler alın inşallah 🙏🏻
İ

İrem M.

23 Mart 2026 16:28
Reyhan Şahin
Benimki de kusmasına rağmen kilo almış çok şaşırdım. Şurup verdi reflü için umarım faydası olur. Siz de iyi haberler alın inşallah 🙏🏻
Teşekkür ederiz geçmiş olsun size de☺️
M

Melekg

23 Mart 2026 23:02
7 aylık olduk hala reflümüz devam ediyor hala ar mama kullanıyoruz anne sütüne ek olarak. Ek gıdaya da başladık birkaç hafta önce ama henüz geçmedi. Umarım kısa sürede kurtulursunuz.

Kendi sütünüz için de gaviscon infant tozlar var. Gastro doktoru ondan önermişti bize de
R

Reyhan

Premium Üye
24 Mart 2026 01:37
Melek Güngör
7 aylık olduk hala reflümüz devam ediyor hala ar mama kullanıyoruz anne sütüne ek olarak. Ek gıdaya da başladık birkaç hafta önce ama henüz geçmedi. Umarım kısa sürede kurtulursunuz.

Kendi sütünüz için de gaviscon infant tozlar var. Gastro doktoru ondan önermişti bize de
Tozu ben mi kullanacağım anlamadım açıklayabilir misiniz
M

Melekg

24 Mart 2026 02:29
Doktorunuz yönlendirir tabi ama normal mama kullanıyorsanız onun içine veya sütünüzü sağıyorsanız sağdığınız süre o tozdan ekliyorsunuz ( sütün kıvamını koyultuyor). Fakat ar mana kullanıyorsanız ona eklemenize gerek yok.(ar ye ilave bir de toz eklerseniz kabızlık yapabilir)

Biz prematüre doğduk bu sebeple hızlı kilo almak adına her beslemede önce emzirme ardından ya sağdığım sür ya da mama takviyesi veriyorduk. Sistemimiz bugün hala aynı devam ediyor.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir