1 Ay 23 Günlük Erkek Bebek İçin Verilen Mama Miktarı Fazla mı
89 görüntüleme

Selime A.
19 Aralık 2025 23:47
Merhabalar,
1 ay 23 günlük erkek bebek 140 cc suya 4 ölçek mama koyup veriyorum bebek bunun altında verilen mamada doymuyor ellerini ağzına getiriyor emziği hızlı hızlı emip atıyor bu yüzden 4 ölçeğe çıktım bunuda 3 3.5 saatte bir ortalama olmak üzere veriyorum. Sonrasında bir kusma vs olmuyor. Sadece farkettiğim her beslenmeden önce bezini değiştirirken çok idrar olması. Kakasınıda neredeyse her gün düzenli yapıyor.
Doğum kilosu 3200 boyu 49cm 36. Haftada doğdu
1 aralıkta kilosu 4400 boyu 54 cm o zamanda 3 ölçek mama yiyordu
Anne sütü almıyor. Sebebi yeterli üretim gerçekleşmedi
Bu mama miktarı fazla mı fazla olduğunu nereden anlarım doktoru normal diyor fakat çoğu yerde fazla diyor. Eğer fazla ise azalttığımda ki aranmasını emziğini fırlatmasını nasıl durdurabilirim
1 ay 23 günlük erkek bebek 140 cc suya 4 ölçek mama koyup veriyorum bebek bunun altında verilen mamada doymuyor ellerini ağzına getiriyor emziği hızlı hızlı emip atıyor bu yüzden 4 ölçeğe çıktım bunuda 3 3.5 saatte bir ortalama olmak üzere veriyorum. Sonrasında bir kusma vs olmuyor. Sadece farkettiğim her beslenmeden önce bezini değiştirirken çok idrar olması. Kakasınıda neredeyse her gün düzenli yapıyor.
Doğum kilosu 3200 boyu 49cm 36. Haftada doğdu
1 aralıkta kilosu 4400 boyu 54 cm o zamanda 3 ölçek mama yiyordu
Anne sütü almıyor. Sebebi yeterli üretim gerçekleşmedi
Bu mama miktarı fazla mı fazla olduğunu nereden anlarım doktoru normal diyor fakat çoğu yerde fazla diyor. Eğer fazla ise azalttığımda ki aranmasını emziğini fırlatmasını nasıl durdurabilirim

Ozlem S. Ş.
20 Aralık 2025 00:24
Anneyi emmiyorsa normal biz aynı anda emzirirken o aylarda 60cc mama veriyorduk 2 ölçekti . Genelde mamalarda 30 cm 1 ölçek ekleniyor. Mamanızın eğer aksini söylemiyorsa ölçeği artırabilirsiniz. Önemli olan dr doğru demesi zateno aylarda bebekler hiç doymuş gibi davranmaz zaten. Kilo alımı da iyi dert etmeyin ❤️

Aysel K.
20 Aralık 2025 04:02
Ne kadarla doyuyorsa o kadar verin tabiki ama 140 nereden geliyor anlamadım mama 30cc ile yukselir ve her 30 için 1 ölçek bu yüzden olabilir dengesizliği

Ayça K. A.
Hemşire
20 Aralık 2025 04:16
Bebeğinizi 3 saatte 1 beslediğinizi düşünürsek 140 cc oldukça fazla. Her bebeğin mama ihtiyacı farklı olmakla birlikte yine de çok fazla. 30 cc su için 1 ölçek olacak şekilde hazırlayın mamayı 120 cc gayet yeterli hatta fazla bile ama doğum kilosu göz önüne alınırsa içebilir. 140 oldukça fazla

Selime A.
20 Aralık 2025 04:48
Mama kabızlık yaptığı için 35 cc ye 1 ölçek koyuyorum doktor bu şekilde yapın dedi 2 haftalıkken bu şekilde yapmaya başladım kilo alımıda normal olunca doktor bu şekilde devam edin dedi diğer türlü kakayı çıkaramıyordu hastaneye gidiyorduk çıkartılması için